Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 263

یک کارشناس مسائل بانکی گفت: هدف بانک مرکزی از افزایش نرخ سود روز شمار سپرده‌های بانکی جمع‌آوری نقدینگی و جذب منابع است.

حیدر مستخدمین حسینی کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ به سؤال خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد اینکه در حال حاضر بانک‌ها نرخ سود‌های روز شمار را تا 22 درصد افزایش داده‌اند در حالیکه نرخ سود تسهیلات 5 ساله اغلب بین 25 تا 27 درصد است، ارزیابی شما از این وضعیت چیست؟ گفت: این کار بانک مرکزی یک جهت‌گیری کلی است و هدف بانک مرکزی از افزایش نرخ سود روز شمار بانکی جمع‌آوری نقدینگی و جذب منابع است.
وی افزود: بانک مرکزی به عنوان متولی سیاست پولی باید شیوه‌ای را اتخاذ کند که نقدینگی سرگردان که از عوامل اصلی تورم در اقتصاد محسوب می‌شود از بخشی به بخش دیگر جابه‌جا نشود و در بانک‌ها بماند.
این کارشناس مسائل بانکی تصریح کرد: بنابراین ماندن نقدینگی در بانک‌ها باعث افزایش منابع بانک‌ها و دادن تسهیلات بیشتر به متقاضیان می‌شود که یکی از هدف‌های کلی سیاست‌گذاران پولی کشور است.
مستخدمین حسینی در پاسخ به این پرسش که برخی کارشناسان معتقدند برای سپرده‌های کوتاه مدت در اصل بانک اقدام به نگهداری پول مردم می‌کند و اساسا نیاز به پرداخت سود نیست، آیا این رقابت بین بانک‌ها برای دادن نرخ سود روز شمار بیشتر به این سپرده‌ها منطقی است، گفت: در شرایطی که تورم وجود نداشته و صفر باشد این موضوع درست است و لزومی ندارد که بانک‌ها به ازای سپرده‌های مردم سودی پرداخت کنند. 
وی افزود: برخی کشورها مثل کشورهای غرب اروپا، شرق آسیا و آمریکا بابت سپرده‌های مردم در بانک‌ها سود نمی‌دهند و حتی بانک‌های آمریکا بابت نگهداری سپرده‌ها از مردم هزینه دریافت می‌کنند.
این کارشناس مسائل بانکی تصریح کرد: اما در کشور ما که دارای تورم است اگر چنین سیاستی اتخاذ شود قطعا با شکست مواجه می‌شود.
مستخدمین حسینی در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه تحلیل مسئولین بانکی مرکزی افزایش نرخ سود سپرده‌هاست آیا با توجه به اینکه مقصد نهایی نقدینگی بالاخره بانک‌هاست این تحلیل درست است،گفت: در اقتصاد کشور مؤسسات اعتباری غیر مجاز زیادی که تحت نظارت بانک مرکزی نیستند وجود دارد که مبالغ هنگفتی هم بین آنها رد و بدل می‌شود.
وی افزود: بانک مرکزی میزان نقدینگی را 560 هزار میلیارد تومان اعلام کرده که این مبلغ منهای میزان نقدینگی است که در مؤسسات غیر مجاز در گردش است.
این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: بنابراین باید رقابتی بین بانک‌ها برای جذب سپرده‌ها ایجاد شود تا منابع از سمت مؤسسات غیر مجاز به سمت بانک‌های رسمی سرازیر شود.
مستخدمین حسینی گفت: برای کنترل و مهار تورم نقدینگی باید در اختیار بانک مرکزی باشد تا بتواند برای کاهش آن برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کند.
وی درباه اینکه آیا به نظر شما افزایش نرخ سود بانکی منجر به افزایش هزینه تأمین مالی برای تولید می‌شود، بیان داشت: نرخ سود بانکی اگر متناسب با تورم نباشد قطعا به اقتصاد ضربه می‌زند بنابراین باید سعی کرد که تورم کاهش یابد و متعاقب آن نرخ سود بانکی هم کاهش یابد زیرا پایین نگهداشتن نرخ سود بانکی برای کم کردن تورم امکان‌پذیر نیست.
این کارشناس مسائل بانکی اظهار داشت: بالا بودن تورم و نرخ سود بانکی پایین ایجاد رانت و فساد می‌کند و از آنجا که اعتبار سنجی استانداردی در نظام بانکی وجود ندارد، موجب فساد در حوزه‌های اقتصادی می‌شود. 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24