Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 248
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 249
تبلیغ بورس24

 دنیای اقتصاد / قائم‌مقام وزیر راه‌و‌شهرسازی و مجری ویژه دولت در امور مسکن‌مهر، نیاز پروژه‌های باقیمانده در این طرح به دو دسته امکانات حیاتی برای رسیدن به مرحله تکمیل و بهره‌برداری را اعلام کرد.

سه ماه پیش رئیس‌جمهور در جلسه هیات‌دولت از وزرای راه‌وشهرسازی، اقتصاد و نیرو خواست درباره تعهدات فاقد‌منابعی که در مسکن‌مهر مشکلات فراوانی را برای دولت یازدهم به وجود آورده، اطلاعات لازم را دراختیار مردم قرار دهند.
هر چند تاکنون عمده اطلاع‌رسانی‌ها از طرف وزارت اقتصاد و بانک‌مرکزی آن هم فقط در یک مقوله یعنی «اثر خط‌اعتباری 50هزار میلیارد تومانی مسکن‌مهر در بروز 40درصد از نرخ کنونی تورم» انجام شد، اما بررسی‌های رئیس سابق سازمان ملی زمین‌ومسکن و مجری ویژه مسکن‌مهر در این دولت نشان می‌دهد: سرعت کند پرداخت تسهیلات بانکی به پروژه‌های نیمه‌کاره، هزینه‌های حاشیه‌ای و البته غیرقانونی تحمیل‌شده بر پروژه‌ها و از همه‌ مهم‌تر نبود خدمات اساسی زیربنایی برای حداقل 100 هزار واحد مسکونی‌مهر، چالش‌هایی هستند که اگر رفع شوند هم دولت، هم مردم و هم بانک‌مرکزی از حل این مشکلات نفع خواهند برد.
به گفته احمداصغری مهرآبادی هم‌اکنون 200 هزار واحد مسکونی‌مهر نیمه‌ساخت در کشور نیازمند اجرای مصوبه هیات‌دولت برای افزایش 5میلیون‌تومان سقف وام‌بانکی هستند و بین 100 هزار تا 400 هزار واحد نیز فاقد یکی از خدمات چهارگانه آب و برق و گاز و سیستم‌فاضلاب برای بهره‌برداری هستند.
مهرآبادی پیش‌تر اعلام کرده بود، از 2 میلیون مسکن‌مهر، یک میلیون واحد افتتاح شده، 500 هزار واحد با مشکلات‌جزئی و 500 هزار واحد با مشکلات جدی برای افتتاح روبه‌رو هستند.
سه مصوبه‌ای که در بانک‌مرکزی اجرا نشد
به گزارش «دنیای اقتصاد»، احمد اصغری مهرآبادی روزگذشته با بیان چالش‌های مالی موجود که روند تکمیل واحدهای باقی مانده از مسکن مهر را با کندی مواجه کرده است، گفت: در ارتباط با تامین مالی این پروژه‌ها چند مشکل عمده وجود دارد که برای برطرف کردن آنها از بانک مرکزی درخواست مساعدت و همکاری داریم.
وی در این باره افزود: پیش از این سه مصوبه در زمینه تامین مالی پروژه‌های باقی مانده مسکن مهر در دولت به تصویب رسیده بود که متاسفانه هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
مهرآبادی خاطرنشان کرد: یکی از این مصوبه‌ها مربوط به اسفند ماه سال گذشته بود که براساس آن مقرر شد 2 هزار میلیارد تومان برای پروژه‌هایی از مسکن مهر که همان زمان ساخت آنها شروع شده بود و جدید محسوب می‌شدند، پرداخت شود، عده‌ای بر مبنای این مصوبه قرارداد بستند و کار ساخت را شروع کردند، اما در ادامه برای دریافت تسهیلات با مشکل مواجه شدند.
وی با بیان اینکه هفته گذشته این موضوع به رئیس کل بانک مرکزی توضیح داده شد، اعلام کرد: بانک مرکزی با توضیحات ارائه شده در این زمینه قول همکاری داده است.
قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مصوبه دوم كه مرداد ماه سال جاری در مورد افزایش سقف تسهیلات برای تعدادی از پروژه‌ها از 25 به 30 میلیون تومان تصویب شد، تصریح کرد: هم‌اکنون 200 هزار واحد به این افزایش سقف تسهیلات نیاز دارند.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری بانک مرکزی برای تحقق این موضوع، گفت: افزایش سقف تسهیلات برای تکمیل این پروژه‌ها کمکی است به دولت و متقاضیان، ضمن اینکه به جهت اتمام زودتر پروژه‌ها، به‌دلیل بازگشت اقساط تسهیلات به سیستم بانکی، به نفع بانک مرکزی هم هست.
مهرآبادی درباره مصوبه سوم افزود: همچنین از بانک مرکزی درخواست داریم تا در خصوص افزایش مدت زمان بازپرداخت اقساط تسهیلات مسکن مهر از 15 به 20 سال که باعث افزایش توان مالی مردم به‌منظور پرداخت به موقع اقساط می‌شود، همکاری‌های لازم را به عمل آورد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر هم‌اکنون برخی دیگر از پروژه‌ها که تسهیلات آماده‌سازی دریافت کرده‌اند در دریافت تسهیلات ساخت دچار وقفه شده‌اند.
همکاری بانک مرکزی برای تمدید دوران مشارکت و اعطای مهلت چند ماهه به برخی سازندگان که به‌دلیل مشکلات مالی نتوانسته‌اند به موقع تعهدات خود را عملی کنند موضوع دیگری است که مهرآبادی در این زمینه مورد تاکید قرار داد.
بیمه سنگین، مالیات سنگین
مجری ویژه دولت در امور مسکن مهر با اشاره به مشکلات دیگری در خصوص بیمه و مالیات تصریح کرد: در حال حاضر مبلغی دو برابر آنچه دولت مصوب کرده است بابت حق بیمه ساخت مسکن مهر دریافت می‌شود، این در حالی است که در شرایطی که دولت حداکثر مالیات برای هر واحد مسکن مهر را 300 هزار تومان مصوب کرده است در برخی استان‌ها این مطالبه تا چهار میلیون تومان نیز رسیده است. وی میزان حق بیمه مصوب برای هرمترمربع مسکن مهر را حدود پنج هزار تومان اعلام کرد که در حال حاضر رقمی نزدیک به 11 هزار تومان بابت هر مترمربع مسکن مهر دریافت می‌شود.
وی با بیان اینکه هیچ واحد مسکونی بدون خدمات زیربنایی و محوطه سازی تحویل متقاضیان نشده است، تصریح کرد: در حال حاضر 419 هزار و 604 واحد مسکونی مهر بدون انشعاب فاضلاب، 124 هزار واحد بدون انشعاب آب، 140 هزار واحد بدون انشعاب برق و 162 هزار واحد مسکونی نیز بدون انشعاب گاز هستند که از وزارت نیرو و وزارت نفت می‌خواهیم مشکل خدمات زیربنایی این واحدها را حل کنند.
قائم‌مقام وزیر راه‌وشهرسازی در امور مسکن مهر با اعلام اینکه از شهریور تاکنون 1850 میلیارد تومان تسهیلات بانکی به طرح مسکن مهر اختصاص یافته است، گفت: این میزان در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است، چرا که بانک مرکزی بنا دارد از طریق مدیریت تسهیلات میزان تورم را کنترل کند.
ابلاغ گام دوم فروش مسکن مهر
مهرآبادی همچنین با اشاره به تصویب دستورالعمل نقل‌وانتقال مسکن مهر درباره جزئیات آن توضیح داد: با رفع محدودیت‌هایی که در مصوبات قبلی دولت وقت در مورد مجوز خرید و فروش مسکن مهر وجود داشت، زمینه را برای فروش آزادانه اعیان مسکن مهر فراهم کرده‌ایم.
وی از ابلاغ گام دوم مجوز خرید و فروش مسکن مهر برای آن دسته از واحدهایی که حداقل 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، کارت قسط ندارند، ولی قرارداد بین دولت و پیش خریدار برای این پروژه‌ها موجود است، در آینده نزدیک خبر داد.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24