نقش بورس کالا در توسعه صنعت فولاد و معدن کشور توسط مدیرعامل این بورس در چهارمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن که روز سه شنبه 29 بهمن ماه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مدیران ارشد صنعت فولاد و معدن کشور در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شد، تشریح شد.
به گزارش بورس24 به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالا، دکتر حسین پناهیان با اشاره به ارزش معاملات 191 هزار میلیارد ریالی تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالا طی 11 ماهه امسال خاطرنشان کرد: 51.7 درصد از حجم کل معاملات بورس کالا طی این مدت به تالار محصولات صنعتی و معدنی اختصاص داشته و گروه محصولات فولادی با ارزش معاملات 141 هزار میلیارد ریالی به تنهایی 73.8 سهم این تالار را از آن خود کرده است.
وی در ادامه با بیان کارکردهای اصلی بورس کالا گفت: تامین مالی، کشف نرخ ، مدیریت ریسک نوسانات قیمت ، ایجاد فرصت سرمایه گذاری، تسهیل تجارت فیزیکی و گسترش بازارها از جمله کارکردهای این بورس به شمار می رود.
دکتر پناهیان سپس درخصوص نقش بورس کالا در تجاری سازی محصولات فولادی گفت: ایجاد ارتباط منطقی میان بخش معدن و صنعت با تکمیل زنجیره ارزش گذاری محصولات فولادی و معرفی ابزارهای مالی جدید جهت گسترش فضای کسب و کار نظیر قراردادهای سلف موازی استاندارد میلگرد، از جمله گام های موثر بورس در این زمینه به شمار می رود.
به گفته او همچنین تامین مالی بنگاه ها و ایجاد امکان مدیریت ریسک و برنامه ریزی میان مدت و بلند مدت به همراه توسعه زیرساخت های بازار و تکمیل زنجیره تولید، توزیع و مصرف محصولات با راه اندازی سیستم قبض انبار از طریق بورس کالا امکانپذیر شده است.
وی در ادامه به راه اندازی سیستم قبض انبار در بورس کالا اشاره کرد و گفت: تامین اعتبار، حذف تضامین بانکی، تضمین قرارداد و همچنین توسعه زیرساخت بازار به همراه تضمین کیفیت و کشف قیمت نیز از جمله مزایای راه اندازی سیستم قبض انباز در بورس کالا است.
وی با بیان اینکه با توسعه تالار صادراتی این بورس می توان به ارتقای جایگاه صنعت در معاملات تجاری منطقه کمک کرد، افزود: ارتقای جایگاه صنعت فولاد به عنوان مرجع قیمت گذاری کالاهایی که در آنها مزیت تولید وجود دارد و افزایش حجم صادرات و بازاریابی برای جذب فعالان و سرمایه گذاران بین المللی از طریق تالار صادراتی بورس کالا امکانپذیر است.
او گفت: به عنوان مثال هم اکنون قیمت سنگ آهن به صورت رقابتی و شفاف و با توجه به نرخ دلار در بورس کالای ایران کشف می گردد، به طوری که در یازده ماهه نخست سال جاری میزان 2.4 میلیون تن سنگ آهن با ارزش 5.3 هزار میلیارد ریال در تالار معاملاتی بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفته است.
مدیرعامل بورس کالای ایران، با اشاره به پذیرش انواع مقاطع فولادی، شمش و قراضه به بیان ضرورت تکمیل زنجیره ارزش گذاری محصولات فولادی در بورس کالا پرداخت و گفت: کشف قیمت شفاف تر و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر از نتایج تکمیل این زنجیره به شمار می روند.
وی با تشریح مزایای معاملات قرارداد سلف موازی استاندارد میلگرد برای فعالان بازار اظهار داشت: نقد شوندگی بالا، ایجاد فرصت سرمایه گذاری، تامین مالی بهتر و امکان مشارکت فعالان حقیقی بازار به همراه پوشش ریسک بهتر از جمله ویژگیهای این قرارداد است.
وی سپس در خصوص تامین مالی بنگاه ها با استفاده از قراردادهای سلف خاطرنشان کرد: در یازده ماهه امسال برای تولیدکنندگان محصولات فولادی 136 هزار میلیارد ریال تامین مالی در بورس کالای ایران صورت گرفته است بطوریکه از میزان 141 هزار میلیارد ریال ارزش معاملات محصولات فولادی در این مدت، 96.4 درصد آن بصورت سلف انجام شده است.
وی در پایان با اشاره به راهبردهای استراتژیک بورس کالا در حوزه محصولات فولادی گفت: توسعه ابزارهای مالی جدید از جمله قراردادهای آتی و اختیار معامله در حوزه محصولات فولادی و گسترش تعامل با نهادهای تصمیم گیر و تصمیم ساز و فعالان بازار به همراه جلب مشارکت بانک ها در دستور کار بورس کالای ایران قرار دارد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.