Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

معاون کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به این که ایران تا سال گذشته از نظر بالا بودن میانگین تعرفه ‌های واردات کالا سومین کشور دنیا محسوب می ‌شد، افزود: از ابتدای سال جاری میانگین تعرفه ‌های واردات در ایران از 27 به 13 درصد کاهش یافت که این باعث بهبود سیمای تجاری ایران در دنیا شده است.

کیومرث فتح ‌الله کرمانشاهی در گفت ‌و گو با ایسنا، درباره آخرین اقدامات انجام شده برای الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت (WTO) توضیح داد: آخرین اتفاق در این باره مربوط به حدود دو سال پیش می ‌شود که سازمان توسعه تجارت پاسخ 170 سوال مطرح شده از سوی سازمان جهانی تجارت را به نمایندگی تام‌الاختیار تجاری در ایران ارائه کرد.

او با اشاره به اینکه هم‌اکنون در یک شرایط ویژه تجاری و در حال گذار بسر می ‌بریم، افزود: در شرایط ویژه بحثی رخ داد و ما به دلیل تغییر نرخ ارز از مرجع به مبادله‌ ای و محاسبه نرخ حقوق و سود بازرگانی کلیه تعرفه ‌های واردات را نصف کردیم.

او با بیان اینکه نصف کردن تعرفه‌ های واردات ایران را یک گام به الحاق به سازمان جهانی تجارت نزدیک کرد، گفت: این کار همچنین باعث بهبود سیمای تجاری ایران در سطح بین‌ المللی شد. ضمن اینکه اگر تعرفه‌ ها نصف نمی‌ شد وارد کننده باید دو برابر ریال به عنوان تعرفه به گمرک پرداخت می‌ کرد.

کرمانشاهی با اشاره به بالا بودن تعرفه ‌های واردات در ایران عنوان کرد: تا سال قبل ایران از نظر بالا بودن تعرفه ‌های واردات سومین کشور دنیا بود، اما از ابتدای سال جاری میانگین تعرفه‌ های واردات نصف شده است.

کرمانشاهی معاون کل سازمان توسعه تجارت درباره احتمال حذف یا کاهش تعرفه‌ های واردات نیز توضیح داد: این کار نیازمند کار کارشناسی زیاد است، چرا که حذف تعرفه‌ های واردات می ‌تواند تاثیرات پیش‌ بینی نشده‌ ای روی صنایع و تولیدات ایران داشته باشد.

این مقام مسئول با بیان اینکه الحاق کشورها به سازمان جهانی تجارت بعضا 18 تا 20 سال نیز به طول انجامیده است، افزود: از دوره 10 ساله حضور ایران در سازمان جهانی تجارت به عنوان عضو ناظر حدود 8 سال آن سپری شده و دو سال باقی مانده است.

وی درباره قرار گیری برنامه تلاش برای الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت در برنامه پیشنهادی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز توضیح داد: این اتفاق می‌تواند خبر خوبی برای تجارت خارجی کشور باشد. البته باید در نظر داشت که برای الحاق به سازمان جهانی تجارت باید مقررات زدایی و تسهیل فضای کسب و کار را در دستور کار خود قرار دهیم.

بر اساس اطلاعاتی که برروی سایت سازمان جهانی تجارت (WTO) قرار گرفته است تاکنون 159 کشور جهان به عضویت سازمان جهانی تجارت درآمده ‌اند و 25 کشور نیز به عنوان ناظر در این سازمان حضور دارند.

نگاهی به کشورهایی که تاکنون عضو WTO نشده‌اند یا همچنان به عنوان ناظر در این سازمان حضور دارند نشان می‌دهد که ایران در بین این دسته از کشورها بزرگترین اقتصاد محسوب می ‌شود. آخرین کشوری نیز که به عضویت این سازمان درآمده کشور هم زبان با ایران یعنی تاجیکستان است که در دوم مارس امسال عضو WTO شد. ایران در پنجم خرداد سال 1384 به عنوان عضو ناظر در سازمان جهانی تجارت پذیرفته شد.

بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت آخرین اقدام انجام شده در این وزارتخانه مرتبط با سازمان جهانی تجارت ارائه پاسخ‌ های تهیه شده درباره رژیم تجاری ایران به سازمان جهانی تجارت در آبان سال 1390 و توزیع این پاسخ ‌ها بین اعضای این سازمان در آذر همان سال بوده است.

ضمن اینکه از آن مدت تاکنون نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت چندین کارگاه‌ های آموزشی را نیز برای کارشناسان اعزامی به سازمان جهانی تجارت برگزار کرده است.

بعد از تشدید تحریم ‌ها علیه کشورمان در سال گذشته و امسال امیدها نسبت به عضویت ایران در سازمان جهانی تجارت کمرنگ ‌تر از قبل شد. به طوری که رئیس سازمان توسعه تجارت اواخر سال گذشته در گفت ‌و گو با ایسنا درباره آخرین وضعیت الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت این طور عنوان کرد که با توجه به شرایط تحریمی به وجود آمده این موضوع دور از دسترس شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در برنامه خود تلاش برای الحاق به سازمان جهانی تجارت را یکی از اولویت‌ های کاری خود اعلام کرده است. 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24