Bourse24 Ads 236

نخستین اجلاس مقدماتی تاسیس بازار منطقه ای برق کشورهای عضو اکو در روزهای 14 و 15  آبان ماه در محل دبیرخانه سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) در تهران و با حضور نمایندگانی از کشورهای ترکیه، افغانستان، پاکستان، آذربایجان، قرقیزستان، تاجیکستان و جمهوری اسلامی ایران و همین طور نمایندگانی از بانک توسعه اسلامی و بورس برق نروژ (نوردپول) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس انرژی، در این نشست محمد حسین عسگری، رئیس اداره عملیات بازار بورس انرژی، به  معرفی چهارمین بورس ایران پرداخت و سازوکارهای معاملاتی برق در این بورس را تشریح کرد. او آمادگی کامل شرکت بورس انرژی را جهت انجام مبادلات منطقه ‏ای برق اعلام نمود. رییس اداره عملیات بورس انرژی افزود: با توجه به راه اندازی بورس انرژی در کشور و تجربه موفق معاملات برق در این بورس ، بورس انرژی می‏ تواند محور انجام معاملات برق و سایر حامل های انرژی در سطح کشورهای عضو" اکو" باشد. وی به ایجاد زیرساخت‏ های نرم‏ افزاری در زمینه ثبت و سپرده ‏گذاری، سامانه معاملاتی و تسویه و پایاپای در ارتباط با کالای برق توسط ارکان مختلف بازار سرمایه اشاره کرد و پیشنهاد داد با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی ایران و وجود زیرساخت‏ های مناسب تولید و انتقال برق در کشور، بورس انرژی ایران مبنا و محور معاملات برق در منطقه قرار گیرد.

مهندس فتاح قره‏ باغ مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، نیز به عنوان نخستین سخنران این اجلاس با اشاره به چشم انداز اتصال شبكه های برق و توسعه بازار در كشورهای اكو، برای ایجاد هماهنگی در راستای بازار برق بین كشورهای عضو اكو اعلام آمادگی کرد.. وی همچنین افزود: از طرف وزارت نیرو و توانیر اعلام می كنیم كه آماده ایم اقدامات لازم در راستای هماهنگی برای ایجاد یك بازار برق بین كشورهای عضو اكو در راستای تسهیل مبادلات برق بین كشورهای عضو و كشورهای همسایه دیگر و همچنین كشورهای ثالث را انجام دهیم.

وی در ادامه به اقدامات انجام شده در زمینه توسعه تجارت برق در کشور اشاره کرد و افزود با راه اندازی بورس انرژی در سال 2013 میلادی امكان مبادله و خرید و فروش برق برای دوره های زمانی مختلف آینده و همچنین استفاده از ابزارهای مالی برای پوشش ریسك برای تولیدكننده و مصرف كننده فراهم شده است .مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: اكنون بورس انرژی در ایران در حال گسترش بوده و در آینده ای نزدیك سهم قابل توجهی از معاملات برق از طریق بورس انرژی انجام خواهد شد. وی همچنین بورس انرژی را بستری مناسب برای انجام معاملات برق و صادرات برق دانست.

در این نشست که به همت دبیرخانه اکو و به میزبانی شرکت توانیر و شرکت مدیریت شبکه برق ایران برگزار گردید، نمایندگان کشورهای عضو ضمن اشاره به وضعیت تولید و مصرف برق در کشورهای خود، به بیان نیازمندیها، پتانسیل‏ها و ظرفیت‏های خود در زمینه تجارت برق در منطقه پرداختند. به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس انرژی با توجه به کمبود شدید برق در برخی کشورهای عضو اکو از جمله پاکستان و افغانستان و همچنین ظرفیت بالای صادرات برق در کشورهای ایران، ترکمنستان و ترکیه، ایده تشکیل بازار منطقه ‏ای بین کشورهای عضو،  با استقبال مواجه شده است . از این رو با توجه به پیشتاز بودن کشورمان در زمینه صادرات برق و تشکیل زیرساخت‏ های تجارت برق از جمله بورس انرژی، جمهوری اسلامی ایران می ‏تواند محور و بستر انجام معاملات برق شود. لازم به ذکر است در بین کشورهای عضو اکو تنها دو کشور ایران و ترکیه دارای ساختار بازار برق هستند و بورس انرژی تنها در جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته و در حال انجام فعالیت است.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24