سازمان زمین شناسی آمریکا در تازه ترین گزارش خود ایران را از نظر میزان تولید سنگ آهن در سال 2013 میلادی در رده دهم بزرگترین تولیدکنندگان این ماده معدنی در جهان قرار داد.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، براساس گزارش سازمان زمین شناسی آمریکا (USGS) که به تازگی منتشر شده ایران با تولید 37 میلیون تن سنگ آهن در سال 2013 میلادی رده دهم بزرگترین تولیدکنندگان سنگ آهن جهان را در سال گذشته میلادی به خود اختصاص داد.
چین با تولید یک میلیارد و 320 میلیون تن با اختلاف زیاد نسبت به سایر کشورها عنوان بزرگترین تولیدکننده سنگ آهن جهان را در اختیار دارد. استرالیا با تولید 530 میلیون تن و برزیل با تولید 398 میلیون تن رده های دوم و سوم را در این زمینه به خود اختصاص دادند.
همچنین کشورهای هند با تولید 150 میلیون تن، روسیه با تولید 102 میلیون تن، اوکراین با 80 میلیون تن، آفریقای جنوبی با تولید 67 میلیون تن، آمریکا با تولید 52 میلیون تن و کانادا با تولید 40 میلیون تن نیز رده های چهارم تا نهم این رده بندی را بدست آوردند.
ایران با تولید 37 میلیون تن دهم شد و سه کشور ونزوئلا با 30 میلیون تن، سوئد با 26 میلیون تن و قزاقستان نیز با 25 میلیون تن تولید در رده های یازدهم تا سیزدهم جای گرفتند.
براساس اعلام سازمان زمین شناسی آمریکا، تولید سنگ آهن ایران در سال 2013 با سال 2012 تفاوتی را نشان نمی دهد. سهم ایران از تولید جهانی سنگ آهن در سال قبل به حدود 1.25 درصد رسید.
همچنین تولید جهانی سنگ آهن در سال گذشته میلادی بالغ بر 2 میلیارد و 950 میلیون تن اعلام شده که این رقم در سال 2012 میلادی معادل 2 میلیارد و 930 میلیون تن اعلام شده بود.
آنطور که سازمان زمین شناسی آمریکا در گزارش خود اعلام کرده مجموع ذخایر جهانی سنگ خام بیش از 800 میلیارد تن برآورد می شود که این میزان ذخیره حاوی متجاوز از 230 میلیارد تن آهن است.
سازمان زمینشناسی آمریکا همچنین برآورد کرده است که ذخیره قطعی سنگ آهن ایران به حدود یک میلیارد و 400 میلیون تن میرسد که این ذخیره از استخراج 2.5 میلیارد تن سنگ معدنی قابل استحصال است. ایران از نظر میزان ذخایر قطعی سنگ آهن نیز در جایگاه یازدهم جهان قرار گرفته است. همچنین سهم ایران از ذخیره قطعی سنگ آهن جهان بالغ بر 1.72 درصد شد.
براساس آخرین مصوبه دولت قرار است از ابتدای سال آینده از صادرات سنگ آهن دانه بندی عوارض 10 درصدی دریافت شود. عوارضی که به اعتراض گسترده تولیدکنندگان سنگ آهن مواجه شده است. اگرچه دولت تاکید کرده که هیچ تغییری در اخذ این عوارض رخ نخواهد داد و هدف از اعمال این عوارض نیز تشویق به فراوری سنگ آهن در کشور و تبدیل آن به کنسانتره و گندله به منظور تامین ماده اولیه تولید فولاد اعلام شده است.
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :
شما هم نظر دهید
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.