نخستین وزیر رفاه کابینه محمود احمدی نژاد معتقد است حسن روحانی رییس دولت یازدهم حق دارد از شرایط اقتصادی کشور ناراضی باشد و باید برای عبور از شرایط سخت کنونی به دولت جدید یاری رساند.
پرویز کاظمی در گفت و گو با سایت نواندیش، با اشاره به این موضوع گفت: انتظارات از دولت باید انتظاراتی معقول باشد.
متن کامل گفت و گوی نواندیش با کاظمی در پی می آید:
رییس جمهوری از بحرانی بودن وضعیت موجود گفته است.
به هر حال کشور در هشت سال گذشته ندانم کاری و سوء مدیریتهای زیادی را به خود دید و به همین دلیل با وجود درآمدهای نفتی چشمگیر، مشکلات زیادی را تجربه کرد و به همین دلیل باید به حسن روحانی این حق را داد که از وضعیت موجود ابراز نارضایتی کند و شرایط را به اطلاع مردم برساند.
این یعنی اینکه نباید از دولت انتظار کاهش مشکلات را داشت؟
اصلا چنین منظوری نداشتم. به هر حال مردم به دولت رای دادهاند تا در جامعه تغییر به وجود آید و در نتیحه این تغییر، مشکلاتشان کم شود. به همین دلیل دولت نسبت به این مساله اشراف دارد باید چه کارهایی را انجام بدهد. البته باید از دولت بر اساس واقعیتهای موجود توقع داشت و این را در نظر گرفت که کار در چنین وضعیتی، دشواریهای خاص خودش را دارد.
یعنی شما معتقدید که انتظارات فعلی، انتظاراتی به جا است.
دوست ندارم از لفظ «بیجا» استفاده کنم. اما باید این مساله مهم را در نظر گرفت که کشور درگیر بحرانهایی است که برای خروج از آن باید صبر و حوصله داشت و این را هم در نظر گرفت که قوه مجریه محدودیتهایی متعددی را پیش روی خود میبیند. باید تاکید کرد که طرح انتظارت غیر معقول از دولت این اجازه را میگیرد که بتواند در فضایی منطقی به فکر اجرایی کردن برنامههایش باشد.
اولویتهای اصلی برای برون رفت از این شرایط باید چه برنامههایی باشد؟
باید قبل از هر کاری، شرایطی به وجود آید تا دولتیها بتوانند در فضایی مناسب و به دور از هر تنشی به فعالیت خود بپردازند. چرا که طبیعی است در فضای مملو از تنش و چالش امکان رسیدن به اهداف به رویای محال تبدیل میشود.
اما گروهی همچنان در حال کوک کردن ساز مخالف هستند.
متاسفانه عدهای همیشه اصرار دارند که برخلاف جریان آب شنا کنند و با تاسف باید گفت که اهداف جناحی و گروهی را به منافع ملی ترجیح میدهند. به همین دلیل بر همه تکلیف است تا با چنین تحرکاتی مقابله کنند تا نهادها و دستگاههای مختلف بتوانند در کنار هم مشکلات را کم کنند تا بلکه رضایتمندی عمومی به بالاترین حد ممکن خود برسد.
حرفی مانده است؟
باید پذیرفت که تحریمهای ناجوانمردانه بر اقتصاد ایران اثر گذاشته، این در حالی است که میتوانستیم تدابیری اتخاذ نماییم که در این شرایط قرار نگیریم. متاسفانه با روشها و برخوردهای نامناسب کشور را در شرایط دشوار قرار دادیم که خروج از آن به سادگی میسر نیست و تلاش و تدبیر مناسب را میخواهد تا بتوانیم شرایط لازم برای موفقیت را فراهم نماییم.
پس یکی از موارد با اهمیت که میتواند به حل مشکل اقتصادی کمک نماید، مسائل ایجاد شده در روابط خارجی میباشد. لازم به یادآوری است رسول گرامی اسلام در شرایطی سخت به منظور توسعه اسلام و ایجاد شرایط مناسب برای بیان اهداف متعالی دین رحمت، باتدبیر و درایت معاهده صلح حدیبیة را إمضاء نمودند که نقطه عطفی در گسترش اسلام بود و یکی از یادگارهای سیاسی مدیریتی آن حضرت میباشد که همین امر باعث فتح مکه گردید. پس لازم است به سیره و روش پیامبر اکرم (ص) که با حفظ ارزشها موفق به خروج از بن بست شد، توجه خاص داشته باشیم. اگر در این خصوص توجه خاص گردد، زمینه رفع مشکلات نیز فراهم خواهد شد، البته لازم به تأکید است که در شرایط سخت و دشواری هستیم که انشاءالله با درایت وعنایت خداوند موفقیت حاصل خواهد شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.