مهر: معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با انتشار پوسترهایی با موضوع مصرف الكل وارد اعتیاد به الكل در میان جوانان شده و همراه با توصیه های مذهبی، قرآنی و قانونی تلاش كرده است تا جوانان را از این اقدام منع كند.
در این پوسترها آمده است: بر اساس قانون جدید مجازات اسلامی آمده است خوردن آبجو و مشروبات الكلی حتی اگر هم مستی نیاورد 80 ضربه شلاق دارد. همچنین هركس اقدام به تولید یا فروش مشروبات الكلی كند یکسال حبس و 74 ضربه شلاق دارد.
بر اساس این گزارش، انتشار این پوسترها در حالی است كه فرمانده نیروی انتظامی کشور سال گذشته از وجود 200 هزار معتاد به الکل در کشور خبر داد و این همزمان با شکایتهایی بود که مسئولان وزارت بهداشت از مصرف بالای الکل در جامعه مطرح کرده بودند. آمار دیگری در این باره میگوید که در برخی مناطق کشور آمار سوء مصرف الکل بالاست برآورد می شود که سالانه بین 60 تا 80میلیون لیتر انواع مشروبات الکلی به کشور قاچاق میشود.
این آمار جدا از مشروباتی است که در کشور به صورت دست ساز و خانگی تهیه میشوند که اتفاقا منجر به پر پول کردن جیب های عده ای از افراد و راهی شدن تعداد بیشماری از مصرف کنندگان این محصولات به بیمارستان و گاه به قبرستانها شده است.
مصرف مشروبات الکلی به 18 سال رسیده است
دکتر مجید ابهری آسیب شناس میگوید: در 10سال گذشته سن مصرف مشروبات الکلی به حداقل 18 سال رسیده است و الکلیسم به عنوان یک اعتیاد ویرانگر در رنج سنی 25 تا 40 سال مشاهده شده و مشروبات مصرفی معمولا از طرق مختلف به دست مصرف کنندگان میرسد. این آسیب شناس اجتماعی ادامه می دهد: با توجه به گسترش روزافزون مصرف مشروبات الکلی به عنوان یکی از ابزارهای ناتوی فرهنگی معمولا کسانی که مشروبات الکلی مصرف می کنند به سه گروه تقسیم می شوند.
دسته اول کسانی که به دنبال ترک مواد مخدر و بر اثر آموزش های غلط این حرکت را به عنوان جایگزین انتخاب کرده در حالی که از این حقیقت غافل هستند که جایگزینی مشروبات الکلی به جای مواد مخدر تخریب مضاعف روی سیستم عصبی و دستگاه های اصلی بدن مانند قلب و مغز دارد.
گروه دوم مصرف کنندگان این مواد به گفته این متخصص علوم رفتاری، جوانانی هستند که به خاطر ضعف مهارت های زندگی به دعوت دوستان خود پاسخ گفته و به عنوان تفریح و سرگرمی از مشروبات الکلی استفاده و در هر فرصت به دست آمده مانند میهمانی ها و یا (پارتی) یا گردش های گروهی اقدام به نوشیدن مشروبات الکلی می کنند. همچنین وی گروه سوم را افرادی می داند که از قبل از انقلاب به مصرف الکل آشنا بوده و اکنون نیز بر اساس عادت خود این حرکت را انجام می دهند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.