بر اساس شاخصه های موجود 12 معدن بزرگ در كلاس جهانی در ایران به فعالیت مشغول است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از «شاتا» از سازمان زمین شناسی، معاون اكتشاف این سازمان ضمن بررسی وضعیت اكتشاف كشور و دستاوردهای سازمان متبوع خود در بخش اكتشاف گفت: پدیده اشتقاق قارهها و نزدیك و دور شدن قاره ها محل مناسبی برای تشكیل مواد معدنی فلزی است كه با توجه به نیاز بشر به استفاده از نعمت های خددادی باید به این موضوع توجه اساسی كرد.
بهروز برنا درباره جایگاه معدنی ایران به عنوان 10 كشور معدنی با تنوع بسیار گسترده، یادآور شد: ایران در كمربند آلپ - هیمالیا فلززایی آهن، سرب و وری و مس قرار دارد كه بیش از 12.5 درصد این كمربند از خاك ایران عبور می كند.
به گفته وی، برخورد صفحه ایران با صفحههای اطراف خود از جمله صفحه عربی، هند، هیلمند و... باعث به وجود آمدن ارتقاعات البرز، زاگرس، بشاگرد و لوت شده و ایران را در چهار راه فلززایی جهان قرار داده به نحوی كه در حال حاضر 70 نوع ماده معدنی با بیش از 7 هزار معدن و بیش از 5 هزار معدن فعال در ایران وجود دارد.
معاون اكتشاف سازمان زمینشناسی و اكتشافاتمعدنی كشور با بیان اینكه بر اساس شاخصههای موجود در ایران 12 معدن بزرگ و در كلاس جهانی به فعالیت مشغول است، تصریح كرد: در گذشته اكتشافات در كشور به صورت سنتی انجام میشد كه در حال حاضر سازمان زمینشناسی و اكتشافاتمعدنی كشور با استفاده از روش های نوین اكتشافی و تكمیل زیرساختهای لازم مواد معدنی بیشماری را در پهنه ایران زمین كشف رده است.
این مقام مسوول فعالیتهای سازمان متبوع خود در بخش اكتشافات طلا را مثبت ارزیابی كرد و افزود: در ابتدا كشور به زون 20 گانه نخست تقسیم شد كه با تهیه و تكمیل لایههای اطلاعاتی آن، زونهای20 گانه دوم تعیین شد كه بر همین اساس بیش از 12 هزار محدوده امیدبخش و 1200 محدوده طلادار و 4هزار محدوده فلزی مشخص شد.
برنا با بیان اینكه در حال حاضر سالانه نزدیك به 400 میلیون تن از ذخایر كشف شده كشور استخراج میشود، یادآور شد: اكتشافات انجام شده بیش از 5 برابر استخراج است و اكتشاف ذخایر جدید نیز همچنان در حال ادامه است.
معاون اكتشاف سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور در ادامه ضمن اشاره به اختصاص مبلغ140میلیارد ریال از محل صرفه جویی بنزین در سال 86 برای توسعه بخش معدن كشور، خاطرنشان كرد: این اعتبار باعث تعریف 250 پروژه اكتشافی در كل كشور شد كه در نتیجه 20 محدوده به گواهی كشف رسید و 50 محدوده معدنی نیز وارد اكتشافات عمومی شد و 20 محدوده نیز به شركتهای دولتی، غیر دولتی و بخش خصوصی فعال واگذار شد.
بنا به اظهارات این مقام مسوول سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور در بخش اكتشاف مواد معدنی استراتژیك از جمله خاك های نادر، لیتیم و ید عملكرد مناسبی داشته و همین امر ایران را جزو 9 كشور صادركننده ید در دنیا قرار داده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.