ورود شاخص به فاز اصلاحی و استراحت بعد از یک دوره مستمر افزایش شاخص امری محتمل بود، اما انتشار برخی اخبار در خصوص احتمال تهاجم آمریکا به سوریه برای بازار سهام نقش کاتالیزور را ایفا کرد، این درحالیست که روند کنونی بازار ناشی از اخبار منفی بنیادین درخصوص ارزش ذاتی شرکت ها نیست.
به گزارش سنا، محمود رضا خواجه نصیری، مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان مطلب فوق گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون شاخص حدود 50 درصد رشد داشته و این افزایش رشد سیستماتیک در بازار، انتظار ورود شاخص به فاز استراحت و اصلاح قیمت ها را به طور منطقی ایجاد کرده بود، اما با انتشار اخباری درخصوص احتمال تهاجم نظامی امریکا به سوریه، روند کاهشی سرعت بیشتری گرفت.
وی تأکید کرد: رکودی در بازار حاکم نیست حجم و ارش معاملات در طول روزهای اخیر خوب بوده و خرید و فروش مناسبی در بازار انجام گرفته است، به خصوص که در خیلی از سهم ها خرید حقوقی ها بیشتر از قبل شده و اگر نگرانی های موقتی کنونی از بین برود، ارزش بازار روند مناسبی پیدا خواهد کرد.
مدیر نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه یکی از مؤلفههای تأثیرگذار بر بازار سهام، جریان نقدینگی وارده به این بازار در رقابت با بازارهای موازی است، اظهار داشت: بررسی این مؤلفه ها نشاندهنده این است که هنوز بازارهای رقیب نتوانستند جایگزینی برای بازار سهام باشند و نگرانی خاصی وجود ندارد و نبودن تقاضای جدید با رفع نگرانیهای سیاسی از بین میرود و بازار به روال عادی خود برمی گردد.
وی درخصوص رفتارهای سهامدارن توصیه کرد: نگرانی ها درخصوص سوریه عاملی بود که فاز اصلاحی بازار شتاب بیشتری پیدا کند، در نتیجه توصیه ما به سهامداران این است که در چنین شرایطی سرمایهگذاران به دور از شتابزدگی رفتار کنند.
خواجه نصیری خاطرنشان کرد: سهامدار در شرایط فعلی برای اینکه تصمیم به خروج یا ورود به بازار سهام بگیرد باید اول برای خود مشخص کند که آیا این کاهش ناشی از اخبار حاشیه ای اثر گذار در بازار است یا ضعف های بنیادی در یک شرکت خاص مشکلاتی را برای سهام مد نظر ایجاد کرده است؟
مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اگر تغییرات ناشی از وضعیت کلی و عمومی بازار است و همچنین سبد سهام به لحاظ بنیادی از قوت و ظرفیت مناسب سوددهی برخوردار است، نوساناتی منفی کوتاهمدت را نباید عامل تصمیم گیری قرار داد، چون چنین تصمیم گیریهای هیجانی و شتابزده سهام دار را متضرر می کند.
وی با اشاره به اینکه سهام شرکتهایی که مزیت نسبی کمتری نسبت به سایر سهمها داشتند در این جریان به سمت عرضه سوق پیدا کردند گفت: شرایط فعلی انتظار بهبود و اصلاح قیمت در بخشی از صنایع را بوجود آورده است، اما تجربه ما در مواردی مشابه حاکی از این است که این دوران گذرا و مقطعی است و جایی برای نگرانی ندارد، زیرا بورس همچنان بهترین فرصت برای سرمایه گذاری است.
خواجه نصیری افزود: یکی از اشتباهات بنیادی سهامداران بهخصوص سهامداران غیرحرفهای این است که برای خرید یا فروش به صفها توجه میکنند و همین امر به وضعیت عرضه و نگرانی در بازار دامن میزند، این در حالی است که به طور معمول صفهای فروش جای مناسبی برای فروش نیست چون تصمیمات بر مبنای جو روانی بازار است.
مدیر نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار سرمایه گذاران را به سعه صدر بیشتر دعوت کرد و گفت: هر صف فروشی که تشکیل شد، لزوما نشان دهنده تداوم آن در درازمدت و ضرر مستمر برای سرمایه گذار نیست، چون کمتر سرمایهگذاری است که در دوران حضور در بورس، بارها شاهد جمع شدن صفهای چند ده میلیونی در چند لحظه کوتاه و برهم خوردن جریان بازار در یک روز کاری نبوده باشد.
وی خاطرنشان کرد: نگاه میانمدت و بلند مدت همیشه بهترین استراتژی برای خرید و فروش است و بازار منفی، بدترین زمان برای فروش است؛ سهامدار باید با رصد هر روزه اخبار در عین توجه درست و منطقی به وضع عمومی شرکت ها هدفهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای خود متصور شوند.
خواجه نصیری درخصوص نگرانی بخشی از سهامدران درخصوص نقدینگی سبدهایشان تأکید کرد: ظرفیت نقدینگی بازار برای جمعکردن صفهای فروش خیلی قدرتمندتر از این صفهای چند ده میلیونی است، بنابراین بازار برای جمع کردن صفهای 100 و 200 میلیارد ریالی با مشکلی مواجه نمی شود، چون ارزش بازار بسیار بیشتر از این ارقام است.
وی در بخش پایانی توصیه هایش به سهامداران گفت: سهامداران از وضعیت بازار ترس و دلهره ای به خود راه ندهند، چون ورود و خروج سریع توجیهی ندارد. بورس فضایی همیشگی است و خروج لحظه ای به غیر از پرداخت هزینه خرید و فروش بر دوش سهامدار کاری از پیش نمی برد.
مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار درخصوص روش های حمایتی سازمان بورس از سهامداران با فروش اوراق تبعی گفت: شرایط فعلی بازار را گذرا ارزیابی می کنیم و استفاده از ابزاری چون اوراق تبعی برای حمایت از ضرر و زیان سهامدران را در شرایط فعلی فقط هزینه ای برای سرمایه گذار است، اما در صورتی که بازار به سمتی برود که این اوراق بتواند کمکی به بازار و سهامداران داشته باشد، در برنامه کاری سازمان قرار می گیرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.