قیمت نفت خام در هفته منتهی به ١٨ اوت (دوشنبه ٢٧ مرداد) به دلیل کاهش تقاضا برای نفتخام از سوی پالایشگران و بازگشت نفتخام لیبی همانند هفته پیش کاهش یافت.
به گزارش شانا؛ضعف تقاضا در منطقه آتلانتیک و افزایش تولید نفت خام برنت در ماه سپتامبر، کاهش تقاضا برای نفتخام از سوی پالایشگران و بازگشت نفتخام لیبی مجموعه عواملی هستند که سبب شد قیمت نفت در بازارهای جهانی روند نزولی در پیش گیرند.
از آنجایی که عرضه نفتخام در منطقه آتلانتیک بیش از تقاضا است، قیمت نفتخام برنت تحت فشار قرار گرفت. علاوه بر این با توجه به این که در ماه اوت تعمیرات میدانهای و خط لوله های نفتی در دریای شمال تکمیل شد، پیش بینی می شود در ماه سپتامبر تولید نفتخام برنت افزایش یابد، در حالی که تقاضا برای نفتخام از سوی پالایشگران نیز کاهش یافته است.
بازگشت نفتخام لیبی نیز به بازار نفت نیز توانسته است قیمتهای نفت را تضعیف کند. صادرات نفتخام از بنادر السدر و راس لانوف پس از یک سال وقفه از سر گرفته شد. به این ترتیب صادرات نفتخام لیبی به ٤٥٠ هزار بشکه در روز رسید. در این میان، انواع نفتخام کمگوگرد ضعیف ترین قیمتها را داشت، زیرا بازار نفت از نفت خامهای سبک و شیرین اشباع شده است.
کاهش قیمتهای نفتخام در غرب آفریقا و همچنین کاهش نرخ کرایه نفتکشها در این منطقه سبب شد برخی از محمولههای نفتخام نیجریه که به فروش نرسیده بود کاملاً برداشت شود. به هر حال قیمت نفتخامهای غرب آفریقا در مقایسه با قیمت نفت خام برنت در بازار اروپا ضعیفتر بود، زیرا سود پالایشی در منطقه اروپا برای فرآوردههای سبک کاهش یافته بود.
بر اساس این گزارش در بازار آسیا- پاسیفیک اما خریداران آسیایی از بازار نفتخام حمایت میکنند. به این ترتیب اشتیاق خریداران نفتخام در این منطقه سبب شد همه محمولههای نفتخام آنگولا برای بارگیری در ماه سپتامبر برای خرید ثبت شود. در این میان، خریداران نفتخام چینی نقش مهمی در تقویت قیمتهای نفتخام در منطقه آسیا پاسیفیک داشتند. آنها در حدود ١,٢ میلیون بشکه نفتخام برای ماه سپتامبر خریداری کردند. هم اکنون خریداران نفتخام در این بازار خواهان یافتن محمولههای نفتخام برای خرید در ماه اکتبر هستند که به زودی برای فروش عرضه خواهند شد.
به گزارش شانا و بر اساس گزارش مدیریت امور اوپک، دراین وضعیت قیمت نفتخام سبک و شیرین مخلوط صحرای الجزایر برای باقی مانده محمولههای این نفتخام در ماه سپتامبر در مقایسه با نفتخام برنت از استحکام برخوردار بود، زیرا این نفتخام از محتوای بنزین بالایی برخوردار است و می تواند سود پالایشی بیشتری به همراه داشته باشد. درعین حال ناآرامیهای اخیر در لیبی سبب عدم اطمینان مشتریان نفتی این کشور شده است و بنابراین آنها اشتیاق بیشتری برای خرید نفتخام الجزایر نشان میدهند. به ویژه این که افزایش صادرات لیبی عمدتاً از مخازن ذخیرهسازی نفتخام تامین شده است.
به هر حال، در این شرایط بورس بازان خالص وضعیت خرید خود را در بورس نایمکس در قراردادهای آتی و اختیاری به میزان ١٧,٥٦٧ هزار قرارداد کاهش دادند و آن را به سطح ٢١٨.٨١٤ هزار قرار داد رساندند و به این ترتیب به ضعف قیمتهای نفت کمک کردند.
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :
شما هم نظر دهید
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.