Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 263

 دنیای اقتصاد / روند کاهشی شاخص کل بورس تهران همچنان ادامه دارد، به‌طوری‌که طی دو روز گذشته شاخص با حدود هزار واحد کاهش به کانال 77 هزار واحد رسید و افت 13.5 درصدی را نسبت به نقطه اوج آن (89 هزار و 500 واحد) تجربه کرد.

بیش از یک ماه از شروع روند کاهشی بازار سرمایه می‌گذرد و در این مدت هر چند تلاش‌های زیادی توسط سازمان بورس و مسوولان برای جلوگیری از این ریزش صورت گرفت و در برخی روزها نیز شاخص روند مثبتی را پشت سر گذاشت، اما در نهایت جو کلی بازار سرمایه منفی بود و امید می‌رفت که با نزدیك شدن به روزهای پایانی سال نه تنها این جو کمرنگ شود بلکه نشانه‌هایی از بهار در بازار سرمایه دمیده شود، اما افت دماسنج بازار به خصوص در هفته جاری این فرضیه را نقض  کرد.در این میان سوال مطرح‌شده این است كه وضعیت دماسنج بازار سرمایه در روزهای آتی چگونه خواهد بود و آیا پایان سال خوشی در کارنامه بورس به ثبت خواهد رسید؟ برای پاسخ به این سوال و پیش‌بینی روند آتی بازار سرمایه نظر تكنیكالیست‌های بازار را در زمینه وضعیت آتی شاخص جویا شدیم؛ آنها معتقدند: افت‌های گذشته یك اصلاح تمام‌عیار برای شاخص بوده است؛ اصلاحی كه به‌رغم تلاش‌های جدی سازمان بورس و مصاحبه‌های حمایتی مسوولان بازار هنوز هم نشانه‌های واضح و قدرتمندی از اتمام كامل آن به چشم نمی‌خورد. به طوری‌که در مجموع هنوز شاخص در مسیر اصلاح قرار دارد و كماكان این وضعیت تا مشاهده سیگنال‌های قیمتی و حجمی جدید ادامه خواهد داشت. از طرفی دیگر در صورت شروع تمایلات خرید و موج افزایشی می‌توان انتظار داشت كه خرید‌های جدید حداكثر قدرت رشد سه یا چهار هزار واحدی شاخص را داشته باشد و با استناد به درصد‌های فیبو با دید خوش‌بینانه محدوده 81 هزار و 300 واحدی (سقف پیشین) یا حداكثر 82 هزار واحدی (38 درصد فیبو) را برای شاخص شاهد باشیم.
اصلاح تمام عیار برای شاخص
احسان حاجی از تحلیلگران تكنیكال بازار سرمایه معتقد است: بیش از یك ماه گذشته شاهد تشكیل كف‌های پی در پی و پایین‌تر از هم در شاخص كل بورس تهران بوده‌ایم؛ در دی‌ماه گذشته با رسیدن اولین خبر‌ها از مجلس در مورد لایحه بودجه كل كشور بازار عكس‌العمل منفی خود را آغاز كرد و در ادامه فروش‌های بی‌رویه سازمان خصوصی‌سازی چاشنی كار شد و شاخص را از دست یافتن به مرز 90 هزار واحدی باز داشت.
وی ادامه داد: با ادامه چنین وضعی كم كم تعداد معامله‌گرانی كه امید خود را به شروع رشد مجدد بازار در كوتاه مدت از دست می‌دادند رو به افزایش رفت و ابطال واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق‌ها و ناچاری مدیران صندوق به عرضه سهام در بازار به‌منظور تامین نقدینگی واحد‌های ابطال شده باعث ایجاد یك چرخه (loop) منفی در بازار شد.حاجی تصریح كرد: این وضعیت تاكنون افت بیش از 10 درصدی شاخص منجر شده  و محدوده 77 هزار واحدی را برای شاخص رقم زده است.این تكنیكالیست در ادامه اظهاراتش با اشاره به نمودار شماره 1، گفت: با توجه به نمودار یادشده مشاهده می‌شود كه روند حركت شاخص در بازه ساعتی بوده كه خط روند نزولی ترسیم شده قطع شده و بازار دوباره به این خط برگشته است (نوعی از Pull back). همچنین كاهش ارتفاع شمع‌های نزولی و واگرایی‌های ایجاد شده با نماگر MACD می‌تواند یك هشدار موقت و زود هنگام برای اتمام حركت‌های ریزشی كوتاه مدت در بازار باشد.بنابر این می‌توان استنباط كرد كه فشار عرضه‌ها در بازار رو به كاهش بوده و تمایلات خرید طی روز‌های آینده تقویت شود.وی خاطرنشان كرد: بنابر این در صورت صحت این سناریو یعنی شروع تمایلات خرید و موج افزایشی می‌توان انتظار داشت كه خرید‌های جدید حداكثر قدرت رشد سه یا چهار هزار واحدی شاخص را داشته باشد و با استناد به درصد‌های فیبو با دید خوشبینانه محدوده 81 هزار و 300 واحدی (سقف پیشین) یا حداكثر 82 هزار واحدی (38 درصد فیبو) را برای شاخص شاهد باشیم.اما به عقیده حاجی با تغییر زاویه دید و كمی از دورتر نگاه كردن به بازار، نمودار شماره 2 را از مسیر حركت شاخص طی یك سال گذشته خواهیم داشت.
این تكنیكالیست در ادامه اظهاراتش افزود: اصولا در بازار‌های مالی به افت بیش از 10 درصد می‌توان عنوان اصلاح را لقب داد؛ در بورس تهران نیز از 22 دی‌ماه گذشته ریزشی بیش از 15 درصد را در شاخص كل بازار تاكنون داشته‌ایم. وی ادامه داد: بنابراین به نظر می‌رسد بتوان قاطعانه افت‌های گذشته را یك اصلاح تمام عیار برای شاخص دانست؛ اصلاحی كه به‌رغم تلاش‌های جدی سازمان بورس و مصاحبه‌های حمایتی مسوولان بازار هنوز هم نشانه‌های واضح و قدرتمندی از اتمام كامل آن به چشم نمی‌خورد.
حاجی خاطرنشان كرد: در زمان اصلاح نمودار، قیمت‌ها در بازار به حدی افت خواهد كرد تا یك ارزندگی واقعی را برای سرمایه‌گذاران و مشاهده‌كنندگان آن ایجاد كند.بنا به عقیده حاجی، تنها در چنین حالتی است كه امكان ورود واقعی سرمایه و پول جدید به بازار وجود خواهد داشت.این تكنیكالیست در ادامه افزود: یكی از نواحی كه از منظر روانی قیمت‌ها را ارزنده می‌سازد نزول 38 درصد از اوج قیمت قبلی است؛ با تطبیق این معیار با شاخص كل می‌بینیم كه هنوز هم با ارزندگی قیمت‌ها فاصله زیادی داریم و در آینده احتمال شكست پی‌در‌پی كف‌های قبلی و افت‌های بیشتر دور از ذهن نیست.
حاجی در ادامه تصریح كرد: تا زمانی كه قیمت‌ها به حدی برسد تا جذابیت ورود ایجاد كرده و اعتماد خدشه دار شده معامله‌گران بازار را به آنها برگردانند نمی‌توانیم منتظر برگشت شاخص و ورود نقدینگی جدید به بازار باشیم بنابراین با دید بلندمدت‌تر باید گفت كه هنوز در مسیر اصلاح شاخص كل هستیم و كماكان این وضعیت تا مشاهده سیگنال‌های قیمتی و حجمی جدید ادامه خواهد داشت.
امیدواری به اتمام اصلاح
مهدی شهبازی، مدیر شركت سرمایه‌گذاری رادهشیار نیز براساس تحلیل تكنیكال موج شماری الیوت معتقد است: عدد شاخص در حركت خود از سال 1387 قصد تشكیل یك 5 موجی صعودی دارد؛ موج 1 شاخص را از محدوده 8 هزار واحد به محدوده 26هزار واحد رساند، سپس شاخص كل بورس وارد موج 2 شد كه به مدت حدود یكسال و نیم اصلاح زمانی و پیچیده‌ای را تجربه كرد. بالاخره از اواسط سال 1391 موج 3 صعودی و پرشتاب شروع شد كه در این موج عدد شاخص از محدوده 23 هزار واحد به محدوده 89 هزار واحد رسید. با توجه به پیچیده و زمانبر بودن موج 2 اصلاحی انتظار می‌رفت كه موج 4 پرشتابی در پیش داشته باشیم كه همین اتفاق هم افتاد و شاخص كل از 89 هزار واحد وارد یك اصلاح پرشتاب شد.
وی در ادامه اظهار كرد: با توجه به اینكه نوسانات شاخص معمولا از سهام كمتر است، بنابراین در موج‌های اصلاحی سطح فیبوناچی 23.6 درصد را می‌توان یك حمایت مهم تلقی كرد به طوری كه در موج اصلاحی 2 شاخص هیچ گاه از این سطح پایین‌تر نیامده است. پس در موج اصلاحی 4 هم می‌توان این سطح را حمایت قوی شاخص اعلام كرد كه در محدوده 74 هزار واحد قرار دارد.
شهبازی ادامه داد: در بررسی روند تحلیل شاخص مشاهده می‌شود كه خط روند صعودی میان مدت شاخص برای بسیاری از سهامداران قوت قلبی بود، زیرا این خط بالاتر از سطح فیبوی 23.6 قرار داشت و گاه انتظار می‌رفت كه شاخص را حمایت كند. عدد شاخص در نزدیكی این خط بود كه اعمال محدودیت در عرضه و همچنین بستن نماد‌های گروه پتروشیمی، به صورت مصنوعی مانع از افت بیشتر شاخص از محدوده 78 هزار و 800 واحد شدند.
مدیر شركت سرمایه‌گذاری رادهشیار در ادامه به بررسی وضعیت آتی شاخص از منظر تكنیكال پرداخت و گفت: با عبور شاخص از خط روند، تنها نقطه امید تحلیلگران تكنیكال دو اندیكاتور مكدی و آر‌اس‌ای هستند كه نشانه‌هایی از واگرایی مثبت در آنها دیده می‌شود. اگر شاخص از این محدوده بازگردد و واگرایی تایید شود، می‌توان به اتمام اصلاح امیدوار بود ولی در غیر این صورت همان محدوده سطح فیبوناچی 23.6 درصد یعنی 74,000 واحد مهم‌ترین حمایت شاخص خواهد بود.
شهبازی در ادامه تصریح كرد: اگر فرض را بر افت شاخص تا 74‌هزار واحد گذاشته و شروع موج 5 صعودی را از آن محدوده در نظر بگیریم اهداف این موج محدوده 114 هزار و 139 هزار واحد خواهد بود كه البته مقاومت‌هایی در 89 هزار و 100 هزار واحد در مقابل آن خواهد بود.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24