Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

روز گذشته آیین نامه و مقررات جدید صندوق ها با درآمد ثابت ابلاغ شد. طبق این آیین نامه حداکثر سقف سپرده بانکی باید ٨۵ درصد باشد و ١۵ درصد باقیمانده می تواند در اوراق مشارکت ، صکوک یا هر نوع اوراق با درآمد ثابت دیگر باشد. بنابراین هیچ الزامی برای سرمایه گذاری در بورس نبود و قبلا هم گفتیم که خیلی به این شایعات نباید توجه کرد. البته...

«هشت صبح» پوست می اندازد...

1 - تابلو معاملات

2 - آنچه گذشت...

روز گذشته هر چند کلیت بازار منفی بود و آمار ارقام تابلو حکایت از یک روز قرمز رنگ دیگر داشت ، با این حال بازار اتفاقات زیادی در بطن خود داشت. اول از همه به توقف خاهن و مرقام اشاره می کنیم. دو نمادی که طی روزهای گذشته رشد خیره کننده ای را تجربه کردند و حالا به گفته ناظر بازار به دلیل ابهام در ارائه اطلاعات متوقف شدند. کلیت ماجرا یعنی برخورد با نمادهایی که با جریان پولی گروه های خاص رشد می کنند و در آخر باعث زیان سهامداران خرد می شوند امر پسندیده است و جای تقدیر دارد و این مهم نشان می دهد که متولیان بازار با رشدهای عجیب و غریب و نامتعارف برخورد خواهند داشت. اما به نظر باید دنبال راهکاری بهتر از توقف (خصوصا توقف های طولانی مدت) بود. متاسفانه در ادوار گذشته بعد از هر رشدی 15 – 20 درصدی شرکت ها دست به شفاف سازی می زدند و بعد از یک برهه زمانی کوتاه آنچه که پیش تر تکذیب کرده بودند رنگ واقعیت به خود می گرفت! حالا همین مساله بلای جان بازار شده و فعالان بازار دیگر اهمیتی به گزارشات شفاف سازی شرکت ها نمی دهند.

مورد دوم بحث حجم و ارزش معاملات بود. روز گذشته ارزش معاملات خرد در بازار به 130 میلیارد تومان رسید و اگر درصدی حساب کنیم نسبت به روز ماقبل خود رشد قابل توجهی (در حدود 35 درصد) داشت. نکته ای که در روزهای اوج تسویه اعتباری ها قابل تامل است و اگر 3 – 4 روزی ادامه داشته باشدقطعا پالس مثبتی تلقی خواهد شد و می تواند سهامداران به رشد احتمالی مهر ماه بیش از پیش امیدوار کند.

مورد سوم و آخر معاملات خیره کننده نمادهای انبوه سازی بود. ساختمانی هایی که مدت ها در حاشیه بودند و بعضا ریزش قابل توجهی را هم در هفته های اخیر تجربه کرده بودند به یکباره مورد توجه فعالان بازار قرار گرفتند و تعدادی از آن ها حجم های عجیب و غریبی را هم تجربه کردند. در مورد این گروه 7 شهریور صحبت کردیم. نمودار شاخص ساختمانی روی خروجی سایت قرار گرفت که از اینجا قابل مشاهده است. شب گذشته هم نمودار این گروه را به روز کردیم و گفتیم که اگر از پس مقاومت 915 واحدی برآیند می توانند تا حوالی 1060 – 1065 واحد هم رشد کنند. (برای مشاهده تحلیل جدید با دسترسی آزاد اینجا را کلیک کنید)

3 – بازار های جهانی

در بازارهای جهانی هم خبری خاصی نیست. قیمت ها روند اصلاحی فرسایشی را در پیش گرفتند و تنها زغالسنگ هست که نگاه ها را به خود معطوف کرده است. در پی نگرانی‌ها در خصوص افزایش فعالیت‌های حفاری در آمریکا، قیمت نفت در معاملات اولیه روز سه‌شنبه کاهش یافت. معامله‌گران اعلام کردند سقوط قیمت نفت در روز سه‌شنبه نشان‌دهنده این موضوع است که فعالیت حفاری در آمریکا هنوز نگران‌کننده است.

آژانس بین المللی انرژی IEA روز گذشته گزارش ماه سپتامبر خود را در خصوص وضعیت عرضه - تقاضا منتشر کرده و عامل سقوط محسوس قیمت نفت شد. در این گزارش آمده است که :

- رشد مصرف نفت در سال 2016 با کاهش 100 هزار بشکه ای نسبت به پیش بینی قبلی به تنها 1.3 میلیون بشکه میرسد

- تولید اوپک در ماه آگوست به بالاترین رقم تاریخی خود رسیده (33.47 میلیون بشکه) که نسبت به سال قبل رشدی 2.7 درصدی دارد. (امارات، کویت و عراق عامل رشد می باشند)

- تقاضای نفت در سال 2017 رشدی معادل 1.2 میلیون بشکه ای دارد. البته پیش بینی شده که تولید کشورهای غیر اوپک در سال آینده نیز 380 هزار بشکه رشد کند که عامل نگرانی است.

اما به سراغ زغال سنگ می رویم. در تجارت زغالسنگ رسم است که خریداران و فروشندگان قراردادها را بصورت 3 ماهه منعقد میکنند. به معنی دیگر زغالسنگ تحویلی معادن در سه ماهه سوم (Q3) در بازه زمانی Q2 فروش رفته و لذا رشد تقاضای فعلی در بازار اسپات با عرضه بالانس نیست دیروز پلاتس گزارش کرده که با رشد قیمت شرق آسیا، حالا قیمت زغالسنگ صادراتی فوب آمریکا نیز 5 دلار گران شده، لکن مشکل اینجاست که زغالسنگی برای عرضه وجود ندارد! حتی برخی معادن این کشور تولید Q4 را نیز به فولادسازان داخلی فروخته اند. در ضمن پیش بینی شده تولید سال 2016 زغالسنگ کک شو در آمریکا با کاهش 14.5 میلیون تنی به 49.4 میلیون تن برسد.

4 – خارج از گود بازار

الف) در پی بالا گرفتن تنش بین جمهوری اسلامی و عربستان سعودی، خبرگزاری رویترز روز سه شنبه از «تماس تلفنی» امیر قطر با حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، با هدف ایجاد بهبود در روابط ایران با اعراب خلیج فارس خبر داد. رویترز روز سه‌شنبه، ۲۳ شهریورماه، به نقل از رسانه‌های قطری خبر داد که امیر این کشور در تماسی تلفنی با آقای روحانی بر لزوم حسن هم‌جواری و «روابط همسایگی خوب» تاکید کرده است. حال طبق گزارش خبرگزاری رسمی قطر امیر این کشور از در آشتی و میانجی‌گری وارد شده و عید قربان را که مسلمانان در روز دوشنبه جشن گرفتند به حسن روحانی، رئیس جمهور تبریک گفته است. بنا بر این گزارش، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی در تماس تلفنی خود تاکید کرده است که روابط ایران با همسایگان عرب خود در خلیج فارس «باید بر اصول حسن هم‌جواری، احترام متقابل و نیاز به حل و فصل اختلافات از راه گفت‌وگو متمرکز باشد».

ب) دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با بیان این‌که "باید روابط‌مان را با کشورهای عمان، کویت و حتی قطر بیش‌تر کنیم" تصریح کرد: هرگز نباید به سوی تنش با عربستان حرکت کنیم. به گزارش العالم ، سردار صفوی در نشست مشترک مؤسسه آینده‌پژوهی جهان اسلام و مرکز آموزش و پژوهش‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به رقابت عربستان با ایران در منطقه گفت: در حوزه ژئوپلیتیک خلیج‌فارس، ما یک رقیب استراتژیک به نام عربستان سعودی داریم. مخصوصاً در وضعیت فعلی‌شان با مدیریت آمریکایی‌ها یا شاید صهیونیست‌ها. به نظر من می‌خواهند با ایران یک روابط تنش‌آلود به وجود آورند. وی ادامه داد: سعودی‌ها نسبت به افزایش وزن ژئوپلیتیکی ایران معترض هستند و شکست‌های خود در سوریه، عراق، لبنان و حتی در یمن را به گردن ایران می‌اندازند. در حالی که این نتیجه سیاست‌های نه چندان خوب آنها و خرید سلاح و غیره بر مبنای پول‌های زیاد نفتی است. ضمن این‌که ایران تا به حال بسیار خویشتن‌داری کرده است. در جنگ ۸ ساله بیش‌ترین دولت‌هایی که به عراق کمک کردند، عربستان و کویت بودند. میلیاردها دلار را به عراق دادند و عراق این پول‌ها را تبدیل به موشک و بمب علیه ایران کرد که در شهادت ۲۰۰ هزار نفر شهید ایران شریک است. دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا تصریح کرد: عربستان تا به حال فجایع بزرگی برای حجاج ما به وجود آورده است که نمونه‌اش فاجعه منا و شهادت چند صد ایرانی در سال قبل بود. صفوی دربارۀ راهکار مدیریت شرایط کنونی هم تأکید کرد: به هر جهت در این حوزه پیشنهاد من این است که ما باید روابط‌مان را با کشورهای عمان، کویت حتی قطر بیش‌تر کنیم و در رابطه با سعودی‌ها مدارا کنیم. ما به هیچ وجه نباید به سمت تنش با سعودی‌ها حرکت کنیم. صلح، امنیت و قدرت برتر خلیج‌فارس از آنِ ماست که این را آمریکایی‌ها هم می‌دانند.

ج) یک منبع آگاه در نظام بانکی از افزایش نرخ سود بازار بین بانکی به ۲۲ درصد در هفته های اخیر خبر داد و گفت : بر این اساس طی دو ماه اخیر این نرخ حدود ۵.۵ درصد افزایش یافته است. این منبع آگاه اعلام کرد در هفته های اخیر نرخ سود بازار بین بانکی با نوسانات زیادی مواجه بوده و حتی این رقم از ۱۷ به ۲۲ درصد نیز افزایش یافته است. وی در عین حال از اعلام جزییات بیشتر در این زمینه خودداری کرد.

یادآور می شود بانک مرکزی از سال گذشته با هدف بهبود وضعیت نظام بانکی کشور تنظیم این بازار را در دستور کار قر ار داد و بر همین اساس نرخ این بازار از ۲۹ به ۱۹ درصد کاهش یافت ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی تعیین تکلیف اضافه برداشت بانک ها را از دلایل اصلی کاهش نرخ سود بازار بین بانکی اعلام و گفته بود بانک مرکزی، با تبدیل اضافه برداشت بانک ها به خط اعتباری زمینه ساز کاهش نرخ سود بانکی شد. این در حالی است بر اساس نرخ این بازار در تاریخ ۲۰ تیر ماه سال جاری معادل ۱۶.۵ درصد بوده است بنابر این طی حدود دو ماه اخیر این نرخ حدود ۵.۵ درصد افزایش یافته است از سوی دیگر بانکداران و در راس آنها بانک مرکزی انتظار دارند طی ماه های آینده نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی کاهش یابد که لازمه دستیابی به این هدف کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی است.

گفتنی است، آمارهای بانک مرکزی نشان در مرداد ماه سال جاری نشان داد که میانگین نرخ سود در بازار بین بانکی در تیرماه به 16.5 درصد رسیده بود و برخی از معاملات نیز با نرخ ۱۶ درصد ثبت شد. این رخداد در حالی بود که به گفته مسوولان فعالیت پولی بانک مرکزی در بازار بین بانکی به حداقل رسیده و بانک مرکزی، پولی در این بازار تزریق نمی‌کرد.

5 – پیش بینی بازار امروز

امروز چهارشنبه ، بیست و چهارمین روز از شهریور ماه سال 1395 ، در حالی بازار بورس کار خود را آغاز می کند که تا پایان شهریور تنها 5 روز کاری زمان باقی است و به نظر باقیمانده تسویه اعتباری ها امروز و نهایتا فردا انجام خواهد شد و پس از آن اگر خدا بخواهد سایه تسویه اعتبارها از سر بازار برداشته می شود و امیدواریم که رالی پیش بینی شده در مهر ماه کم کم به حقیقت بپیوندد. کما اینکه حرکت دیروز ساختمانی ها ما را به وقوع این مهم امیدوارتر کرد.

اما برای امروز با توجه به قرار داشتن در آخرین روز کاری هفته و همچنین بحث اعتبارها و روند اصلاحی قیمت ها در بازار جهانی بعید است که اتفاق خاصی را شاهد باشیم. فعلا بازار به سمت قندی ها ، زغالسنگی ها و از دیروز ساختمانی ها اقبال نشان می دهد. البته در این بین برخی تک سهم ها هم هستند. آنچه که به چشم می آید این است که همچنان بازار از درگیر شدن با نمادهای بزرگ ، با شناور بالا و خصوصا آنهایی که ممکن است فروشنده حقوقی داشته باشد خودداری می کند. در مورد قندی ها کانال نزولی قیمتی عملا شکسته شده و حتی منفی های احتمالی به لحاظ تکنیکی می تواند صرفا پولبک و موقعیت خرید باشد. در مورد ساختمانی ها شب گذشته به طور مفصل در بخش تکنیکی صحبت کردیم. اما در مورد گروه زغالسنگ به نظر می رسد با رشد معنادار قیمت های این گروه ، کم کم شاهد فروکش کردن عطش خریداران باشیم. بنابراین خیلی در این قیمت ها دنبال خرید زغالسنگی ها نباشید.

نکته پایانی اینکه روز گذشته آیین نامه و مقررات جدید صندوق ها با درآمد ثابت ابلاغ شد. طبق این آیین نامه حداکثر سقف سپرده بانکی باید 85 درصد باشد و 15 درصد باقیمانده می تواند در اوراق مشارکت ، صکوک یا هر نوع اوراق با درآمد ثابت دیگر باشد. بنابراین هیچ الزامی برای سرمایه گذاری در بورس نبود و قبلا هم گفتیم که خیلی به این شایعات نباید توجه کرد. البته اگر این مبالغ به اوراق هم تزریق شود شاید بتواند فاصله نرخ موثر اوراق را تا نرخ سود بانک کاهش دهد البته منوط به اینکه دولت همچنان اوراق و اخزا منتشر نکند!!!

6 – واچ لیست

وساخت : به لحاظ نموداری پس از صعود پرقدرت 160 درصدی قیمت در زمستان سال گذشته ، سهم وارد یک سیکل اصلاحی شد و تاکنون بیش از 61 درصد از مسیر طی شده را اصلاح کرده است. برای ادامه مسیر حرکتی سهم می توان سناریو دوگانه ای نوشت. اول اینکه شاهد شکل گیری یک مثلث دیاگونال باشیم. در این صورت قیمت می تواند یک پیشروی تا حوالی 300 تومان را داشته باشد و در ادامه برای تکمیل موج 5 راهی 220 تومان خواهد و پس از آن رالی صعودی قیمت شکل می گیرد. اما سناریو دوم که محتمل تر است باعث شکل گییر یک پترن Shark Attack در سهم می شود که به این ترتیب قیمت می تواند تا 420 تومان رشد کند. استراتژی معاملاتی پیشنهادی به روی این نماد بدین صورت است که برای خرید منتظر شکسته شدن سقف قبلی 335 تومانی باشید. درست است که بخشی از مسیر رشد قیمتی را از دست می دهید اما با شکست این سطح عملا با اطمینان خاطر بیشتری می توان وارد سهم شد. در اینصورت حد سود روی 420 تومان و حد ضرر روی 300 تومان قرار می گیرد و با توجه به ریسک به ریوارد 1 به 3 موقعیت معاملاتی خود را کم ریسک می کنید.

خپارس : پس از رشد رویایی ارزش هر سهم خپارس تا حوالی 225 – 230 تومان ، اکنون سهم ماه هاست که روند اصلاحی در پیش گرفته و طی این مدت در حدود 50 درصد از ارزش خود را از دست داده! حالا آرایش قیمت به گونه ای است که در موج 5 از یک گام ریزشی قرار داریم. هر چند در اسیلاتور rsi هنوز نشانی از واگرایی دیده نمی شود اما واگرایی مورد نظر به وضوح در اندیکاتور macd به چشم می آید. با بررسی جمیع جهات نموداری سهم به نظر قیمت در حال تکمیل موج 5 از 5 از سیکل A اصلاحی می باشد. ساختار کنونی قیمت مشابه یک مثلث پایان قطری است. در مورد خپارس هم توصیه می شود سهم را زیر نظر داشته باشید. در صورت ورود قیمت به بازه 115 – 120 تومان می توان با حد سود 180 تومان و حد ضرر 100 تومان (نسبت ریسک به ریوارد 1 به 3 ) بخشی از سبد را به این سهم اختصاص داد.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24