Bourse24 Ads 236

مهر: با گذشت نزدیک به دو ماه از توافق هسته‌ای ژنو و لغو تحریم صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده ‌های پلیمری ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، تاکنون ایران به طور رسمی هیچ گونه محموله پتروشیمی را به بازارهای اروپایی صادر نکرده است.

تا پیش از اعمال تحریم ‌های بین ‌المللی به طور متوسط سالانه ایران 2 تا 2.5 میلیون تن محوصلات پتروشیمی و فرآورده های پلیمری به کشورهای مختلف عضو اتحادیه اروپا صادر می کرد که هم اکنون این محصولات پتروشیمیایی به بازارهای آسیایی تحویل داده می‌شود.

احمد مهدوی دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اخیرا در گفتگو با مهر با بیان اینکه حتی با لغو کامل تحریم ها هم اکنون ایران ظرفیت مازادی برای صادرات پتروشیمی به اروپا ندارد، گفته است: حتی یک تن محصول بدون مشتری در انبار مجتمع‌ های پتروشیمی کشور وجود ندارد.
      
در این بین برای نخستین بار در طول دو سال گذشته تاکنون بازارهای صادراتی پتروشیمی ایران متنوع شد، به طوری ‌که محصولات پتروشیمیایی ایران به کشورهای آفریقایی، آمریکای جنوبی و حوزه دریای کارائیب صادر شده است.

در همین حال شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز با انتشار گزارشی درباره آخرین وضعیت صادرات متانول ایران به کشورهای اروپایی اعلام کرد: پیش بینی‌ها حاکی از آن است که پس از توافق ایران و 5+1 و رفع تحریم ورود محصولات پتروشیمی به اروپا، قیمت متانول در بازار این قاره کاهش یابد.

از این رو پس از اعمال تحریم آمریکا و اتحادیه اروپا در خصوص واردات محصولات پتروشیمی ایران، کشورهای اروپایی متانول ایران را از دست دادند و چین و هند بازارهای عمده صادرات متانول ایران شدند.

تا پیش از تحریم ایران، این کشور سالانه 500 هزار تن متانول به اروپا صادر می کرد که جایگزینی آن با واردات متانول از سایر مناطق جهان، موجب افزایش هزینه مصرف کنندگان اروپایی شد.

تحریم ‌های ایران منجر به ایجاد تفاوت فاحش قیمت‌های متانول در بازارهای متانول آسیا و سایر بازارها شده است. ایران از دیرباز تولید کننده انعطاف پذیر متانول در خاورمیانه بوده و در نتیجه در قیمت ‌های جهانی تاثیرگذار است.

اختلاف قیمت ‌ها در بازارهای متانول در سال 2013 به حداکثر رسید و بر خلاف انتظارها مدت ها به طول انجامید. کمبود متانول در اروپا و آمریکا در حالی روی داد که آسیا با عرضه بیش از تقاضا روبرو بود. شکاف قیمت‌ ها تا جایی پیش رفت که صادرات متانول با کشتی از چین به آمریکا مقرون به صرفه شد.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24