دنیای اقتصاد / پس از اینكه در معاملات پایان هفته بازارهای جهانی قیمت طلا رو به نزول گذاشت و دلار هم کاهشی شد، انتظار میرفت طی دو روز ابتدایی هفته جاری، شاهد كاهش نسبی یا نوسان قیمت سكه در محدوده قیمتهای روز پنجشنبه باشیم به این دلیل كه حالا سكه این دو بال پرواز قیمت خود را از دست داده؛ ضمن اینكه پیشبینیها برای روند حركتی اونس طلا در هفته جدید میلادی نیز حكایت از كاهش قیمت داشت، اما برخلاف انتظار در شروع معاملات روز گذشته بازارهای آتی و نقدی سكه، بر قیمت آنها افزوده شد كه البته در ادامه تا حدودی از این مسیر بازگشتند.
افزایش بهای سكه نقدی البته چندان چشمگیر نبود اما سكههای آتی از نزدیكترین تا دورترین سررسید در ابتدا بین 10 تا 30 هزار تومان بر قیمت افزودند. به این ترتیب سه سررسید اول كمتر از یك و سررسید شهریور كمتر از دو درصد صعودی شدند. این صعود البته كمی ادامهدار شد تا جایی كه این رقم در بالاترین قیمت از سررسید نزدیك تا دور به بین 14 تا 45 هزار تومان (بین یك تا پنج درصد افزایش) رسید.
از طرفی قیمت دلار كه سهشنبه هفته گذشته توانسته بود مرز 3000 تومان را بشكند، در دو روز پایانی آن هفته دوباره به زیر این سطح سقوط كرد. این ارز مهم اما دیروز دوباره موفق شد از مرز 3000 تومان عبور كرده و همانند هفته گذشته در محدوده 3025 تومان دادوستد شود. به این ترتیب یكی از عوامل كمك كننده به صعود سكه بازگشت تا قیمتهای شنبه را برای ساعاتی با افزایش مواجه كند. به گفته برخی صرافان بازار، وجود تقاضا برای این ارز توانسته سطح مقاومتی 3000 تومانی را برای دلار به سطح حمایتی تبدیل كند. با این وجود و بهرغم اینكه معاملات بازار ارز و سكه این روزها به نسبت ماههای اخیر كمی رونق گرفته، صرافان معتقدند كه رونق بازار امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل كمتر است.
در ادامه خرید و فروشهای روز گذشته سكههای نقدی و آتی به تدریج راه صعودی طی شده را بازگشتند تا به قیمتهای پایانی هفته گذشته نزدیك شوند. سكه تمام بهار بازار نقدی حتی در مواردی شاهد كاهش قیمت به نسبت بهای پنجشنبه بود، اما در اغلب ساعات با قیمت آن روز برابری میكرد. به عبارت دیگر، میتوان گفت افزایش بهای دلار و كاهش قیمت اونس طلا - در معاملات پایانی هفته گذشته - اثر همدیگر را بر سكه طلا خنثی كردند تا سررسیدهای آتی هم به تدریج صعود ساعات آغازین روز گذشته خود را جبران كنند به طوری كه تا میانه معاملات، افزایش قیمت سكههای آتی به یك تا دو درصد رسیده بود.
در روزهای یكشنبه هفته گذشته و هفته پیش از آن (27 بهمن و 4 اسفند)، انتظار معامله گران آتی سكه برای آغاز افزایشی معاملات جهانی طلا در روز دوشنبه، منجر به این شد تا دادوستد دورترین سررسید این بازار، در سقف قیمتی خود به پایان برسد.
به این ترتیب با وجود اینكه معمولا میزان خرید و فروشها در روزهای یكشنبه كمتر از روزهای دیگر هفته است، در 27 بهمن به دلیل نوسانات فراوان قیمت سكههای آتی و انتظار صعود طلای جهانی، شاهد بیشترین حجم قراردادهای معامله شده در این بازار بودیم. هرچند به تدریج از این حجم كاسته شد، اما توانست تا 29 بهمن پنج رقمی باقی بماند. پس از آن با آغاز روند كاهشی قیمت ها، از حجم دادوستدهای این بازار هم كاسته شد. چند روز بعد اما یك بار دیگر شاهد رشد معاملات بودیم؛ ششم اسفند بود كه طلای جهانی توانست سطح 1340 دلاری را هم شكسته و به 1345 دلار برسد. به این ترتیب بازار آتی سكه دوباره هیجانی شد و توانست ركورد جدیدی را برای این حجم ثبت كند. اینها ارقامی بودند كه طی پنج ماه اخیر - از شهریور امسال تا این زمان - تكرار نشده بودند.
از سوی دیگر قرار است از پایان ساعت معاملاتی امروز، وجه تضمین بازار آتی دو میلیون و 100 هزار تومان باشد. هرچند پیش بینیها از روند این هفته طلای جهانی كاهشی است، اما به معامله گران آتی سكه توصیه میشود به دلیل افزایش وجه تضمین، پیش از ورود به موقعیتهای جدید، هرگونه احتمال برای صعودی شدن اونس یا دلار را در نظر بگیرند؛ چراكه این عوامل در كنار هم میتوانند اتفاقات دو هفته اخیر را تكرار كنند و به كال مارجین شدن معامله گران بینجامند. هفته گذشته هم كارشناسان اقتصادی شركتكننده در نظرسنجی كیتكو نیوز به افزایش قیمت طلا رای داده بودند ولی قیمت این فلز زرد در هفتهای كه گذشت با تغییر چندانی روبهرو نشد، بنابراین نمیتوان بهطور قطع براساس این پیشبینیها تصمیمگیری كرد و به نظر میرسد شناخت كامل مكانیزم بازار آتی سكه بهتر میتواند ریسكهای پرخطر را كاهش دهد.
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :
شما هم نظر دهید
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.