گروه بورس- هدیه لطفی: صندوق های سرمایه گذاری یك ماه اخیر را نیز با رشد و بازدهی پشت سر گذاشتند تا بار دیگر هماهنگی و همگامی و در برخی مواقع برتری خود را نسبت به شاخص بورس به نمایش گذارند.
به گزارش خبرنگار ما، با صعود و ركوردشكنیهای پیدرپی بورس اوراق بهادار تهران در چند وقت اخیر، دیگر نهادهای بازار سرمایه از جمله صندوق های سرمایهگذاری نیز به خودنمایی پرداختند و در برخی مواقع نیز از دماسنج بازار فراتر رفته و بازدهی بیشتری را برای سرمایهگذاران به ارمغان آوردند، به طوری كه در دوره یك ماهه منتهی به 12 آذرماه سال جاری 27 صندوق توانستند از شاخص كل بورس سبقت گرفته و بازدهی بالاتری را به ثبت برسانند؛ در این مدت صندوق سرمایهگذاری بورس بیمه با ثبت بازدهی 28.6 درصدی به عنوان برترین صندوق شناخته شد. صندوق های ایساتیس و رضوی نیز هر كدام با ثبت بازدهی 23.6 درصدی به طور مشترك در رتبه دوم قرار گرفتند و صندوق های تدبیرگران فردا، بانك مسكن، سینا و امین آوید نیز با بازدهی در محدوده 20 تا 22 درصدی به ترتیب در رتبه های بعدی جای گرفتند.
بدین ترتیب 19 صندوق دیگر از جمله توسعه صادرات، كارگزاری بانك تجارت، توسعه فردا، دماسنج، نوین، فارابی، آگاه و نقش جهان در رتبه های بالاتر از شاخص كل بورس قرار گرفتند؛ بازدهی شاخص در مدت موردنظر 13.5 درصد بوده است.
بر این اساس صندوق امین كارآفرین با ثبت بازدهی 13.4 و عقیق با بازدهی 13.3 درصدی و تدبیرگران آگاه با بازدهی 13.1 درصدی در رتبه های پایین تر از شاخص بورس ایستادند، اما در مجموع صندوق ها در دوره یك ماهه اخیر عملكردی بسیار مثبت داشتند و تنها 14 صندوق با بازدهی كمتر از 10 درصدی رو به رو شده و دو صندوق مهر شریعه و نواندیشان نیز با عملكردی منفی به كار خود پایان دادند.
صندوق های نواندیشان و مهر شریعه به ترتیب با یك درصد و 0.7 درصد زیان مواجه شدند. در بررسی عملكرد این نمادهای مالی در دوره سه ماهه اخیر نیز وضعیت به مراتب مساعدتر بوده و هیچ صندوقی با زیان مواجه نشده است، به طوری كه كمترین بازدهی به صندوق نواندیشان با 11.4 درصد بازدهی تعلق گرفته است اما در این مدت صندوق تدبیرگران فردا با ثبت بازدهی 65.9 درصدی به عنوان برترین صندوق شناخته شد و صندوق های امین آوید، توسعه صادرات و پویا نیز هر كدام به ترتیب با بازدهی 55.2 ، 53.9 و 51 درصدی در رتبه های دوم تا چهارم قرار گرفتند.
در این مدت بازدهی كل شاخص بورس نیز معادل 47.3 درصد بوده كه بدین ترتیب صندوق سرمایه گذاری حافظ هم رتبه شاخص قرار گرفته و 7 صندوق دیگر در رتبه های برتر و 47 صندوق دیگر در رتبههای پایینتر از آن قرار گرفتند.
این در حالی است كه در دوره های طولانی تر از جمله 6 ماهه و یك ساله صندوق سینا به عنوان برترین صندوق شناخته شد، به طوری كه این صندوق در دوره 6 ماهه بازدهی 108 درصدی و در دوره یك ساله بازدهی 235 درصدی را به نمایش گذاشت. افزون بر این دوره 6 ماهه صندوق های توسعه صادرات و فارابی نیز بازدهی بالای 105 درصد داشتند؛ بازدهی شاخص نیز معادل 86.6 درصد بوده است.
منبع: دنیای اقتصاد
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.