رییس كمیسیون كشاورزی اتاق ایران با تاكید بر اینكه تجارت منصفانه در بخش كشاورزی كشور وجود ندارد، اظهار كرد : زمینه های تحقق تجارت منصفانه در بستر بورس كالای ایران امكان پذیر است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شركت بورس كالای ایران، « دكتر شمسعلی هادیزاده معلم» در بازدید از غرفه این بورس در دوازدهمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور و صنایع وابسته با بیان اینكه فرهنگ كشاورزی ما مبتنی بر كاشت، داشت و برداشت است،اعلام كرد: ما باید این فرهنگ را به كاشت، داشت، برداشت و سفره تبدیل كنیم و این كار با كمك بورس كالای ایران به سهولت و سرعت امكان پذیر است.
وی تصریح كرد : ما تنها جایی هستیم كه وقتی محصول كشاورزی زیاد می شود، كشاورزمان ناراحت می شود، چون كشاورز بازار ندارد و انبارهای استاندارد نیز محدود است و لذا در این قبیل شرایط مجبور می شود قیمتش را پایین بیاورد، پس طبیعی است كه از افزایش تولید ناراحت شود.
رییس كمیسیون كشاورزی اتاق ایران افزود : حل این دغدغه كشاورز در ساماندهی بخش تجارت كشاورزی می باشد و یقینا بورس كالا می تواند بخش مهمی از این دغدغه را با ساماندهی بازار محصولات كشاورزی و پر كردن فاصله بین كشاورز و مصرف كننده و ایجاد زمینه كشف قیمت منصفانه محصولات، فراهم كند.
«دكتر معلم» توضیح داد : بورس كالا با فراهم كردن زمینه كشف نرخ منصفانه و كمك به ایجاد شبكه های انبارداری مناسب می تواند بهترین شرایط را برای تولید كننده، كشاورز و فعال بازار كشاورزی در جهت قیمت عادلانه، نگهداری محصول و حتی صادرات ایجاد كند.
رییس كمیسیون كشاورزی اتاق ایران در پایان اعلام كرد : این كمیسیون از وزارت جهاد كشاورزی درخواست كرده است كه برنامه ای را برای آینده كشاورزی و رسیدن منافع حاصل از فروش محصولات به تولیدكننده اصلی و كشاورزان تدوین كند و ما معتقدیم بورس كالا با سازوكارهایی كه دارد می تواند شرایط را برای تحقق این اهداف و برنامه ها و رسیدن سود منصفانه به تولیدكننده واقعی ایجاد كند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.