Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 248
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 249
تبلیغ بورس24

عضو  انجمن صنایع فولاد با بیان اینکه صادرات اسلب و شمش به منزله خام‌فروشی در صنعت فولاد است، از لغو ممنوعیت صادرات محصولات نهایی فولاد با صدور مجوز صادرات 40 هزار تنی خبر داد و گفت: این در حالی است که صادرات مواد اولیه تولید فولاد به وفور انجام می ‌شود.

سید رضا شهرستانی در گفت ‌و گو با فارس، اظهار داشت: در حال حاضر ثبت سفارش واردات با مشکل خاصی روبرو نیست، ولی تولید‌کنندگان در گشایش LC با خواب 3 ماهه سرمایه خود روبرو هستند.

وی تصریح کرد: از طرف دیگر، رکود بازار باعث افت قیمت محصول شده و این در حالی است که قیمت مواد اولیه و هزینه تولید فولاد بالا است.

وی با بیان اینکه ساخت و ساز حدود 20 درصد مصرف فولاد را در کشور به خود اختصاص می ‌دهد، گفت: طرح ‌های عمرانی از جمله سدسازی، پل سازی، احداث‌ کارخانه‌ های بزرگ و واحدهای پتروشیمی مهمترین مصرف ‌کنندگان فولاد در کشور محسوب می‌ شوند که در حال حاضر اجرای این طرح ‌ها با رکود مواجه است.

* 30 تا 60 درصد ظرفیت کارخانه‌های فولاد فعال است

شهرستانی با اشاره به وفور محصولات فولادی در بازار، اظهار داشت: در حال حاضر شرکت ذوب آهن با دپوی 500 هزار تنی محصولاتش روبرو است و در مجموع، فروش شرکت ‌های فولادی کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: تحولات منطقه مانند جنگ سوریه نیز باعث راکد شدن بازار فولاد در ایران خواهد شد و این مسئله به ضرر کارخانه‌ های تولیدی است.

به گفته وی، در حال حاضر ظرفیت فعال تولید کارخانه‌های فولادی در کشور بین 30 تا 60 درصد است که کمترین ظرفیت فعال به کارخانه‌ های نوردی و تولید‌ کننده میلگرد و نبشی اختصاص دارد و بالاترین ظرفیت نیز به کارخانه‌ های تولید‌ کننده شمش تعلق دارد.

* کاهش 5 درصدی تولید فولاد در 5 ماهه

عضو انجمن فولاد با بیان اینکه تولید فولاد در 5 ماهه اول امسال حدود 5 درصد کاهش داشته است، گفت: در چنین شرایطی صادرات فولاد ممنوع است و تنها برای صادرات 40 هزار تن محصول نهایی فولاد مجوز صادر شده است. وی ادامه داد: این میزان صادرات در مقایسه با تولید 17 میلیون تنی محصولات فولادی در کشور رقم بسیار ناچیزی است.

* جایزه صادراتی برای خام ‌فروشی

به گفته وی، در این شرایط به صادرات شمش فولاد، جایزه صادراتی تعلق یافته که این کار به معنی خام ‌فروشی است.

وی افزود: برای جلوگیری از خام‌ فروشی فولاد، پیشنهاد داده ‌ایم تا به جای صادرات اسلب و خام ‌فروشی فولاد، این ماده اولیه را در اختیار شرکت‌ های نوردی قرار دهند تا با ایجاد ارزش افزوده، محصول نهایی آنها صادر شود.

به گفته شهرستانی، سالانه حدود 4.5 میلیون تن اسلب در کشور تولید می ‌شود که تنها طی یک ماه گذشته، برای صادرات 60 هزار تن از این محصول، مجوز صادرات صادر شده است.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24