تابناک: اخبار ضد و نقیض در پرونده جنجالی استعمال دخانیات در میان فوتبالیست ها، همچنان در جریان است؛ شایعاتی از رواج استعمال شیشه در میان فوتبالیست ها!
یک مقام مسئول سابق در فدراسیون فوتبال از وجود چند پرونده استعمال شیشه در زمان مدیریت خود به تابناک خبر داد. حتی مواردی از استعمال شیشه هم در میان فوتبالیست ها وجود دارد، نزدیک به ده روز از افشای ماجرای کشیدن قلیان در جریان اردوی تیم ملی زیر ۲۲ سال می گذرد، ولی هنوز موضع گیری مشخصی درباره این پرونده نشده و اظهارنظرهای گوناگونی درباره آن می شود؛ از آن هایی که خواستار برخورد قاطع هستند تا دیگرانی که این اتفاق را نه تنها فاجعه نمی دانند که بسیار عادی می خوانند! اما گویا این تنها قلیان نیست که در ورزش ما شیوع دارد و صحبت از افیون های بزرگ تر و بیشتری هم در جریان است.
پس از آنکه ماجرای کشیدن قلیان در هتل تیم ملی المپیک مطرح شد، خیلی ها بسیار طبیعی با آن برخورد کردند و آن را عادی دانستند؛ نمونه عجیبش سردار رویانیان، مدیر عامل باشگاه پرسپولیس بود که پس از شایعاتی در خصوص ستاره جوان تیمش، خیلی طبیعی گفت: قلیان کشیدن جرم نیست! البته گفته محمد روانیان درست است و کشیدن قلیان با قوانین کنونی ایران به هیچ وجه جرم نیست، ولی انجام این کار توسط بازیکن حرفه ای و آن هم در جریان اردوی تیم ملی، فارغ از اینکه آن فرد بازیکن پرسپولیس باشد یا نه، آیا امری عادی و طبیعی است؛ آن هم در فوتبالی که هنگام بستن قرارداد و پرداخت های میلیاردی به بازیکنان، صحبت از فوتبال حرفه ای و قرارداد حرفه ای به میان می آید؟
اما هنگامی که سخن از برخورد با موارد این چنینی به میان می آید و برخوردها در فوتبال حرفه ای دنیا نمونه آورده می شود، خودمان را آماتور جا می زنیم.
این روزها و در جریان پرداختن مطبوعات و رسانهها به این پدیده بود که ابعاد متفاوت و بعضا تکاندهندهای از این مسأله در اخبار رسمی و غیررسمی منتشر شد. یک خبرنگار در صفحه فیسبوک خود مدعی شده که بحث کشیدن قلیان در میان نبوده و صحبت از شرب خمر در کیش شده و حتی اخباری از شیوع استعمال شیشه در میان فوتبالیستها به گوش میرسد.
برای همین منظور و نیز شنیدن بخشی از رخدادهای موجود در فوتبال ایران و همچنین نظر یکی از مدیران سابق فوتبال ایران در زمنیه به سراغ سردار عزیز محمدی رئیس سابق سازمان لیگ برتر فوتبال ایران رفتیم.
عزیز محمدی درباره پرونده قلیان و واکنشهای مثبت و منفی صورت گرفته در این زمینه میگوید: رفتار زشت، زشت و منکر است و نمیتوان به هیچ طریقی آن را مثبت و خوب جلوه داد، چه این عمل سیگار کشیدن باشد و چه قلیان! افرادی که این امر را امر عادی میدانند باید بدانند که شاید قانونی برای کشیدن مثلا قلیان نباشد، ولی نبودن قانون چیزی از زشتی این کار کم نمیکند؛ حالا اینکه این عمل توسط ورزشکاران و بدتر از آن در جریان اردوی تیم ملی رخ داده باشد. ما معمولا میبینیم که در اماکن عمومی پیامهای اخلاقی نظیر سیگار کشیدن ممنوع نصب شده و این مسأله نشان میدهد که از نظر جامعه چنین عملی چه قبحی دارد. حالا شما تصور کنید که این اتفاق توسط تعدادی ورزشکار در سطح بالا رخ بدهد.
البته درباره این ماجرا باید به این مسأله توجه داشت که نباید به حریم خصوصی و زندگی خصوصی افراد وارد شد و تجسس کرد. به هر حال حرکتی اینچنینی از سوی بازیکنان فوتبالی که میلیاردی در آن هزینه میشود و به الگوی جوانان بدل شدهاند، کار بسیار ناپسندی بود.
سردار عزیزمحمدی در خصوص نحوه برخورد با اعمال اینچنین هم گفت: به نظرم در خصوص این ماجرا بیش از هر چیزی سرپرست و مسئولان تیم باید توبیخ شوند. به هر حال این بازیکنان در تیم ملی امید امانت باشگاهها و خانوادهها بودند باید توجه و مراقبت بیشتری صورت می گرفت. در گام بعد هم باید با بازیکنان متخلف برخورد شود. اما در این زمینه باید توجه شود که با توجه به جوان بودن آن ها کل زندگی حرفه ای آن ها تحت تاثیر قرار نگیرد.
وقتی خبرنگار تابناک از سردار عزیز محمدی پرسید که حتی موارد متعددی از استعمال شیشه توسط بازیکنان فوتبال هم به گوش میرسد، وی اظهار بی اطلاعی کرد، ولی وقتی از ایشان پرسیدم که در زمام حضور شما در سازمان لیگ اتفاقات این چنین رخ داده یا خیر وی گفت: چند مورد گزارش در خصوص استعمال شیشه توسط بازیکنان فوتبال در آن زمان به دست من رسید که من هم گزارش را در اختیار کمیته تخلفات حرفه ای فوتبال قرار دادم و بات آنها برخورد شد.
به هر حال این روزها همچنان سیل اخبار نگران کننده از فوتبال ایران ناپاکی فضای آن به گوش می رسد؛ اخباری که واقعی بودن آنها همه را میرساند؛ هرچند شیوه برخورد با متخلفان در فوتبال ایران همواره همه را ناامید کرده، اگر برای فوتبال مریض این روزهای ایران ناراحتیم باید دسته جمعی دست به کار شویم و اقدام کنیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.