Bourse24 Ads 236

یک ‌بار دیگر اظهار نظر مدیران صدا و سیما حاشیه ‌ساز شد.

علی دارابی، معاون سیمای رسانه‌ ملی در حاشیه مراسم افتتاح سومین جشنواره تلویزیونی جام‌جم گفت: «در تلویزیون هیچ ‌کس ممنوع‌ الکار نیست.» دارابی که در جمع خبرنگاران حاضر شده بود، در پاسخ به پرسشی مبنی بر برگرداندن افرادی که به‌ خاطر گله‌مندی ‌های پیش ‌آمده از تلویزیون کناره‌گیری کردند، گفت: «من پیش از این هم اعلام کردم که در تلویزیون هیچ ‌کس ممنوع‌ الکار نیست و به ‌نوعی همه جای کار دارند.

طبیعتا این بحث‌ها و گفت ‌و گوها هم از ناحیه تلویزیون و هنرمندان در حال انجام است و صورت می ‌گیرد. من امیدوارم تمام افرادی که توانایی تولید برنامه‌ های خوب دارند خودشان را در تلویزیون ببینند و این وظیفه ماست که شرایط را برای حضورشان فراهم کنیم که این زمان دور از دسترس نیست.»

علی دارابی در حالی این صحبت‌ ها را مطرح کرده است که برخلاف نظر او، لیست‌ سیاه صدا و سیما برای ممنوع ‌الکاری و ممنوع‌ التصویری هنرمندان و برنامه‌سازان، طولانی‌تر از فهرست مشابه در وزارت‌ فرهنگ و ارشاد اسلامی است. در شش‌سال گذشته هیچ فیلمی از آثار رخشان بنی‌اعتماد - حتی گیلانه - از هیچ شبکه تلویزیونی‌ ای پخش نشده است. بادکنک سفید جعفر پناهی با سفارش شبکه دوم سیما و برای رسانه ملی ساخته شد؛ اما این فیلم سال‌ هاست که در فهرست فیلم ‌های رسانه ملی قرار ندارد.

مجموعه تلویزیونی «زیرتیغ» و «آشپزباشی»؛ دو مجموعه پرطرفدار سال ‌های دور تلویزیون بوده و هستند. اما این دو مجموعه به دلیل حضور فاطمه معتمد آریا حتی از شبکه آی فیلم نیز به نمایش در نیامده‌اند. این ممنوعیت فقط معطوف به فیلم‌ها و مجموعه ‌های تلویزیونی نیست. بسیاری از تیزرهای تبلیغاتی سینمایی به دلیل حضور بازیگرانی که در لیست سیاه تلویزیون قرار دارند امکان تبلیغات تلویزیونی پیدا نکردند.

رضا عطاران و مهران مدیری نیز جزو هنرمندانی هستند که در چند سال گذشته برنامه‌ های پر بیننده ‌ای را برای صدا و سیما تهیه‌ و تولید کردند؛ برنامه ‌هایی که هیچ‌ کدام در شبکه ‌های جانبی ‌ای که این ‌روزها در کنار هفت شبکه اصلی سیما راه ‌اندازی شده و تکرار‌کننده برنامه‌های سال‌ های گذشته صداوسیما هستند جایی ندارند. اما این همه ‌چیز درباره لیست سیاه رسانه ملی نیست. در چند سال گذشته - به‌خصوص در چهارسال گذشته- چهره‌های شناخته ‌شده ‌ای از هنرمندان و برنامه‌سازان را که برخی از آنها نیروی رسمی رادیو و تلویزیون ایران بوده‌اند اجازه ورود به جام‌جم را هم پیدا نکردند و حتی یکی، دونفر از این هنرمندان از میانه برنامه عذرشان خواسته شد.

یکی از مجریان شناخته‌ شده ‌ای که در چند سال گذشته ممنوع ‌الکار شد؛ «جواد یحیوی» است. مجری موفق سیما که به‌ناگاه از همه برنامه‌های تلویزیونی حذف شد. او در واکنش به صحبت‌های دیروز دارابی به «شرق» گفت: «این رسانه به پرداختن به شایعات عادت کرده است. متاسفانه سازمان صداوسیما تقاضای واقع‌بینانه مخاطبان را نمی‌بیند. گفتن این حرف از معاون صداوسیما نیز درست نیست چون در جشن رمضان امسال برای حضور من در این برنامه حتی مکاتباتی با وزارتخانه‌های دیگر مانند وزارت اطلاعات انجام شد تا مشکل من برطرف شود اما موضوع، در حراست صداوسیما مختومه ماند و آقای کریمیان، مدیر گروه اجتماعی شبکه تهران هم پیگیر این نامه‌ها بود. بنابراین آقای دارابی نمی‌تواند بگوید ممنوع‌الکار نداریم چون خودشان در جریان این موضوع بوده‌اند.»

او در مورد رفتار صداوسیما در بحث ممنوع‌الکاری خود عنوان کرد: «قرار بود همایشی در حوزه صنعت برق در سالن همایش‌های صداوسیما برگزار شود که من‌هم اجرای آن را برعهده داشتم اما یک ساعت قبل از شروع مراسم، حراست صداوسیما به من اعلام کرد که ممنوع‌الکار هستم و جلو ورود من را به سازمان گرفتند. این درحالی است که از ابتدا قرار بود، سالن همایش‌های صداوسیما مستقل عمل کند و اصلا جزییات همایش صنعت برق در ارتباط با سازمان صداوسیما نبود و سازمان تنها، سالن همایش‌های خود را به برگزارکنندگان اجاره داده بود. جلو اجرای من را به بهانه ممنوع‌الورودبودن به سازمان گرفتند. حتی حراست صداوسیما یک‌نفر را از قبل برای اجرای برنامه ذخیره نگه داشته بود.»

یحیوی افزود: «محرم سال گذشته در تئاتری در تالار وحدت بازی می‌کردم. وقتی قرار شد تیزرهای تبلیغاتی این کار از تلویزیون پخش شود، تصویر من را از تیزر حذف کردند. یک تیزر تبلیغاتی دیگر نیز در حوزه صنعتی با صدای من تهیه شده بود که به‌دلیل وجود صدای من سازمان صداوسیما این تیزر را پخش نکرد.»

او با بیان اینکه در روزهای حساس و کلیدی برای سازمان صداوسیما فعالیت کرده است، ادامه داد: «روزی که تنها دوساعت از مراسم تدفین مادرم می‌گذشت، خودم را به مسابقه تلفنی رساندم تا در اجرای این مسابقه خللی وارد نشود تا جایی که حتی خبر به‌دنیاآمدن فرزندم را روی آنتن شنیدم! این رفتار در شرایطی انجام شده است که سازمان صداوسیما حق ندارد در فعالیت‌های حرفه‌ای من در خارج از سازمان دخالت کند. تا به حال هیچ جلسه‌ای برگزار نشده است تا اگر من جرمی مرتکب شده‌ام، تفهیم شود. تا چه زمانی قرار است این ممنوعیت ادامه پیدا کند؟ من این مساله را می‌فهمم که ممکن است هر نهاد و سازمانی یک روزی به دلیل اینکه برخی از همکارانش با آنها هماهنگ نیستند، نخواهد با آنها همکاری کند اما باید تعریف مشخصی در این زمینه داشته باشیم که حدومرزهایی که یک نهاد ممکن است از همکاری با همکارش صرف‌نظر کند، مشخص باشد.»

یحیوی به تبعات این رفتار اشاره کرد: «وقتی چنین برخوردی با من یا افراد دیگر می‌شود، گذشته از رفتار غیرحرفه‌ای که صورت گرفته، به اعتبار و حیثیت ما هم لطمه وارد می‌شود. ممکن است مخاطبان خاصی که اخبار را دنبال می‌کنند در جریان باشند که چرا من برنامه اجرا نمی‌کنم اما در ذهن عوام، اینگونه نیست و فکر می‌ کنند من کار غیرحرفه ‌ای یا غیر اخلاقی مرتکب شده ‌ام که مستوجب چنین رفتاری هستم.» او همچنین درباره شرایط حضور دوباره‌اش در صداوسیما گفت: «اگر شرایط، دوباره مثبت و خوب باشد باز هم حاضر هستم در این سازمان برنامه داشته باشم.»

منبع: روزنامه شرق

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24