خبر واگذاری سنگآهن مرکزی (بافق ) به بخش خصوصی در هفته های گذشته باعث شد برخی از کارگران نسبت به این تصمیم اعتراض کرده و نگران آینده شغلی خود باشند. نتیجه واگذاری بخشهای دولتی به بخش خصوصی در این منطقه این نگرانی را بیش از گذشته افزایش میدهد.
محمدجواد عسگری در پاسخ به این سوال که سنگآهن مرکزی با وجود اینکه جزء انفال است، چه طور دولت تصمیم به واگذاری آن دارد؟ گفت: بهتر است پاسخ این سوال را از خود دولت بپرسید.
وی با اشاره به اعتراض کارگران سنگآهن مرکزی نسبت به این تصمیم، افزود: هرچند با واگذاری این مجموعه سهم 5 درصدی کارگران در اختیارشان قرار میگیرد اما آن چیزی که باعث موجب شد تا کارگران نسبت به این موضوع معترض باشند نگرانی در مورد آینده شغلی است. اگر زیرساختهای شغلی آنطور که باید در منطقه ایجاد شود دیگر این نگرانی وجود نخواهد داشت. کارگران سنگآهن مرکزی امروز دل مشغولی این موضوع را دارند که در صورت واگذاری این مجموعه چه بر سر شغل آنها، زندگی و خانوادهشان میآید.
عسگری در مورد واگذاریهای سنگآهن مرکزی نیز تصریح کرد: این واگذاری در دو شکل، واگذاری به صندوق بازنشستگی فولاد و واگذاری در فرابورس است. در مورد واگذاری به صندوق بازنشستگان باید بگویم که این تصمیم برای رد دیون دولت گرفته شد و تقریبا این موضوع از سال 1389 از سوی دولت مطرح شد. اما واگذاری در فرابورس و به نوعی واگذاری به بخش خصوصی در حال حاضر توسط استانداری برای متوقف شدن در حال پیگیری است.
مدیرعامل سنگآهن مرکزی در مورد تصمیم دولت برای واگذاری این مجموعه تا 29 اردیبهشت سال جاری، اظهار کرد: در حال حاضر با پیگیری استاندار و دستور معاون اول رئیس جمهوری، آقای جهانگیری مبنی بر اینکه تمام تصمیمات استانی باید با هماهنگی مسئولان همان استان انجام پذیرد، واگذاری این مجموعه به بخش خصوصی فعلا منتفی است.
به گفته عسگری از روز اول سنگآهن مرکزی در اختیار دولت بود و تمامی اقدامات و تصمیمگیریها از سوی دولت صورت میگرفت. بدون شک اگر طرحهای توسعهای خوبی در این مدت از سوی مدیران سنگآهن مرکزی ارائه و پیگیری میشد شاید دولت هیچگاه تصمیم به واگذاری نمیگرفت زیرا دولت به دنبال ایجاد توسعه در طرحهای مختلف صنعتی است. اگر امروز سنگآهن مرکزی تصمیم به حفظ حیات خود در آینده دارد فرقی نمیکند در چه دولتی فعالیت میکند بلکه مهم این است برای آینده خود برنامهریزی کند و طر حهای توسعه را پیشنهاد و پیگیری کند.
مدیرعامل سنگآهن مرکزی در مورد برنامههای این مجموعه در آینده نزدیک افزود: ما برای توسعه این مجموعه طرحهای مختلفی از جمله طرح تولید 2 میلیون تن کنسانتره، 5 میلیون تن گندله، اصلاح خط پنجم تولیدی، طرح جمعآوری فاضلاب شهری برای داشتن سیستم آبی پایهای در این مجموعه و ... را پیشنهاد و پیگیری کردهایم. برای اجرای این طرحها که از 2 سال گذشته مطرح شدهاند نزدیک به 3 هزار میلیارد اعتبار نیاز داریم که خوشبختانه با سرمایهگذاریهای مناسب تا امروز 1400 میلیارد آن طی قراردادهای اقتصادی تامین شده و تا آینده نزدیک تامین اعتبار 3 هزار میلیارد تومانی آن نیز محقق خواهد شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.