Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 248
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 249
تبلیغ بورس24

 معاون نظارتی بانك مركزی گفت: بانك مركزی در فرایند ساماندهی مؤسسات فاقد مجوز حتی یك قدم هم عقب نشینی نخواهد كرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، حمید تهرانفر، در جمع خبرنگاران در مورد ساماندهی موسسات مالی و اعتباری بدون مجوز گفت: بانک مرکزی ساماندهی موسسات مالی و اعتباری را با جدیت پیگیری می کند چون هیچ مؤسسه پولی در آینده نباید بدون مجوز در كشور فعالیت كند.
وی افزود: هم اکنون با همکاری مسئولان کشوری، مقامات امنیتی ، دادستانی و قوه قضاییه هماهنگی بیشتری برای افزایش نظارت ها انجام شده است.
وی اظهار داشت: این تصمیم مقامات كشور است كه هیچ موسسه ی پولی در آینده نباید بدون مجوز در کشور فعال باشد و ما هم از این موضوع حتی یک قدم هم عقب نشینی نخواهیم کرد.
تهرانفر در مورد روش برخورد با موسسات مالی و اعتباری خاطرنشان کرد: بانک مرکزی با صلابت و با پیش آگهی به این موسسات اخطار می دهد و اگر مشکلی هم ایجاد شود هیچ کمکی به آنها نمی کند.
این مقام مسئول در بانک مرکزی به سپرده گذاران بانکی هشدار دارد که اگر موسسه ی غیرمجازی را انتخاب و وجوه خود را نزد این موسسات سپرده گذاری کنند، هر نوع گرفتاری برای آنها پیش بیاید، مسوولیت با خودشان است.
وی ادامه داد: بانک مرکزی باید بداند که نقدینگی در اقتصاد چگونه جابه جا می شود و بنابراین تک تک موسسات و تحت هر شکلی که وجه مردم را جمع آوری می کنند، باید در دامنه ی نظارت بانک مرکزی قرار گیرند.
تهرانفر در مورد اخطارهای داده شده به موسسات فاقد مجوز اظهار داشت: این اخطارها از گذشته تا به امروز بوده و از سوی نهادهای مختلف کشوری هم این اخطارها داده شده و به همین دلیل حجت تمام است.
وی در پاسخ به این پرسش موج که بانک مرکزی دیگر برای بازپرداخت پول سپرده گذاران در صورت بروز مشکل برای موسسات بدون مجوز، اقدامی نمی کند، گفت: قطعا بانک مرکزی دیگر کمکی به آنها نخواهد کرد زیرا شاید آن زمان این توجیه بود که هنوز مردم مطلع نیستند و به حد کفایت اطلاع رسانی نشده، ولی اکنون دیگر شرایط تغییر کرده است.
معاون نظارتی بانک مرکزی در مورد دلیل اعلام نشدن نام موسسات فاقد مجوز توسط بانک مرکزی گفت: اسامی موسسات مجاز را در سایت بانک مرکزی درج کرده ایم و حداقل انتظار می رود کسی که می خواهد دسترنج خود را سپرده گذاری کند، نسبت به مجوز موسسه کسب اطلاع کند.
وی ادامه داد: مردم نباید به جمله ˈتحت نظارت بانک مرکزیˈ درج شده روی تابلو موسسات اکتفا کنند بلکه نام موسسات دارای مجوز در سایت بانک مرکزی درج شده است و این بانک نمی تواند در تمام کشور افرادی را موظف کند تا با موسسات بدون مجوزی که جمله تحت نظارت بانک مرکزی را درج کرده اند، برخورد کند.
تهرانفر درخصوص موسسات ادغام شده ای که همچنان با تابلو قبلی فعالیت می کنند، گفت: این موسسات هم باید تابلو ها را عوض کنند.
وی درباره بهبود نظارت استانی بانک مرکزی افزود: نگرش ها در این زمینه متفاوت است، عده ای معتقدند نظارت بانک مرکزی از نوع نظارت عالیه است و در همه موارد نباید دخالت کند زیرا بانک ها خودشان بازرس دارند و همین که بانکی خوب اداره شود، برای بانک مرکزی ارتباط با آن برای ایجاد اطمینان از سلامت اقدامات کفایت می کند.
وی ادامه داد: نظارت استانی به دلیل شکل گیری موسسات فاقد مجوز خیلی مورد توجه قرار گرفته است و بانک مرکزی از طریق نمایندگی های استانی اقدامات لازم را انجام می دهد اما روش نظارت مانند شیوه سابق که در همه کشور نظارت کنیم، نخواهد بود.
این مقام مسئول در بانک مرکزی در مورد برخورد با موسسات و بانک های متخلف نیز گفت: بانک مرکزی ضابط قضایی و یا نیروی انتظامی نیست و هر دستگاهی وظیفه ای برعهده دارد.
وی تصریح کرد: اسامی موسسات دارای مجوز در سایت بانک مرکزی موجود است و با نهادهای مربوط هم به خوبی هماهنگ شده است تا بر فعالیت موسسات نظارت شود.
معاون نظارتی بانک مرکزی در مورد صندوق ضمانت سپرده و اصلاح دستورالعمل آن گفت: دستورالعمل صندوق ضمانت سپرده اشکالاتی دارد و یکی از مهم ترین آنها این است که آنچه در ابتدا به طور کلی توسط بانک مرکزی ابلاغ شده با آن دستورالعملی که تدوین شده تفاوت هایی دارد و به همین دلیل بر کلیّت دستورالعمل خدشه وارد شده است.
وی افزود: به همین دلیل باید یک بار از ابتدا همه دستورالعمل بررسی شود؛ هم اکنون در حال اصلاح این دستورالعمل هستیم.
وی در مورد روش اعطای مجوز به بانک ها برای ایجاد شعبه صرافی گفت: در ابتدا به بانک موافقت اصولی داده می شود و سپس براساس آن بانک شعب خود را تجهیز می کند و پس از این اقدام با استفاده از اهرم های نظارتی بررسی می کنیم که آیا این شعبه آمادگی ارائه ی خدمت به مردم را دارد یا خیر؛ در صورت آمادگی شعبه، مجوز نهایی ارائه می شود.
وی تصریح کرد: بر همین اساس هم اکنون در حال اصلاح فرآیند صدور مجوز برای موسساتی که موافقت اصولی ارائه و شعبه ی تجهیز شده دارند، هستیم و هنوز سیاست کلی برای مجوز در حال ارزیابی است.
وی تاکید کرد: مجوز جدیدی به بانک ها برای ایجاد شعبه صرافی نداده ایم بلکه تنها پس از بررسی شرایط، به موافقت اصولی های صادر شده، مجوز نهایی فعالیت داده می شود.
تهرانفر در مورد دستورالعمل افزایش سرمایه اولیه صرافی ها گفت: آن دستورالعمل دارای اشکالاتی است که مورد توجه مقامات ارشد کشور هم بوده بنابراین آن دستورالعمل در حال بازنگری است.
وی تعداد درخواست های ارائه شده برای تاسیس صرافی را حدود 50 مورد اعلام و تاکید کرد: صدور مجوز برای بخش های مختلف بازار پول هیچگاه متوقف نخواهد شد.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24