مدیر قراردادهای مشتق کالایی بورس کالا با اشاره به اینکه تمام تحرکات بازار آتی به لحظه زیرنظر نهاد ناظر رصد و کنترل می شود، گفت: بازار آتی سکه از یک یا دو عامل تأثیر نگرفته، بلکه عوامل مختلف در متغیرهای قیمتی دخیل هستند.
پدرام زادنو عزیزی در گفت و گو با فارس، با اشاره به اینکه در بازار قراردادهای آتی سکه طلا هیچ یک از عوامل (اونس طلا، سکه نقدی، عرضه و تقاضا و چشم انداز آینده) به تنهایی بر قیمت های بازار اثرگذار نیستند، اظهار داشت: مبنای تصمیم گیری در بازار آتی مجموعه عوامل مختلف است.
وی ادامه داد: انتظارات آینده تغییرات سکه نقدی، میزان عرضه و تقاضا با توجه با اتمام سال، اونس جهانی و تحلیل های مختلف بر قیمت های بازار آتی اثر گذار هستند.
مدیر قراردادهای مشتق کالایی بورس کالا با اشاره به اینکه تحلیلگران از جنبههای مختلف موضوعات را رصد می کنند، گفت: قطعاً اگر تحلیل گران تمام عوامل را مدنظر قرار دهند، نتایج مثبتی خواهند گرفت.
زادنو عزیزی با اشاره به اینکه بازار آتی سکه در ماههای اخیر منطقی و به دور از هیجان بوده است، گفت: یکی از عواملی که منجر به دوری معاملهگران از رفتار هیجانی شد، بحث آموزش پیش از صدور کد معاملاتی بود.
وی افزود: بر این اساس معامله گران پیش از ورود به بازار آتی سکه با ریسک های مختلف آن آشنا و برمبنای آن تصمیم گیری می کنند.
زادنو عزیزی در پاسخ به این سؤال که برخی معاملهگران بازار آتی معتقدند، نهاد ناظر از تحرکات مشکوک غافل شده است، گفت: واحد نظارت بسیار قوی در بازار آتی فعالیت می کند که تمام مسائل معاملاتی را به طور کامل رصد میکند و در صورت حرکت کوچکی برخلاف مقررات، فوراً شناسایی و با آن برخورد می شود.
عزیزی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه چرا روز گذشته با وجود کاهش هر اونس طلا در بازار جهانی، قیمت سکههای آتی تا 20 هزار تومان افزایش قیمت داشتند تأکید کرد: صد در صد بازار، نظارت می شود و به صورت لحظه ا ی تمام تحرکات آن توسط نهاد ناظر کنترل می شود؛ همان طور که بارها تأکید شده، تغییرات قیمتی متأثر از مجموعه عوامل مختلف است و یک عامل نمیتواند اثرگذار باشد.
مدیر قراردادهای مشتق کالایی بورس کالا گفت: صرفاً تغییرات قیمت اونس جهانی دلیل نوسان قیمت در بازار آتی نیست، بلکه انتظارات و عرضه و تقاضا نیز اثرگذار هستند؛ اگر تقاضا بیشتر باشد، قیمت افزایش و اگر عرضه بیشتر شود، قیمتها کاهش می یابد.
وی با اشاره به اینکه طی روزهای اخیر حجم معاملات افزایش یافته است، گفت: اکنون طرح های توسعه ای به صورت کمی و کیفی در دستور کار قرار دارد که در سال 93 اجرایی خواهد شد.
عزیزی با اشاره به جزئیات طرح های توسعه ای تأکید کرد: این طرح ها توسعه ای به لحاظ مقرراتی، فنی و الکترونیکی به طور هم زمان پیگیری می شود؛ همچنین پذیرش دارایی های پایه جدید از جمله دیگر دستور کارها برای سال آینده است.
وی گفت: اخیراً زیره سبز مورد پذیرش بورس کالا قرار گرفته و معاملات آن از ابتدای سال آینده کلید می خورد؛ پذیرش قراردادهای ذرت، میلگرد و کنجاله سویا برای توسعه بازار آتی بورس کالا در حال پیگیری است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.