Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 248
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 249
تبلیغ بورس24

 دنیای اقتصاد / بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته با به نمایش گذاشتن ثبات نسبی و نوسان اندك شاخص در اكثر روزها امیدواری‌ها را به شكل‌گیری كف محكم شاخص بعد از سه ماه افت افزایش داده است.

در هفته گذشته شاخص در نهایت 0.53 درصد معادل 412 واحد افت كرد كه این مساله در كنار نوسان‌های اندك در محدوده صد واحدی امیدوار‌كننده بود. جایگزینی نوسان به جای روند منفی نیز در هفته گذشته در بازار چشمگیر بود. بر این اساس باید گفت ورود اكثر سهم‌ها به كانال‌های قیمتی پایین و نزدیكی به كف و نوسان مداوم در آنها نشانه‌ای از پایان روند منفی بازار تلقی می‌شود.
از دیدگاه كارشناسان، بازار سهام پس از هر دوره رشد یا نزول در یك دوره زمانی، شرایط متعادل و استراحت قیمتی را تجربه می‌كند. این دوره تعادل عموما تشكیل‌دهنده روند آتی بازار است، چرا كه فروشندگان یا خریداران در این دوران برای تعیین جریان آتی بازار به زور‌آزمایی می‌پردازند.
در این شرایط اما آنچه در هفته گذشته مورد توجه بود كاهش سطح فروشندگان در بازار و حفظ كف‌های قیمتی بود. از دیدگاه كارشناسان فعالیت مناسب صندوق توسعه بازار سرمایه كه نقش مناسبی در ثبات نمادهای عمده داشته است در كنار قرار‌گیری بازار در فصل مجامع كه تقسیم سود نقدی را به ارزندگی سهام بازار افزوده به علاوه كنترل و نظارت بر سود بانكی از جمله دلایل عقب نشینی فروشندگان و تثبیت بازار سرمایه محسوب می‌شود.
این وضعیت موجب خواهد شد تا در صورت عدم رخداد مساله‌ای ناگهانی و هماهنگی بیشتر میان فعالان حقوقی، بازار در حالت آماده‌باش برای رشد باشد.  از این نظر هر چند فروش‌های برخی حقوقی‌های بازار در هفته گذشته از جمله فروش‌های صندوق بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان و دیگر حقوقی‌ها كه در برخی از ارزنده‌ترین نمادهای بازار صورت می‌گیرد موجب تردیدهایی در بازار شده است، اما كارشناسان امیدوارند با حمایت صریح معاون اول رئیس‌جمهوری و همچنین حمایت مداوم وزیر اقتصاد وضعیت بازار سرمایه در حالتی باثبات باقی بماند. در این بین در آخرین اظهار‌نظر، وزیر اقتصاد روز پنجشنبه اظهار كرد: با سیاست‌های دولت كه برای فعالان بازار سرمایه بیان كرده‌ایم، هم‌اكنون با امیدواری بیشتری كارها در بازار سرمایه ادامه دارد و شاخص بورس به ۷۸ هزار واحد رسیده است و همچنان باید نرخ بازدهی سرمایه در بورس بیشتر شود.
طیب‌نیا افزود: دولت مساعدت زیادی برای صنایع خودروسازی انجام داده زیرا صنعت خودرو نقش زیادی در تولید و اشتغال دارد؛ به طوری كه توسعه این صنعت، رشد اقتصادی و كاهش بیكاری را به همراه خواهد داشت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: انتظار داریم با توجه به اختصاص ارز مبادله‌ای به صنایع خودرو و تسهیلات دیگر، قیمت خودرو به وضع مناسب برسد.در همین حال در درون بازار سرمایه همچنان نگاه‌ها به سوی گزار‌ش‌های 12ماهه و همچنین برآورد از گزار‌ش‌های سه ماهه نخست امسال است؛ به ویژه آنكه به جز برخی از گروه‌های سهام كه هنوز نتوانسته‌اند افزایش نرخی را دریافت كنند اكثر شركت‌ها در سه ماهه می‌توانند گزار‌ش‌های مناسبی را راهی بورس كنند كه همین امر نیز بر بازار تاثیر خوبی خواهد داشت.
تلاش برای عرضه برخی از شركت‌های جدید در بازار سرمایه نیز در كنار ثبات نسبی عامل دیگری است كه در روزهای آینده بخشی از نقدینگی «پارك» شده در بازار را به صحنه فعالیت مستمر باز خواهند گرداند. در همین حال در تحولات سیاسی مذاكرات نیویورك برای تنظیم سند نهایی یك گام به جلو توصیف شده است؛ هر‌چند تلاش برای حل مسائل موجود ادامه دارد اما برگزاری نشست در نیویورك و سخنان رئیس‌جمهوری در هفته گذشته نشان از عزم جدی تهران برای پایان‌دهی به موضوع هسته‌ای دارد.
در تحولات اقتصادی تثبیت نسبی قیمت دلار در مرز 33هزار ریال برای شركت‌های صادر‌كننده خبر مناسبی تلقی می‌شود. با توجه به وضعیت مناسب رخ داده در بازار ارز میزان صادرات كشور نیز در حال رشد است، به طوری كه طی فروردین‌ماه صادرات با رشد 10درصدی مواجه بود.
در همین حال دولت در انتهای هفته گذشته با تصویب نظام نامه تخفیف خوراك پتروشیمی‌ها توجه ویژه خود به این صنعت را نشان داد. در تحولات اقتصادی دیگر هفته گذشته روند كاهش نرخ بهره هر‌چند كند در نظام بانكی آغاز شد. این  امر البته با استقبال سرمایه‌گذاران مواجه نشده است. كاهش تورم و انتظار برای تثبیت آن در زیر مرز 20 درصد موجب كاهش سود بانكی خواهد شد.
در بازارهای جهانی در هفته گذشته همچنان نگاه‌ها به آمار اقتصادی و تحولات در حوزه اوكراین بود كه همین امر نیز به حفظ بهای مواد خام در بازار جهانی به ویژه نفت كمك كرد. در بازار جهانی بهای مس هفته گذشته به 6هزار و 688دلار در هر تن رسید. بهای سه فلز آلومینیوم، روی و سرب نیز به ترتیب یك هزار و 728دلار، دوهزار و 49دلار و دو هزار و 82دلار رقم خورده است. در بورس كالا و انرژی نیز روند قیمت‌ها همچنان به دلیل رونق بهاری فعالیت‌ها و همچنین رشد دلار مثبت است.
بازار روز چهارشنبه بازاری متعادل بود كه در آن شاخص برای سومین روز پیاپی در محدوده كمتر از صد واحد نوسان كرد. شاخص روز چهارشنبه نوسانی 35واحدی داشت. در بازار چهارشنبه در مهم‌ترین اتفاق معامله بلوك 17درصدی هلدینگ خلیج فارس به عنوان یكی از بزرگ‌ترین معاملات سهام بورس قطعی شد تا صندوق كاركنان نفت و تاپیكو مشتركا تملك این بلوك 10 هزار میلیاردی را شاهد باشد. در همین شرایط نماد تاپیكو برای اعلام تاثیر خرید 8.5 درصدی سهام هلدینگ خلیج فارس متوقف شد تا بازار شاهد تاثیر این خرید باشد. تاپیكو به زودی همچنین شاهد سررسید شدن اوراق تبعی شركت خواهد بود. روز چهارشنبه گروه خودرویی همچنان با معاملات پر حجمی همراه بود كه اوج آن معاملات نزدیك به 95میلیون سهمی نماد سایپا بود. نمادهای ایران خودرو با 74میلیون سهم، خپارس با 22میلیون و گروه بهمن با 21میلیون سهم پر‌معامله‌ترین‌های روز چهارشنبه در گروه خودرویی بودند. انتشار برخی اخبار مثبت از جمله ارائه‌ ارز مبادلاتی به شركت‌های خودرویی كه البته تاثیر آن از سوی اكثر خودرو سازان رد شده است در كنار رشد آمار تولیدات موجب شده است تا در شرایطی كه شركت‌های خودرویی ماه‌ها است گزار‌ش‌های اساسی و حسابرسی شده یا تلفیقی منتشر نكرده‌اند وضعیت پیچیده‌ای در گروه خودرویی به وجود آید كه همین امر نیز برخورد سنگین عرضه و تقاضا را ایجاد كرده است. شركت‌های خودرویی پس از شرایط دشوار سال 92 اینك البته وضعیت بهتری را با گشایش‌های سیاسی احساس می‌كنند. در این گروه «خكاوه» با انتشار اطلاعیه شفاف‌سازی بر عدم تغییر در بودجه پیش‌بینی شده سال مالی جاری از این محل، تاكید كرد، براساس این گزارش، بهای تمام شده سال مالی جاری و گشایش اعتبارات اسنادی سال مالی مذكور با ارز مبادله‌ای پیش‌بینی شده و مصوبه اخیر تغییری بر درآمد «خكاوه» نخواهد داشت. در گروه معدنی، گل‌گهر بحث افزایش سرمایه شركت مراحل پایانی خود را می‌گذراند. گل‌گهر قصد دارد20 درصد از محل سود انباشته و 80 درصد از محل مطالبات و آورده نقدی، سرمایه خود را برای اجرای گندله‌سازی شماره 2 افزایش دهد. در مجموع بازار روز چهارشنبه بازاری متعادل بود كه در آن شاخص با رشد 35واحدی به مرز 77هزار و 752واحد رسید. ارزش معاملات نیز با توجه به قطعی شدن معامله بلوك 17درصدی فارس توانست به مرز 10 هزار میلیارد تومان برسد. با این كارنامه در كل هفته شاخص با 413واحد كاهش همراه شد و زیان كل بازار سرمایه در سال 93 را به 1.6 درصد رساند. شمار خریداران نیز در هفته گذشته با رشد 9درصدی به 156هزار و 361نفر رسید.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24