دنیای اقتصاد / رابطه سرد دولت و شهرداریتهران پساز حداقل 5سال، طی ماههای اخیر رو به گرم شدن گذاشته و مدیریت شهری پایتخت بهواسطه تغییرات به وجود آمده در کابینه، به حداقل دو نوع مراوده مالی با دولت خوشبین شدهاست.
معاون قالیباف روز گذشته با اعلام آخرین آمار بدهی دولت به شهرداریتهران بابت تعهداتی که در تامین بخشی از هزینههای شهر تهران برعهده دولت است، از طلب 6هزار میلیاردتومانی شهرداری طی دو سال گذشته خبر داد و در عینحال از توافق برای وصول آن در آینده نزدیک گفت. معاون برنامهریزی شهرداریتهران همچنین از توافق با دولت برسر تعریف یک ردیف جدید در بودجه سال93 کلکشور برای پوشش هزینههایی که پایتخت بودن بر تهران تحمیل کرده، گفت و اعلام کرد: قرار است علاوهبر منابعی که همهساله توسط دولت به شهرداریتهران پرداخت میشود، اعتبار جدیدی در بودجه دولت بابت پایتختبودن تهران تعریف شود و از محل آن به شهرداریتهران پرداخت صورت بگیرد. به گزارش «دنیای اقتصاد» محمود صلاحی معاون برنامهریزی و توسعه شهری شهرداری تهران با اعلام این خبر اظهار کرد: هزینههای سربار زیادی به شهر تهران بابت قرار گرفتن مرکزیت سیاسی و اقتصادی در آن، وارد میشود به همین دلیل تصمیم گرفته شد تا علاوهبر سهمی که دولت در پرداخت تعهدات خود بابت اداره شهر پرداخت میکند، از ابتدای سال 93 اعتباری بابت هزینههای پایتخت بودن شهر تهران تعیین و از سوی دولت به شهرداری پرداخت شود. او مجموع رقم بدهیهای دولت به شهرداری تهران را از سال 90 تا کنون 6 هزار و 47 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: دولت بابت هزینههای حمل و نقل عمومی 3 هزار و 800 میلیارد تومان، بافت فرسوده 287 میلیارد تومان، عوارض نوسازی 871 میلیارد تومان، عوارض سوخت 831 میلیارد تومان و جرایم راهنمایی و رانندگی 221 میلیارد به شهرداری تهران بدهکار است. وی ادامه داد: البته با تعامل خوبی که میان دولت و شهرداری تهران شکل گرفته است به پرداخت این بدهی از سوی دولت خوشبین هستیم.
صلاحی با اشاره به تدوین لایحه بودجه 15 هزار و 198 میلیارد تومانی شهرداری تهران برای سال 93 گفت: از این رقم 8 هزار و 700 میلیارد تومان به بخش نقدی و 6 هزار و 400 میلیارد تومان به بخش غیرنقدی درآمدها اختصاص دارد. صلاحی تصریح کرد: تلاش کردیم تا در سال 93 تمرکززدایی کنیم بنابراین بودجه مناطق افزایش یافت. او درباره سهم بخشهای مختلف از بودجه 93 شهرداری افزود: علاوهبر این بودجه خدمات شهری 19 درصد کل بودجه، ایمنی و بحران 3 درصد، شهرسازی 2 درصد، توسعه مدیریت و هوشمند سازی 21 درصد، پروژههای فرهنگی 12 درصد و حملونقل نیز 43 درصد کل بودجه شهرداری است.
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :
شما هم نظر دهید
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.