Bourse24 Ads 236

 دنیای اقتصاد / قیمت طلای جهانی، دیروز پس از نوساناتی کم‌دامنه روی مقدار قبلی خود ایستاد و تغییر چندانی را ثبت نکرد. درحالی‌که عمده پیش‌بینی‌ها از رشد قیمت طلا در هفته‌های آتی حکایت می‌کنند، نگرانی‌هایی نیز در خصوص آینده این فلز زرد رنگ وجود دارد. چین که بخش قابل‌توجهی از تقاضای طلا و تقویت روزهای اخیر آن را موجب شده، در پرداخت پول طلاهای وارداتی خود، با تاخیر مواجه شده است.

 بر این اساس بازار نگران کاهش تقاضا از سوی این کشور است. نتایج نشست ژانویه «فدرال رزرو» نیز که امروز شروع شده، در آخرین ساعات کاری فردا منتشر خواهد شد. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که تصمیم به کاهش، قطع یا ادامه محرک پولی توسط سران این نهاد، آینده بازار طلا را رقم خواهد زد. از این رو سرمایه‌گذاران بازار طلا به نتایج نشست امروز سران بانک مرکزی آمریکا نظر دارند. به رغم تغییراتی که بازار طلای جهانی انتظارش را می‌کشد، بازار داخل آرام است و قیمت‌ها نسبتا تثبیت شده‌اند. اظهارات سران اقتصادی کشور نیز، حاکی از آن است که آینده خوبی در انتظار بازار ارز داخلی است. به هر روی بازار تهران به گسترش روابط اقتصادی ایران با کشورهای خارجی و ورود و خروج ارز نظر دارد و آینده آن تابع این متغیرها است.
طلای جهانی
قیمت طلا، در اولین روز هفته بازارهای جهانی، تغییر چندانی را ثبت نکرد. البته نرخ فلز زرد رنگ در ابتدا قدری افزایش یافت، ولی دوباره پایین آمد و روی مقادیر قبلی خود قرار گرفت. بنا به گزارشی از خبرگزاری «رویترز»، افزایش قیمت دیروز طلا در ابتدای کار باعث شد که نرخ این فلز برای سومین بار در دو ماه اخیر به بیشترین مقدار خود برسد. بخش قابل‌توجهی از افزایش قیمت‌های اخیر طلا نیز تحت‌تاثیر بالا رفتن تقاضای فیزیکی، از سوی بازارهای آسیایی رخ داده و در آسیا هم چین سهم عمده را در خرید طلا داشته است. اما گزارشی از «سی ان بی سی» نشان می‌دهد که چین، اخیرا در انتقال دلار و یوآن برای پرداخت پول‌ طلاهایی که وارد کرده‌ با تاخیر مواجه شده است. سوالی که «سی ان بی سی» در این خصوص مطرح کرد، این بود که آیا این امر به معنی کاهش تقاضای طلای چینی‌ها در آینده است؟ و آیا در این صورت قیمت طلا پایین خواهد آمد؟ چین در حال حاضر، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده طلا و جواهرات در جهان محسوب می‌شود و جای هندوستان را گرفته است. بر این اساس تغییر در میزان تقاضای این کشور تاثیر زیادی بر قیمت طلای جهانی خواهد داشت و در تعیین آینده بازار طلا نقش عمده‌ای بازی می‌کند.
مساله دیگری که این روزها توجه سرمایه‌گذاران بازار طلا را به خود جلب کرده، نشست امروز «فدرال رزرو» است. تغییرات قیمت طلا، طی ماه‌های اخیر نشان داد که این فلز گرانبها حساسیت زیادی به سیاست‌های پولی آمریکا دارد. «فدرال رزرو» یا بانک مرکزی آمریکا نیز مهم‌ترین نهاد سیاست‌گذار اقتصادی در ایالات‌متحده است. این موسسه در سال 1913 فعالیت خود را شروع کرد و مسوولیت تدوین سیاست‌های پولی، پیگیری رسیدن به اشتغال کامل، تثبیت قیمت‌ها و رشد اقتصادی در آمریکا را به عهده گرفت. کمیته بازار باز «فدرال رزرو» سیاست‌های پولی را تعیین می‌کند. این کمیته متشکل از 12 نفر است که 7 تن از آنها برای مدت 14 سال توسط رئیس‌جمهور ایالات‌متحده منصوب می‌شوند. رئیس‌جمهور از میان این 7 نفر یک نفر را به عنوان رئیس «فدرال رزرو» و یک نفر را به عنوان نایب‌رئیس برای یک دوره چهار ساله انتخاب می‌کند. «بن برنانکه» در اولین روز فوریه سال‌جاری، مصادف با 12بهمن ماه، پس از 8 سال، ریاست بانک مرکزی آمریکا را به معاون فعلی خود، خانم «جانت یلن» واگذار خواهد کرد. این خانم از سال 2010 عهده‌دار منصب معاونت «فدرال رزرو» بوده و با نشستن بر جایگاه رئیس فعلی خود، نخستین زنی خواهد بود که در طول تاریخ 100 ساله بانک مرکزی آمریکا، به ریاست این نهاد، منصوب شده است. «یلن» پروفسور بازنشسته اقتصاد دانشگاه «برکلی» کالیفرنیا است، همسرش «جرج اکرلاف» برنده جایزه نوبل اقتصاد بوده و فرزند وی در دانشگاه «وارویک» درس‌های رشته اقتصاد را تدریس می‌کند. سوالی که اینجا مطرح می‌شود، این است که سیاست‌ها و دیدگاه‌های این خانم، تصمیمات فدرال رزرو و آینده بازار طلا را چگونه تحت‌تاثیر قرار خواهد داد؟! بحران اقتصادی آمریکا در سال 2008، سران «فدرال رزرو» را وادار کرد که با اتخاذ سیاست‌های انبساط پولی به تحریک تولید بپردازند. از جمله این سیاست‌ها، می‌توان به بسته ماهانه محرک پولی به ارزش 85 میلیارد دلار اشاره کرد. به هر روی «فدرال رزرو» با جهت‌گیری انبساطی در مورد سیاست‌های پولی و پایین نگه داشتن نرخ بهره، در طول سال‌های اخیر، حجم قابل‌توجهی نقدینگی به اقتصاد این کشور وارد کرد. کارشناسان اقتصادی معتقدند که طلا عمده افزایش قیمت سال‌های اخیر خود را به همین رویکردهای انبساطی و بسته محرک پولی مدیون است. برخی از سناتورهای آمریکا و تحلیلگران اقتصادی معتقدند که بسته محرک پولی و سیاست‌های انبساطی و فوق انبساطی در بلندمدت، صدمات شدیدی به اقتصاد ایالات‌متحده وارد خواهد کرد و بر همین اساس، خواهان توقف محرک پولی هستند. «یلن» که تقریبا در آخرین سال بحران به معاونت «فدرال رزرو» منصوب شد، پیش از آن در تدوین و اجرای سیاست محرک پولی نقش مهمی بازی کرده بود. بانک مرکزی آمریکا در آخرین نشست سال گذشته خود، از محرک پولی 10 میلیارد دلار کم کرد و افت نسبتا شدید قیمت طلا را موجب شد. تحلیلگران بازار روند بازار طلا در سال‌جاری را با توقف یا ادامه محرک پولی مرتبط دانسته و معتقدند ادامه این سیاست، تقویت طلا و قطع آن، تضعیف طلا در سال‌جاری را رقم خواهد زد. حال با توجه به آمارهای نه‌چندان امیدوارکننده اقتصاد آمریکا در هفته‌های اخیر، فدرال رزرو در نشست آتی خود، چه تصمیمی در مورد بسته محرک پولی خواهد گرفت؟ بازار طلا، در حال حاضر به انتظار نشسته تا فردا، نتیجه نشست منتشرشده و آینده بازار طلا قدری روشن شود.
بازار داخلی
قیمت‌ها در بازار داخلی، دیروز تغییر چندانی نکرد. دلار آمریکا به نوسانات کم‌دامنه خود در زیر سطح 2 هزار و 950 تومان ادامه ‌داد و یورو نیز تغییر قیمت قابل‌توجهی را متحمل نشد. صرافان بازار معتقدند که ثبات در حال استقرار است و بازگشت دارایی‌های بلوکه شده کمک زیادی به تداوم روند بلندمدت نرخ ارز خواهد کرد. قائم‌مقام بانک مرکزی نیز با بیان اینکه در پی واریز دارایی‌های بلوکه‌شده ایران گشایش‌های خوبی صورت می‌گیرد و محدودیت در روابط بین بانک‌های داخلی و خارجی برطرف می‌شود، در حاشیه جلسه شورای گفت‌وگوی دولت در بخش خصوصی درباره‌ چگونگی ورود 4.2 میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در پی توافقات ژنو، اظهار کرد: «مرحله‌ اول دارایی‌های ایران که معادل 550 میلیون دلار است، اول فوریه مصادف با 12 بهمن ماه به حساب بانک مرکزی واریز می‌شود». وی در ادامه با اشاره به اینکه روند و سازوکار پرداخت این مبلغ در حال مشخص شدن است، گفت: «بانک‌های داخلی و خارجی که برای واریز این مبلغ همکاری می‌کنند، از سوی بخش ارزی بانک مرکزی مشخص شده‌اند.» حمید بعیدی‌نژاد رئیس دبیرخانه اجرای توافق ژنو اظهار کرد: بانک‌های غیرتحریمی اعم از دولتی و غیردولتی، می‌توانند برای اجرای توافق ژنو همکاری کنند.
خبرگزاری فارس نیز گزارش داد: معاون خزانه‌داری آمریکا برای بحث در مورد تحریم‌ها علیه ایران، به ترکیه و امارات سفر می‌کند. «دیوید کوهن»، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا، برای بحث بر سر جزئیاتی مرتبط با توافق هسته‌ای ایران و غرب، هفته جاری رهسپار ترکیه و امارات متحده عربی می‌شود. بنابر اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا، موضوع گفت‌وگوهای آقای کوهن در این سفر، موارد لغو و کاهش موقت تحریم‌ها علیه ایران خواهد بود.
 قیمت انواع سکه نیز، دیروز در بازار داخلی تغییر چندانی نکرد. عدم تغییر قیمت طلای جهانی، به صورت تثبیت قیمت‌های داخلی انعکاس یافت. در نهایت، بازار سکه به نتایج جلسه فدرال رزرو که فردا منتشر خواهد شد، نظر دارد تا تصویری از آینده خود به‌دست دهد.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24