قیمت زعفران در بازار با نرخ خرید آن از کشاورزان حدود 100 هزار تومان تفاوت دارد و برخلاف سایر بخش های تولید در کشاورزی، بیشترین سود این محصول نصیب زعفران کاران می شود.
به گزارش ایسنا، علی حسینی - عضو شورای ملی زعفران - اظهار کرد: در حال حاضر زعفران در بازار داخل کیلویی چهار میلیون و 500 هزار تا پنج میلیون تومان و گرمی 5000 تومان فروخته می شود.
وی با بیان این که بیشترین سود زعفران نصیب کشاورزان می شود، افزود: قیمت این محصول در بازار جهانی بیش از کیلویی 2000 دلار است، اما زعفران ایرانی در بازار جهانی کمتر از این قیمت عرضه می شود که نشان دهنده قدرت رقابت پذیری بالای طلای سرخ ایرانی است.
این عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد: اگر قیمت زعفران ایرانی در بازار جهانی کمتر از کیلویی 2000 دلار است، به معنی متضرر شدن تولیدکنندگان نیست، بلکه نشان می دهد ایران می تواند این محصول را کمتر از حداقل قیمت جهانی آن عرضه کند و در واقع یکی از دلایلی که رقبای ایران نمی توانند به سمت افزایش تولید زعفران حرکت کنند، قدرت بالای رقابت ایران است.
افزایش 2 برابری ارزش افزوده زعفران با ایجاد صنایع تکمیلی
این عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد: اگر صنایع تکمیلی و تبدیلی زعفران و فرآوری آن را در کشور توسعه دهیم، می توانیم ارزش افزوده طلای سرخ را در صنایع خوراکی و غیرخوراکی تا دو برابر افزایش دهیم.
حسینی اظهار امیدواری کرد، دولت با بسترسازی و سیاست گذاری مناسب زمینه لازم را برای تقویت صادرات فرآورده های زعفران فراهم کند؛ به گونه ای که بتوانیم صادرات خام زعفران را تا یک سوم وضعیت کنونی کاهش و مابقی آن را به صادرات فرآورده ها اختصاص دهیم.
وی با بیان این که بیشترین سود زعفران نصیب کشاورزان می شود، افزود: قیمت این محصول در بازار جهانی بیش از کیلویی 2000 دلار است، اما زعفران ایرانی در بازار جهانی کمتر از این قیمت عرضه می شود که نشان دهنده قدرت رقابت پذیری بالای طلای سرخ ایرانی است.
این عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد: اگر قیمت زعفران ایرانی در بازار جهانی کمتر از کیلویی 2000 دلار است، به معنی متضرر شدن تولیدکنندگان نیست، بلکه نشان می دهد ایران می تواند این محصول را کمتر از حداقل قیمت جهانی آن عرضه کند و در واقع یکی از دلایلی که رقبای ایران نمی توانند به سمت افزایش تولید زعفران حرکت کنند، قدرت بالای رقابت ایران است.
افزایش 2 برابری ارزش افزوده زعفران با ایجاد صنایع تکمیلی
این عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد: اگر صنایع تکمیلی و تبدیلی زعفران و فرآوری آن را در کشور توسعه دهیم، می توانیم ارزش افزوده طلای سرخ را در صنایع خوراکی و غیرخوراکی تا دو برابر افزایش دهیم.
حسینی اظهار امیدواری کرد، دولت با بسترسازی و سیاست گذاری مناسب زمینه لازم را برای تقویت صادرات فرآورده های زعفران فراهم کند؛ به گونه ای که بتوانیم صادرات خام زعفران را تا یک سوم وضعیت کنونی کاهش و مابقی آن را به صادرات فرآورده ها اختصاص دهیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.