عضو کمیسیون انرژی گفت: نباید درباره خوراک پتروشیمی ها ارزان فروشی رخ دهد و بیت المال و سرمایه های مردم در اختیار عده خاصی قرار بگیرد.
مهدی موسوی نژاد در گفت و گو با فارس، با بیان اینکه اعضای کمیسیون انرژی با منطقی شدن قیمت خوراک گاز پتروشیمی ها مخالف نیستند، گفت: در عین حال ما معتقدیم دو مولفه را باید در نظر گرفت که یکی از این موارد آن است که قیمت خوراک را به گونه ای افزایش ندهیم که روی قیمت تمام شده تاثیر داشته باشد و قیمت فروش این محصولات و صادرات آنها افزایش یابد بلکه قیمت باید متناسب یا واقعیتها وضع شود.
وی افزود: نکته دوم آن است که صنعت پتروشیمی تنها صنعتی است که صادرات آن در حال جایگزینی با صادرات فروش نفت به خصوص در شرایط تحریم ها شده است و این مساله هم نباید از دست برود چنانکه وقتی قیمت های خوراک بگونهای تعیین شود که صادرات امکان پذیر نشود انگیزه احداث پتروشیمی های جدید کم می شود چرا که ما در جهت تامین خوراک پتروشیمی ها مشکلی نداریم و می توانیم آن را تامین کنیم .
عضو کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: در عین حال نباید درباره خوراک، ارزان فروشی رخ دهد و بیت المال و سرمایههای مردم در اختیار عده خاصی قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: باید یک تیم کارشناسی باید تولید، صادرات و امثال آنها را در نظر بگیرند و متناسب با آن قیمت خوراک را تعیین کنند.
وی در پاسخ به پرسشی موضع اعضای کمیسیون انرژی درباره گزارش کارشناسی نهادهای پژوهشی مانند مرکز پژوهشهای مجلسی درباره لزوم افزایش قابل توجه قیمت خوراک گاز پتروشیمیها در کنار اظهارات منتشر شده از قول وزیر نفت درباره سود آور بودن پتروشیمیهای گازی حتی با خوراک 20 سنتی اظهار داشت : ما هیچ مخالفتی با نظر کارشناسی نداریم و به هر صورت ما حافظ منافع و سرمایههای مردم هستیم.
موسوی نژاد اظهار داشت: در عین حال با توجه به اینکه تولیدات پتروشیمی در زندگی مردم و اشتغال و تولید تاثیرگذار است معتقدیم باید با حساسیت بیشتری در این مورد تصمیم گرفت و در کنار آن باید از منفعتجویی و دست اندازی عدهای خاص به سرمایههای عمومی مردم جلوگیری کرد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ارزان تر بودن قیمت صادراتی محصولاتی مانند متانول از قیمت صادراتی گازی که برای تولید آن مصرف میشود و به صرفه بودن صادرات گاز برای کشور از صادرات متانول و نظر کارشناسان درباره تاثیر بسیار پایین پتروشیمیهای گازی در آینده صنعت پتروشیمی ایران و لزوم تعیین قیمت های خوراک برای متمایل کردن سرمایه گذران به سرمایه گذاری در بخش های موثرتر صنعت پتروشیمی به جای اختصاص رانت بی زحمت چند هزار میلیارد تومانی به پتروشیمی های گازی گفت: متاسفانه در حوزه پتروشیمی و در دیگر حوزهها هدف گذاری دقیقی در کشور انجام نشده و وجود ندارد تا سرمایه گذاری ها به سمت تولید محصولات با ارزش تر و افزایش منابع درآمدی کشور متمایل شود.
عضو کمیسیون انرژی افزود: هدف گذاری دقیق برای سرمایه گذاری روی بخش هایی که منفعت بیشتری برای مردم و نه فقط برای عده ای خاص دارند انجام نشده است تا بخش هایی که احیانا سرمایه های ملی را می بلعند و سودی هم عاید کشور نمی کنند از گردونه سرمایه گذاری های جدید حذف شود.
وی تصریح کرد: این یکی از نقاط ضعف است و در کمیسیون انرژی و کمیسیون صنایع باید این هدف گذاری مورد توجه قرار بگیرد و مخصوصا آنهایی که بی محابا منافع ملی را به خود اختصاص میدهند احصا شوند تا سرمایهگذاری روی بخشهایی انجام شود که منافع بیشتری برای اقتصاد ملی داشته باشد.
به گزارش فارس، پیش از این بعضی ذینفعان پتروشیمی های گازی از مخالفت بعضی اعضای کمیسیون انرژی با منطقی شدن قیمت خوراک گاز این پتروشیمی ها و حذف رانت کلان آنها خبر داده بودند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.