Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 248
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 249
تبلیغ بورس24

 دنیای اقتصاد / دیروز بازار آتی، تحت تاثیر روند صعودی دلار، كار خود را با افزایش قیمت آغاز كرد؛ روندی كه در روزهای اخیر در بازار حاكم شده و به نظر می‌رسد تحت تاثیر قیمت ارز و احتمالا اونس در هفته پیش رو تشدید شود.

طی روز شنبه براساس صحبت‌های سیف در مورد ورود دلار پتروشیمی‌ها به بازار، انتظاری كه فعالان بازار از تزریق این ارز در بازار آزاد داشتند، محقق نشد؛ در نتیجه دلار موفق به شكستن كف قیمتی 3245 تومان نشد و برعكس تا 3 هزار و 307 تومان هم افزایش یافت. با توجه به اینكه بخشی از موجودی دلار و سكه نقدی براساس انتظار و پیش‌بینی ریزش قیمت در اوایل هفته به فروش رفته است، دیروز بازگشت تقاضای خرید این بخش و جایگزینی این موجودی، بازار با روند افزایشی همراه شد. همین اتفاق باعث شد تا قیمت دلار و سكه از اواسط روز شنبه تا انتهای وقت همان روز، صعود قیمتی قابل توجهی داشته باشد كه البته دیروز هم این روند تشدید شد. در همین راستا این افت و خیزها موجب شد تا سررسیدهای آتی دیروز با رشد قیمت كار خود را شروع كنند.
با توجه به اینكه در حال حاضر، مهم‌ترین خبر تاثیرگذار روی اونس، قضیه بحران اوكراین است و به‌نظر نمی‌رسد كه پیشرفت چندانی طی تعطیلات آخر هفته در بازارهای جهانی (شنبه و یكشنبه) حاصل شده باشد، انتظار معامله گران این است كه اونس امروز (دوشنبه) كار خود را با صعود قیمتی آغاز كند. به همین دلیل انتظار می‌رود سكه از قیمت طلای موجود در خود قدری فاصله گرفته و به اصطلاح حباب قیمتی سكه بیشتر شود؛ كما اینكه دیروز نیز شاهد حباب قیمتی در بازار سكه بودیم.
به گفته یكی از كارشناسان؛ بازار آتی دیروز كاملا متناسب با بازار نقدی صعود كرد و این موضوع به این معنا است كه اختلاف سررسیدها در همان سطوح قبلی خود باقی مانده است. دیروز سررسید آبان موفق شد از مرز 6 هزار موقعیت باز عبور كند كه بعد از مدت ها، ركورد قابل توجهی برای آن محسوب می‌شود. به‌نظر می‌رسد بازار آتی به آرامی در حال بازیابی رونق سابق خود است.
وی ادامه داد: دیروز البته سكه سررسید اردیبهشت موفق شد سقف یك ماه گذشته خود را بشكند. سررسید تیر، اما هم‌چنان حدود 25 هزار تومان با سقف قیمتی خود فاصله دارد كه این عمدتا به‌دلیل سود آربیتراژی پایین بازار و اختلاف كم سررسیدها است. این كارشناس افزود: آنچنان كه از شواهد امر پیداست خبر كم كردن سود بانكی هم به نوعی زمینه را برای افزایش قیمت سهام از یكسو و رشد قیمتی ارز و سكه از سوی دیگر فراهم كرده است. همچنین به‌نظر می‌رسد مقداری از منابع بانكی حداقل در كوتاه مدت در حال انتقال و ورود به بازار سهام، ارز و سكه است. این انتقال به بازار سهام پیرو دستور وزیر اقتصاد مبنی بر تزریق نقدینگی به بورس است و انتقال این منابع به بازار ارز و سكه از سوی مردم عادی است، چراكه برای حفظ ارزش سرمایه خود اقدام به ورود به این بازارها می‌كنند.
این كارشناس بازار آتی همچنین گفت: در مجموع در كوتاه مدت، روند حركتی اونس و نیز تزریق یا عدم تزریق دلار پتروشیمی‌ها به بازار مهم‌ترین فاكتور برای ایجاد تغییر و تاثیرگذاری بر روند بازار آتی است. در میان مدت، روند مذاكرات ژنو و چند و چون حواشی آن، تعیین‌كننده خواهد بود. همچنین به‌نظر می‌رسد كه روند بلندمدت بازار، از فاكتورهای اساسی تری همچون نرخ تورم، سود بانكی و نیز حصول یا عدم حصول توافق نهایی خط گرفته و تبعیت خواهد كرد.
وی بر این باور است كه با توجه به اینكه سود آربیتراژی بازار آتی در محدوده 20 درصد قرار دارد و نیز از سوی دیگر حداقل در كوتاه مدت دورنمای مثبتی برای دلار و اونس قابل پیش‌بینی است، بازار آتی پتانسیل رشدی حتی بیشتر از بازار نقـدی را نیز دارد. گفتنی است این بازار، طی یك ماه گذشته حتی سود آربیتراژی 30 تا 36 درصد را نیز به خود دیده است. در حال حاضر، سود 20 درصدی برای كسانی كه تمایل به خرید با شرایط فعلی و اختلاف سررسیدهای كنونی دارند، چندان توجیه اقتصادی ندارد. بنابراین بازار تا زمان ورود آربیتراژورها، پتانسیل و امكان رشد قیمتی و نیز افزایش قیمت سررسیدهای دور را داراست.
در این راستا رسا اردوبادی كارشناس بازار آتی معتقد است: به نظر می‌رسد همان‌طور كه روز شنبه نیز پیش‌بینی شده بود سكه آتی سررسید آبان روند نزولی خود كه حدود 1160000 تومان بود را رو به بالا شكست و در صورت تثبیت بالای 1170000 تومان انتظار می‌رود این سررسید بتواند روند صعودی را تایید كند. به گفته وی پیش‌بینی می‌شود این سررسید بتواند تا 1196000 تومان بالا برود، اما اگر محدوده 1170000 تومان حفظ شود، شاید بتوان به روند نزولی بیشتر امیدوار بود.
با در نظر گرفتن عوامل بنیادین تاثیرگذار بر نرخ دلار، انتظار می‌رود كه با توجه به تخصیص ارز به گروه‌های خودرو و لوازم خانگی در اتاق مبادلات ارزی، شاهد كاهش تقاضا برای ارز در بازار آزاد باشیم، به دلیل اینكه این 2 گروه بخش بزرگی را در بازار تشكیل می‌دهند و انتقال تقاضای این گروه از بازار آزاد به اتاق مبادلات می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر قیمت داشته باشد. در مجموع تا زمانی‌كه دلار حركت خاصی از خود بروز ندهد كه بتوان جهت آن را تشخیص داد بازار در سردرگمی به سر می‌برد؛ چه بسا كه این سردرگمی در صورتی كه دلار و اونس در جهت مخالف هم حركت كنند بیشتر خواهد شد.  

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24