دنیای اقتصاد / بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته در سایه حضور پررنگ معاملهگران كوتاهمدت با نوسانهای پر دامنهای مواجه شد.
در بازار دیروز بیشتر نمادهای مورد اقبال بازار با فراز و فرود قابل ملاحظهای مواجه شدند؛ به ویژه نمادهایی در گروههایی نظیر ساختمانی كه با حضور پررنگ فعالان حقیقی روبه رو است، دیروز، بارها با صف خرید و فروش همراه بودند. در این شرایط بازار بار دیگر تن به افت شاخص داد تا با افت 0.66 درصدی شاخص كل مواجه شود. دیروز شاخص با 558واحد افت سطح 84 هزار واحد را از دست داد و به 83هزار و 606واحد رسید.
در بازار دیروز همچنان مهمترین موضوعی كه پیش روی فعالان بورس اوراق بهادار قرار داشت، ادامه مباحث مجلس شورای اسلامی در مورد لایحه بودجه بود كه البته همچنان در مورد موضوعات مهم برای بازار خبر تازهای دربرنداشت. فعالان بازار همچنان در مورد نرخ خوراك پتروشیمیها و عوارض مالكانه با ابهام مواجه هستند. در همین حال دیروز نمادهای پتروشیمی با توجه به تصویب پرداخت 130ریالی عوارض مصرف هر مترمكعب گاز با افت مواجه شدند. از دیدگاه كارشناسان ادامه بلاتكلیفی نمادهای عمده بازار موجب پررنگتر شدن نوسانگیری در نمادها شده است. در بازار دیروز در ابتدای وقت نماد هلدینگ نفت و گاز پارسیان متوقف شد، این شركت ساعتی بعد در اطلاعیهای از شركت در مزایده خرید تعداد بیش از 2 میلیارد و 373 میلیون سهم شركت پتروشیمی پارس بهعنوان تنها شركتكننده مزایده خبر داده كه مبلغ آن 4 هزار و 200 میلیارد تومان بوده است. در صورت تایید نهایی این واگذاری، پارسان با تعدیل سود ناشی از لحاظ سود پتروشیمی پارس مواجه خواهد شد. در بازار دیروز همچنین اعلام شد هلدینگ نفت و گاز پارسیان كه هماكنون دو طرح یك میلیون تنی اوره و آمونیاك در شركتهای پتروشیمی شیراز و پردیس را در حال اجرا دارد، برای اجرای سومین واحد موفق به دریافت وام شده است.به گزارش خبرگزاری مهر، بانك توسعه صادرات ایران به شركت صنایع پتروشیمی كرمانشاه بهمنظور تولید سالانه یك میلیون تن اوره و آمونیاك، 240 میلیون یورو تسهیلات میدهد. در گروه خودرویی دیروز بحث در مورد واگذاری یا عدم واگذاری بلوك 33درصدی بانك پارسیان توسط ایران خودرو ادامه داشت؛ این مساله قدیمی همچنان عامل نوسان در گروه خودرویی است. در همین حال دیروز دبیر انجمن خودروسازان بر تداوم زیاندهی این گروه تاكید كرد. احمد نعمتبخش
در خصوص قیمت خودرو اظهار کرد: سال گذشته خودروسازان ۴ هزار میلیارد تومان و امسال بالغ بر یك هزار میلیارد تومان زیان دادهاند. همچنین بدهی قطعه سازان باقی مانده و در صورتی كه دولت زیان خودروسازان را بدهد، بدهی قطعه سازان پرداخت میشود. نعمتبخش تصریح كرد: طی شش ماه ابتدای سال زیان ایران خودرو ۴۵۰ میلیارد تومان و زیان سایپا ۲۷۳ میلیارد تومان بوده است و طی 9 ماه گذشته زیان سایپا بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان شده كه همه اینها نشان میدهد كاهش قیمت خودرو میسر نیست. در گروه انفورماتیك، اعلام برنامه خدمات انفورماتیك برای افزایش سرمایه 180درصدی از محل سود انباشته از صف فروش به صف خرید رسید. در گروه تصفیه نفت، دیروز اعلام شد عرضه اولیه نفت سپاهان در این هفته و با توجه به تعطیلات هفته بعد به طور قطع انجام نمیگیرد. به گزارش «سنا»، علی صحرایی، معاون بازار شركت بورس اوراق بهادار با بیان این مطلب گفت: با توجه به عدم ارائه عملكرد 9 ماهه شركت و همچنین تعطیلات 22 بهمن تا پایان هفته بعد عرضه اولیه نفت سپاهان انجام نمیگیرد. در گروه مالی نیز دیروزنماد معاملاتی شركت بیمه سرمد در فهرست نرخهای بازار پایه فرابورس درج شد. با توجه به موافقت كمیته عرضه شركت فرابورس ایران، شركت بیمه سرمد در گروه بیمه و صندوق بازنشستگی به جز تامین اجتماعی قرار دارد و نقل و انتقال سهام آن با نماد «و سرمد»
به صورت توافقی خواهد بود. در مجموع بازار دیروز بازاری پرنوسان توام با افت شاخص بود كه در آن ارزش معاملات به 438میلیارد تومان در بورس و فرابورس بالغ شد.
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :
شما هم نظر دهید
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.