Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 263

این سامانه تماما ایرانی است، جوانان ایرانی دوباره شعار ما می توانیم را با تمام وجود در اجرا به نمایش گذاشتند، پس از آنکه با انصراف شرکتی از اروپای شرقی که نامش را نمی برم روبرو شدیم.  

به گزارش خبرنگار بورس24 سلطانی نژاد مدیر شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) صبح امروز ضمن بیان این مطلب در ادامه سخنان خود در مراسم رونمایی از سامانه جدید پس از معاملات گفت: در حوزه بازارهای سرمایه جهان تحولات فراوانی در حال رخ دادن است. حرکت جهانی در حوزه it  هم وظیفه ما را سنگین تر می کند.

او گفت: ما بایستی بتوانیم سامانه هایی با استانداردهای روز دنیا بسازیم تا دیگر تحت استیلای شرکت های خارجی در این خصوص قرار نگیریم. سامانه های پس از معاملات حافظه های بازار سرمایه هستند. شما تصور کنید می توان یک انسان را بدون حافظه تجسم کرد؟ حالا داستان بازار سرمایه هم همین است.

به گفته او این سامانه استانداردهای روز دنیا را داراست و این کار با مشاوره گرفتن از برجسته ترین کارشناسان خارجی صورت پذیرفته است. این سامانه همچنین به صورت وب سرویس با سامانه های دیگر و دنیای کنونی ارتباط برقرار می کند. مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: سامانه جدید پس از معاملات، یک گام بازار سرمایه ایران را به بین المللی شدن، نزدیک تر می کند.

وی افزود: فناوری اطلاعات (IT ) از جایگاه ویژه ای در بازارهای مالی جهان برخوردار است، به طوری که این موضوع به یک مزیت رقابتی برای این بازارها تبدیل شده است و هم اکنون بسیاری از بورس ها به دنبال فروش نرم افزار خود هستند.

وی با بیان اینکه از IT برای استیلا در بازارهای مالی استفاده می شود، اظهار داشت : اصطلاحاتی که هم اکنون در این حوزه مورد استفاده قرار می گیرد، نشان می دهد که باید به سمت یکپارچه ای حرکت کنیم .سلطانی نژاد خاطر نشان کرد: در حوزه پس از معاملات، موسساتی به وجود آمده اند، که در این زمینه استاندارد وضع کرده و شرکت های سپرده گذاری را در جهان رتبه بندی می کنند.

مدیر عامل شرکت سپرده گذاری با بیان اینکه پروژه پس از معاملات در دنیا از ویژگی های خاصی برخوردار است، گفت: لغت مدیریت حجم انبوه اطلاعات (Big data) در این حوزه مورد استفاده قرار می گیرد و باید گفت پروژه پس از معاملات ما نیز جزو این طرح است.

وی با اشاره به اینکه این سامانه حافظه بازارسرمایه محسوب می شود، تصریح کرد : از ویژگی های خاص سامانه پس از معاملات، این است که با قوانین و قواعد آن کشور ارتباط تنگاتنگی دارد از همین رو، معمولا این سامانه ها را داخل همان کشور طراحی می کنند تا امکان پاسخگویی سریع به نیازها وجود داشته باشد.

سلطانی نژاد با بیان اینکه سامانه پس از معاملات، یک پروژه زیر ساختی است، گفت : باید این سامانه ها، آمادگی ارائه سرویس های مختلف به سرمایه گذاران حقیقی  داشته باشند که در سامانه ما نیز بسیاری از سرویس های جدید به سرمایه گذاران ارائه خواهد شد.

وی ادامه داد : در سامانه جدید از تکنولوژی های برنامه نویسی استفاده و استانداردهای روز دنیا در آن پیاده شده است. از همین رو، محدودیت هایی که در سامانه فعلی داریم، مانند صدور کد سهامداری در سامانه جدید برطرف شده است.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری اضافه کرد: بسیاری از مشکلات در حوزه تطابق اطلاعات رفع شده است و مدل هیبریدی برای نگهداری دارایی مورد استفاده قرار گرفته است. این سامانه از امنیت بالایی برخوردار بوده و محیط ساده و دوستانه ای دارد.

وی تاکید کرد : در این سامانه در عین اینکه، فرد می تواند چند کد سهامداری داشته باشد، امکان مدیریت تحت کد ملی، متناظر شده تا بحث پولشویی از بین برود.

سلطانی نژاد افزایش نظارت ها حتی برای کارگزاران را از دیگر مزیت های سامانه جدید پس از معاملات اعلام کرد و گفت : بنابراین ما صحبت از یک سامانه می کنیم که مجموعه ای از سامانه های به هم پیوسته است.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی ادامه داد : در این سامانه مفهوم کارگزار ناظر معنایی ندارد و واژه کارگزار عامل جایگزین آن شده است. به این صورت که کارگزار عامل، کارگزاری است که سهام را برای مشتری خرید می کند.

وی با یادآوری این نکته که سامانه نت کلیر (NetClear) تسهیلات زیادی ایجاد و توانایی ها را افزایش داده است، گفت : به همین خاطر، توانستیم با سرعت عمل نسبت به اتفاقاتی که درباره سرمایه رخ می دهد، عکس العمل نشان دهیم. برای مثال هم اکنون امکان تسویه ارزی وجود دارد در حالی که حتی در بازار سرمایه چین هم این امکان وجود ندارد.

سلطانی نژاد با بیان اینکه در اجلاس ACG ،  شرکت های سپرده گذاری به دنبال امکان سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران خرد بودند تا پلتفرمی ایجاد شود که سرمایه گذاران امکان حضور در بورس های یکدیگر را داشته باشند، افزود : حرکت به این سمت نیازمند زیر ساخت است که یکی از این زیر ساخت های مهم، حوزه IT است.

وی در پایان تاکید کرد: می توان ادعا کرد، که سامانه پس از معاملات جدید این زیر ساخت را فراهم کرده است و ما یک گام به بین المللی شدن نزدیک شده ایم.

علی صالح آبادی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در این مراسم در خصوص این سامانه جدید اظهار داشت: همکاران ما در شرکت سپرده گذاری مرکزی و حوزه آی تی تصمیم گرفتند با تجربیات خوب خود زیرساخت ها را فراهم سازند و سامانه جدید را تماماً ملی طراحی کنند.

وی یادآور شد: با سامانه جدید، معاملات از هر جا و از هر نقطه دنیا امکان پذیر می شود و بحث تسویه چند ارزی از ویژگی های سامانه جدید پس از معاملات است که امکان اتصال این سامانه را به کشورهای دیگر فراهم می سازد و شرایط بین المللی شدن، بازار سرمایه را تسهیل می کند. طراحی این سامانه در چند فاز شروع شد که فاز اول بحث تسویه وجوه مطرح شد و هم اکنون چند سال است در حالت فعالیت است. او گفت: در فاز دوم بحث رجیستری مطرح شد که همکاران ما با اعتماد به نفس تحریم ها را کنار گذاشته و این نرم افزار را راه ندازی کردند.

سخنگوی سازمان بورس دراین خصوص خاطر نشان کرد: با طراحی این سامانه کار بسیار بزرگی انجام شد، در حالی که اهمیت این سامانه اگر از سامانه معاملات بیشتر نباشد، کمتر هم نیست و حتی در مواردی مهمتر از سامانه معاملات است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص آشنایی طراحان این سامانه با مدل های بین المللی تصریح کرد: طراحی این سامانه توسط متخصصان داخلی به این معنا نیست که این افراد در جریان سامانه مشابه در کشورهای خارجی نیستند بلکه آنها با مطالعه دقیق در خصوص سامانه کشورهای دیگر و با دارا بودن پیش زمینه ای توانا سامانه جدید را طراحی کردند.

وی به نیروهای خلاق در بازار سرمایه  اشاره کرد و گفت : نیروهای انسان خلاقی در بخش آی تی بازار سرمایه داریم که سرمایه های خوبی تلقی می شوند که هم سامانه ها را ارزانتر تولید می کنند و هم با توجه به بومی بودن سامانه، امکان اصلاح و توسعه آن را فراهم می کنند.

صالح آبادی در این خصوص ادامه داد: وقتی سامانه ای خریداری می شود بحث توسعه آن با مشکل و محدودیت مواجه می شود، اما سامانه های تولید داخل ضمن برخورداری از تجربیات جهانی قابلیت توسعه خواهند داشت.

وی در خصوص اهمیت این سامانه جدید ابراز داشت: بحث مدیریت ریسک و فروش استقراضی دو نکته ای است که در این سامانه بسیار کارا بوده و از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی در ادامه در خصوص استفاده از این سامانه و بین المللی شدن بازار سرمایه متذکر شد: با این سامانه معاملات از هر جا و از هر نقطه دنیا امکان پذیر می شود. این درحالیست که هم اکنون 70 درصد معاملات بازار سرمایه به صورت آنلاین اتفاق می افتد و ما از نظر سامانه معاملاتی با هیچ مشکلی مواجه نیستیم اما مهمتر از آن سامانه های پس از معاملات و بحث تسویه است که این موضوع نیز با راه اندازی سامانه جدید برطرف می شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه تسویه چند ارزی را از ویژگی های دیگر این سامانه دانست و اعلام کرد: بحث تسویه چند ارزی از ویزگی های دیگر این سامانه است که امکان اتصال این سامانه را به کشورهای دیگر فراهم می سازد و شرایط بین المللی شدن بازار سرمایه را تسهیل می کند.

صالح آبادی در ادامه بیان داشت: برای بین المللی شدن بازار سرمایه شرکت سپرده گذاری اوراق بهادار نقش مهمی را ایفا می کند اما این به این معنا نیست که بازار سرمایه از سامانه های خارجی استفاده نکند.

وی افزود: مذاکراتی با کشورهای خارجی صورت گرفته تا سامانه های مورد نیاز بازار سرمایه با مرتفع شدن محدودیت ها خریداری شوند و در اختیار بازار سرمایه قرار گیرند.

رییس سازمان بورس اذعان داشت: یکی از اولویت های راهبردی بازار سرمایه توسعه آی تی است که توسعه بازار سرمایه نیز جز در بستر آی تی امکان پذیر نخواهد بود.

سخنگوی سازمان بورس ادامه داد: در بازار سرمایه داده های زیادی داریم و وقتی این داده ها امکان استفاده دارند که پردازش شوند که این مهم نیز به عنوان یک پروژه در دستور پیگیری است.

صالح آبادی در ادامه یکی از نیازهای بازار سرمایه را معاملات الگوریتمی دانست و ابراز داشت: یکی از نیازهای امروز بازار سرمایه معاملات الگوریتمی است که با توجه به توسعه بازار در آینده نزدیک صورت می پذیرد تا سرمایه گذاران استراتژی های معاملاتی خود را از آن طریق به راحتی انجام دهند.

وی ادامه داد: با استفاده از معاملات الگوریتمی سرمایه گذاران در هر جا می توانند با برنامه ریزی های دقیق و استراتژی های متفاوت معاملات خود را انجام دهند که قسمت با اهمیت آن نیز محرمانه بودن اطلاعات خواهد بود که تلاش اصلی طراحان نیز محفوظ ماندن اطلاعات سهامداران دراین قبیل از معاملات خواهد بود.

صالح آبادی در خصوص سامانه فعلی پس از معاملات و سامانه جدید خاطر نشان کرد: با افتتاح ازمایشی این سامانه جدید سامانه فعلی به موازات آن تا پایان سال 93 فعالیت می کند در حالیکه در سال آینده سامانه جدید جایگزین سامانه فعلی خواهد شد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص مشارکت کارگزاران برای اصلاح مشکلات آی تی این سامانه عنوان داشت: از شرکتهای کارگزاری و به خصوص کانون کارگزاران انتظار می رود تا اصلاحات و مشکلات آتی را با سعه صدر به شرکت سپرده گذاری انتقال دهند تا شرکت سپرده گذاری جهت رفع این مشکلات تا سال اقدام کند.

سخنگوی سازمان بورس به تشکیل کارگروه سرمایه گذاری خارجی در این سازمان اشاره کرد و افزود : انتظار می رود تا با رفع محدویت ها و توافقات صورت گرفته در آینده نزدیک سرمایه گذاری خارجی فعال شود و بدین ترتیب شرکت سپرده گذاری و شرکتهای کارگزاری باید آمادگی داشته باشند تا با حضور سرمایه گذاران خارجی مشکلات در خصوص معاملات وجود نداشته باشد.

وی در خصوص تدوین برنامه ششم توسعه گفت: کارگروهی در وزارت اقتصاد به ریاست وزیر اقتصاد در این خصوص تشکیل شده و کارگروهی با عنوان بازار سرمایه راه اندازی شده تا احکام بازار سرمایه را بررسی کرده و تدوین کند، بدین ترتیب از تمامی کارشناسان و فعالان بازار سرمایه می خواهم تا موارد مورد نیاز برای درج در برنامه ششم توسعه را برای ما ارسال کنند تا در این کارگروه مطرح شود.   

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24