دنیای اقتصاد / پس از تاثیر منفی گزارشهای ششماهه نمادهای پالایشگاهی بر شاخص این بازار در روز یكشنبه، بلافاصله بازار فرابورس تلاش كرد تا از این اخبار عبور كند؛
به طوری كه روز گذشته 88 میلیون و 546 هزار و 625 سهم به ارزش یك هزار و 353 میلیارد و 946 میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت تا در نهایت پس از 19 هزار و 492 دفعه معاملاتی صورت گرفته، شاخص این بازار افت روز یكشنبه را به میزان 50/6 واحد جبران كرد. اگرچه روز گذشته باز هم نماد پالایش نفت تهران افت 97/2 درصدی را بر شاخص داشت اما نمادهای پتروشیمی جم، زاگرس، مارون، نفت لاوان و نفت ایرانول عدد شاخص آیفكس را به 90/837 رساندند.
اما در ادامه فعالیت بازار فرابورس در پی رشد نماد خودروییها در بازار سرمایه، مهندسی صنعتی روانفنآور در بازار فرابورس با تبعیت از شركتهای همگروه بورسی خود، از بیشترین افزایش قیمت در میان نمادهای فرابورسی برخوردار شد. همچنین دیروز حجم بالایی از سهام پتروشیمی جم در بالاترین قیمت مورد معامله قرار گرفت.
در این میان سهام قند چهارمحال كه روز یكشنبه نمادش در فهرست بیشترین افزایش قیمتها قرار داشت در پی منفی شدن نمادهای قندیها دیروز با تغییر جایگاه خود، در لیست بیشترین كاهش قیمتها قرار گرفت. همچنین روز گذشته افزایش سرمایه 17 درصدی شركت پخش البرز به ثبت رسید؛ بر این اساس سرمایه شركت از 300 میلیارد به 350 میلیارد ریال افزایش یافت.
از سوی دیگر در بازار ETF، 41 هزار و 440 واحد صندوق قابل معامله آرمان سپهر آیندگان به ارزش بیش از 460 میلیون ریال مبادله شد و در بازار اوراق با درآمد ثابت نیز 79 هزار برگه اوراق مشارکت مجد، 60 هزار و 780 برگه گواهی سپرده انصار و50 هزار و 170 برگه گواهی اجاره امید دست به دست شد. در بازار تسهیلات مسکن نیز اوراق تسهیلات دی 90 با 51/3 درصد رشد به قیمت 393 هزار و 20 ریال رسید و اوراق تسهیلات فروردین 90 با 33/3 درصد کاهش 381 هزار و 674 ریال قیمت خورد.
براساس پیام ناظر بازار، دیروز پذیرهنویسی یک میلیون و 970 اوراق اجاره شرکت واسط مالی مرداد یکم به منظور تامین مالی شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران – مپنا با قیمت اسمی هر ورقه یک میلیون ریال در نماد معاملاتی «صمپنا» آغاز شد. حق تقدم خرید سهام شرکت پتروشیمی کازرون نیز بدون محدودیت دامنه نوسان قیمت و نماد معاملاتی اوراق مشارکت شرکت بینالمللی توسعه ساختمان پس از پرداخت سود علیالحساب سه ماهه اوراق معامله شدند.
همچنین در مجمع عمومی فوقالعاده شرکت فرابورس ایران كه بهمنظور دریافت مجوز افزایش سرمایه 50 درصدی روز یكشنبه برگزار شده بود؛ امیر هامونی مدیرعامل فرابورس ایران با بیان اینکه این شرکت از ابتدای تاسیس بالغ بر 14هزار میلیارد تومان تامین مالی انجام داده، گفت: ارزش معاملات این بازار از ابتدای سال تا 23 مهرماه 92 نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد 200 درصدی برخوردار بوده و حجم معاملات نیز رشد 27 درصدی داشته که طی آن بیش از 2 میلیون دفعه معامله ثبت شده است.
وی رسالت این شرکت را ایجاد بازاری کارآمد با اولویت معیارهای شفافیت، نقدشوندگی و قابلیت اعتماد برای ایجاد بستر تامین مالی ظرفیتهای متنوع سرمایهگذاری دانست و در عین حال تخصیص کارآمد منابع، از طریق «اوراق بهادارسازی» انواع داراییها به منظور ایفای نقش شایسته در توسعه اقتصاد ملی را از برجستهترین وظایف آن دانست و افزود: توسعه دسترسی و دامنه نفوذ، بهبود نقدشوندگی، بهبود شفافیت، تعالی سازمانی، سودآوری و رشد تثبیت شده از مهمترین اهداف شرکت فرابورس ایران است که علاوه بر این اهداف تمایز و هویتبخشی و رقابتپذیری در برابر بازارهای جایگزین نیز در زمره موضوعات استراتژیک این شرکت قرار دارد.
به گفته هامونی، راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF)، راهاندازی بازار دارایی فکری، طراحی و انتشار شاخص فرابورس در اردیبهشت 1392، راهاندازی سامانه معاملات توافقی بازار پایه، تدوین و تصویب برنامه استراتژیک شرکت، باز طراحی سایت فرابورس و تشکیل واحدهای ناشران، تحقیق و توسعه، بینالملل و ابزارهای نوین مالی از جمله فعالیتهای انجام گرفته در سال جاری است.
مدیرعامل فرابورس در پایان به تشریح طرح افزایش سرمایه این شرکت پرداخت و انجام تکلیف مجمع عمومی عادی، سرمایهگذاری بلندمدت برای افزایش و بهبود فضای فیزیکی، توسعه زیر ساختها، پرداخت مانده طلب شرکتهای گروه توسعه ملی، بهبود ساختار مالی ونسبتهای مربوطه، تامین منابع مورد نیاز برای انجام طرح های خود در سال 92 و پوشش ریسکهای پیش رو را از جمله اهداف این افزایش سرمایه عنوان کرد.
ذوبآهن اصفهان صادرکننده نمونه ملی شد
در همین حال دکترسعد محمدی، مدیرعامل ذوبآهن نیز روز گذشته در مراسم روز ملی صادرات با اشاره به وجود ذخایر سرشارمعدنی در کشور، تغییر بینش و نگرش جهت سود دهی فزاینده در بخش صنعت ومعدن را یک ضرورت مهم دانست و گفت: برای تحقق صادرات و افزایش آن در بخش معدن نیازمند تحول و تغییر نگرش اساسی هستیم. وی ذخایر ایران در بخش معدن را 5/5 درصد ذخایر جهان ذکر كرد و گفت: باید از فرصتهای بوجود آمده در کشورهای پیرامون و جذب بازار آنها نهایت استفاده را ببریم زیرا قادر خواهیم بود به جایگاه واقعی کشور در بخش صادرات و معدن دست پیدا کنیم.
دکتر سعدمحمدی تغییر نگرش و بهکارگیری تکنولوژیهای نوین در بخش صنعت را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: برای صادرات محصولات فولادی و کالاهای صنعتی خصوصا در کشورهای حوزه خلیج فارس بسترهای مناسبی ایجاد شده که باید با بهرهگیری از توانمندیهای موجود بتوانیم کالاها و خدمات صنعتی را صادر كنیم.
وی با اشاره به رشد صادرات ذوبآهن اصفهان در سال جاری گفت: اگر چه صادرات این شرکت در مقایسه با سال قبل بیش از دو برابر افزایش یافته، اما انتظار است که شرایط برای توسعه و رونق صادرات بیشتر مهیا شود چراكه ذوبآهن اصفهان برای حضور گستردهتر در بازارهای صادرات آمادگی لازم را دارد.مدیرعامل ذوبآهن اصفهان، کسب رکوردهای جدید تولید در چدن و فولاد را در طی مهرماه سال جاری بی نظیر دانست و ابراز امیدواری كرد که در بخشهای تولیدی دیگر نیز این رکوردها تکرار شود.وی بااشاره به برنامههای توسعهای ذوبآهن گفت: امیدوارم که بتوانیم با برنامههای موردنظرعلاوه بر کاهش قیمت تمامشده، کیفیت محصول و تولیدات شرکت را افزایش دهیم.دکتر سعدمحمدی در پایان صادرات خدمات مهندسی را یکی از برنامههای آینده ذوبآهن ذکر و تصریح کرد: هماکنون در این زمینه در حال برنامهریزی هستیم و در بخش داخلی نیز امیداست باتوجه به خصوصی شدن وتشکیل شرکت تخصصی صنعت فولاد، بتوان ازتجارب مهندسین در بخش فولاد بهرهگیری کرد.
این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :
شما هم نظر دهید
برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.