ایسنا: سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان از پیگیری وزارت امور خارجه در موضوع جاسوسی آمریکا از سفر مقام معظم رهبری به کردستان خبر داد.
مرضیه افخم در نشست هفتگی صبح روز سه شنبه با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره انتشار گزارش اسنودن مبنی بر شنود از سفر مقام معظم رهبری به کردستان در سال 88 از سوی مقامات آمریکایی، ادامه داد: از نظر ما بحث جاسوسی و جاسوسی سایبری کاملا محکوم و مردود است. اکنون شاهدیم که جاسوسی های آمریکا ابعاد خبری پیدا کرده است، حتی متحدان آمریکا از این مساله مصون نمانده اند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران درباره این مساله خاص پیگیری های جدی را انجام می دهد. ما به ساز و کارها و تلاش هایی که در سطح بین المللی برای مواجهه و مقابله با چنین رویکردهای غیر قانونی شروع شده است، امیدوار و همگام با آن ها هستیم و امیدواریم که این قطعنامه ها کمک کند که فضای سایبری و اینترنتی و الکترونیکی از جاسوسی هایی که هم حریم افراد معمولی جهان و هم حریم رهبران جهان مورد هدف قرار داده است، مصون بمانند.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر یک نگرانی در سطح بین المللی درباره این جاسوسی ها وجود دارد، امیدواریم که این نگرانی ها باعث ایجاد نظام عملی شود و جامعه بین المللی برای پیشگیری و متوقف کردن این گونه اقدامات گامی بردارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی درباره آخرین پیگیری ها نسبت به حادثه سراوان نیز گفت: حادثه سراوان حادثه بسیار تلخی بود و ملت ایران و همه ملت های مخالف تروریسم آزرده خاطر شدند. وزارت امور خارجه بعد از ارائه یادداشت اعتراضی به سفارت پاکستان در تهران مذاکراتی را با مقامات پاکستانی در سطح دو سفارت شروع کردند.
وی ادامه داد: پیگیری ها در اینباره ادامه دارد. دستور العملی را برای سفارت کشورمان در پاکستان ارسال کردیم که بر اساس آن پیگیری های اولیه را انجام دهند. جمهوری اسلامی ایران خواستار اجرای موافقتنامه همکاری های امنیتی میان دو کشور و استرداد تروریست ها به ایران است. در این زمینه انجام سفرهایی در دستور کار است که امیدواریم به زودی انجام گیرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت رسیدگی به دو فرد ایرانی محکوم به اعدام در مالزی، اظهار کرد: از نظر قانونی با مالزی مشکل این بود که موافقتنامه ای در راستای استرداد مجرمین با این کشور نداشتیم. پیش نویس هایی در این زمینه تهیه شده که لازم است مراحل قانونی خود را طی کند. تا زمانی که این موافقتنامه نهایی شود پیگیریها از سوی سفارت کشورمان در مالزی انجام میگیرد تا حقوق ایرانیان کاملا محترم شمرده شود.
افخم گفت: امیدواریم در این چارچوب اقدامات به نتایج خوبی برسد. دست کم محکومین بتوانند دوره محکومیت خود را در ایران بگذارند و تا زمان تصویب نهایی و اعمال موافقتنامه همکاری های امنیتی و استرداد مجرمان به ساز و کارهایی بر اساس همکاری و حسن نظر بتواند مشکلات موجود را حل کنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به پاریس برای شرکت در اجلاس یونسکو، گفت: وی مهمان ویژه اجلاس سران است و در بخش خاص اجلاس سخنرانی خواهد کرد. در طی این جلسه پنج تن از سران و یک نخست وزیر حضور دارند. حضور در چنین سطحی در اجلاس یونسکو بسیار ارزشمند است و حضور وزیر امور خارجه ایران و سخنرانی وی و بیان دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف و مهم فرهنگی اهمیت بالایی در عملکرد زندگی جوامع در کنار یکدیگر دارد.
وی با اشاره به دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با همتای فرانسوی اش در حاشیه این اجلاس، اظهار کرد: در این دیدار گفت و گوها و موضوعات دو جانبه، مسائل مهم منطقهای و بین المللی و برخی از موضوعات مورد علاقه مورد گفت و گو و تبادل نظر قرار می گیرد و مسائلی مانند هسته یی و سوریه از برجسته ترین موضوعاتی است که در این مذاکره گفت و گو می شود.
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :
شما هم نظر دهید
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.