Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 248
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 249
تبلیغ بورس24

ذات بازار افت و خیز دارد اما وقتی همیشه بازار در مسیر رونق قرار می گیرد بیشتر از میزان واقعی آن رونق می گیرد و وقتی افت می کند بیشتر از میزان ارزش ذاتی قیمت ها افت می کند. اما هیچ رونقی یک شبه تبدیل به رکود نمی شود و هیچ رکودی هم یک شبه تبدیل به رونق نمی شود، در نتیجه انتظار بازگشت بازار بعد از یک دوره افت و رکود بسیار محتمل است .

به گزارش سنا، مصطفی امید قائمی، مدیر عامل سابق فرابورس با بیان مطلب فوق درباره شرایط روزهای اخیر بازار سرمایه گفت: بازار در چند ماه گذشته با موضوعاتی از قبیل افزایش نرخ خوراک گاز پتروشیمی ها، افزایش نرخ سود بانک ها و رقابت بانک ها برای جذب سرمایه ها و همچنین ابهام در میزان تأثیر هدفمندی یارانه ها مواجه بوده که منجر به خروج بخشی از نقدینگی بازار سرمایه شده که تا حدی می توان گفت عاملی برای نگرانی و سلب اعتماد سرمایه گذاران شده است.

این کارشناس بازار سرمایه بعد از اشاره به ریشه های افت در بورس، وضعیت فعلی را برای ورود مجدد سرمایه گذاران به بازار جذاب ارزیابی کرد و اظهار داشت: قیمت ها در این مدت به حدی تعدیل شده که برای خریداران جذاب شده است و آنطور که از چشم انداز بازار سرمایه پیش بینی می شود به نظر می رسد امسال قیمت سهام بعد از برگزاری مجامع عمومی عادی سالانه کاهش پیدا نکند که همین امر می تواند فرصت خوبی برای سرمایه گذاران باشد.

او پیشنهاد داد: زمینه های سرمایه گذاری برای بازار قابل پیش بینی است، اما این امر یک شبه  اتفاق نمی افتد بنابراین سهامداران با احتیاط و به صورت پله ای با تشکیل پرتفوی کم کم وارد بازار شوند.

قائمی درباره اثر هدفمندی یارانه ها در قیمت سهام شرکت های بورسی گفت: با توجه به اینکه از یک طرف دولت در پی کنترل تورم است و افزایش حامل های انرژی قرار است پله ای انجام بگیرد و از طرفی هم اکنون قیمت ها به حدی تعدیل شده اند که کاهش روانی اجرای فاز دوم هدفمندی را نیز در دل خود دارد، بنابراین می توان این گونه استنباط کرد که در حال حاضر و با توجه به اینکه قیمت ها به کف رسیده اند، اجرای فاز دوم هدفمندی نمی تواند منجر به کاهش مجدد قیمت سهام شرکت ها شود.

قائمی در بخش پایانی گفتگو با سنا، اثر واقعی هدفمندی یارانه ها بر شرکت های بورسی و غیر بورسی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در دراز مدت کشورها از آزاد سازی و مکانیزم های قیمت های جهانی بازار آزاد، عرضه همه کالاها در بورس، رفع هر گونه انحصار و شفافیت نرخ ارز و کالا نفع می برند و همین امر باعث رشد بورس ها می شود .

او در ادامه تأکید کرد: البته طبیعی است که در کوتاه مدت در هزینه شرکت ها اثر گذار بوده اما از آنجایی که متعاقباً  افزایش نرخ محصولات اتفاق می افتد، علاوه بر پوشش هزینه ها شرکت ها به سمت سوددهی بیشتر حرکت می کنند، همچنین با افزایش شفافیت در صنایع بورسی، ریسک های سرمایه گذاری کمتر می شود و هر چقدر ریسک کمتر شود P/E  بلند مرتبه تری به شرکت ها و صنعت ها داده شود.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24