مرکز پژوهش های مجلس طی گزارشی به بررسی دلایل مخالفت افزایش قیمت خوراک گاز پتروشیمی ها پرداخته و معتقد است: سود کلان پتروشیمی های گازی عامل توسعه نامتوازن صنعت پتروشیمی کشور است.
به گزارش فارس، عدم اجرای مصوبه تیرماه سال 91 ستاد تدابیر ویژه اقتصادی مبنی بر افزایش قیمت خوراک پتروشیمی های گازی و اصرار برخی از مسئولان و کارشناسان بر لزوم حفظ مزیت رقابتی پتروشیمی های گازی ازطریق پایین نگه داشتن قیمت موجب شده است تا افزایش قیمت خوراک به حالت پیچیده ای درآید.
از این رو مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی کوتاه به بررسی وضعیت موجود صنعت پتروشیمی کشور و سودکلان پتروشیمی ها گازی از قبل قیمت پایین خوراک و دلایل مخالفت افزایش قیمت خوراک پرداخته است.
در ابتدای این گزارش وضعیت موجود صنعت پتروشیمی کشور مورد ارزیابی قرار گرفته است و می گوید 65 درصد از صادرات پتروشیمی کشور به صورت خام فروشی است، به همین دلیل با قیمت پایین خوراک پتروشیمی های گازی کسی به دنبال تکمیل زنجیره ارزش افزوده نمی رود.
در قسمت دیگر این گزارش نیز صحبت از سودهای نامتعارف پتروشیمی های گازی می کند و مقایسه ای با برخی از پتروشیمی های کشورهای منطقه شده است و در ادامه نیز علت مخالفت عده ای از مالکان واحدهای پتروشیمی با افزایش قیمت خوراک گاز اشاره کرده و این سوال را مطرح می کند که چرا قیمت خوراک واحدهای گازی در ایران کمترین مقدار نسبت به کشورهای منطقه است و درنهایت پیشنهاد خود را در خصوص متناسب کردن قیمت خوراک گاز پتروشیمی ها مطرح کرده تا هم توسعه صنعت به صورت متوازن رقم بخورد و هم سود منطقی و عادلانه ای نسیب واحدهای پتروشیمی شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.