مشاوران کنگره آمریکا اعلام کردند که تلاش برای وضع تحریم های جدید علیه ایران به واسطه ادامه مذاکرات تهران و ۱+۵ متوقف شده است و احتمال دارد یک قطعنامه غیرالزام آور علیه ایران معرفی شود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه «گلوب اند میل» کانادا، مشاوران کنگره روز دوشنبه اعلام کردند که تلاش برای تحمیل تحریم های جدید علیه ایران در کنگره متوقف شده است و احتمالاً اعضای کنگره در حال مذاکره برای معرفی یک لایحه ضعیف تر برای تحمیل تحریم های جدید علیه تهران می باشند.
اعضای سنا و مجلس نمایندگان آمریکا در حال بررسی یک قطعنامه غیرالزامآور هستند که درباره برنامه هستهای ایران ابراز نگرانی می کند و از مذاکره کنندگان 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) می خواهد شرایط سختی را در مذاکره با تهران و قدرت های بزرگ جهان قرار دهند.
بر اساس این گزارش، احتمالاً لایحه جدیدی که نمایندگان کنگره قرار است معرفی کنند، شامل تشدید تحریم ها علیه ایران نمی شود.
یکی از مشاوران سنا که خواست نامش فاش نشود گفت: ما فکر نمی کنیم که این لایحه (تحریم ها علیه ایران) به رأی گذاشته شود. مباحثاتی درباره یک قطعنامه وجود دارد.
ایران هشدار داده است که در صورت تصویب لایحه تحریم های جدید علیه ایران در کنگره، از ادامه مذاکرات هسته ای عقب می نشیند و این مسئله خطر درگیری در خاورمیانه را نیز به همراه دارد.
دموکرات های سنا اخیراً دیداری را برگزار کردند و به توافق رسیدند که «هری رید» رئیس اکثریت دموکرات های سنا را وادار نکنند تا لایحه تحریمهای جدید علیه ایران را به رأی گذارد.
پیشتر، دولت «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا شدیداً با تحمیل تحریم های جدید علیه ایران در حالی که مذاکرات 1+5 با ایران در حال برگزاری است، مخالفت کرده بود و هشدار داده بود که در صورت تصویب چنین لایحه ای آن را وتو کند.
این لایحه ضد ایرانی از حمایت 59 سناتور از 100 سناتور آمریکایی بهره مند شده بود که 16 نفر از حامیان آن را دموکرات ها تشکیل می دادند.
منابع نزدیک به دولت اوباما اعلام کردند که کاخ سفید حتی با قطعنامه غیر الزام آور در این مرحله که مذاکرات با ایران در حال اجرا است، مخالف است.
ایران و قدرت های بزرگ جهان بعد از رسیدن به توافق اولیه در ماه نوامبر سال گذشته میلادی، احتمالاً دور اول مذاکرات برای رسیدن به توافق نهایی را اواسط ماه فوریه در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار خواهند کرد.
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :
شما هم نظر دهید
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.