اگر چه افزایش تورم در تیر ماه نیز در سبد کالاهای مصرفی مردم ادامه داشت، اما روند صعودی سطح قیمت ها نسبت به رشدی که در فاصله دو ماه پایانی بهار ثبت شد از شیب ملایم تری برخوردار بوده است.
به گزارش ایسنا، در شرایطی که پرونده تورم در بهار ۹۲ با تورم شهری ۳۲.۶ ، نقطه به نقطه ۴۱.۲ و شاخص کل ۱۶۱.۴ بسته شده بود، این بار در تابستان با رشد تورم شهری و رسیدن به ۳۳.۹ درصد، تورم نقطه به نقطه ۳۹.۱ و شاخص کل ۱۶۵.۲ باز شد.
برسی جزییات تورم در سبد مصرفی شهری بیانگر افزایش قیمت در اغلب کالاها و گاهی کاهش سطح قیمت ها از جمله در برخی از فرآورده های گوشتی است.
اما همان طور که آخرین آمارهای گمرک ایران حاکی از کاهش نزدیک به ۴۰ درصدی واردات سیگار به کشور است، آخرین آمار مرکز آمار ایران نیز از ادامه رشد تورم در دخانیات و سه رقمی شدن آن تا مرز ۱۰۱ درصد در ماه گذشته خبر می دهد.
بر این اساس کمترین تورم مربوط به گروه آموزش و بیشترین مربوط به دخانیات است.
جزییات نرخ تورم در تیرماه ۹۲ بر پایه ۹۰
خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات
تورم این گروه با افزایش ./۸ درصدی به ۵۲.۷ رسید این در حالی است که خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات به عنوان یکی از گروه های اصلی مصرفی مردم در ماه گذشته تورم ۵۱.۹ درصدی داشته است.
همچنین تورم نقطه به نقطه با کاهش و شاخص قیمت با افزایش در این ماه به ترتیب ۵۳.۴ و ۲۰۶ بوده است.
خوراکیها و آشامیدنی ها
۵۱.۸ درصد تورم مجموع خوراکیها و آشامیدنی ها در این ماه است که نسبت به ماه پیش از آن ۸/. درصد رشد یافته و در سویی دیگر تورم نقطه به نقطه این گروه نیز برابر با کاهش به ۵۲.۵ رسیده است. همچنین تورم گروه خوراکی ها از ۵۰.۶ به ۵۱.۲ کاهش یافت و شاخص این گروه به ۲۰۳.۸ رسید.
دخانیات
سبقت دخانیات در تورم از سایر کالاها همچنان ادامه داد، به طوری که در این ماه سه رقمی شد. نرخ تورم این گروه نیز در ماه های گذشته همواره روندی رو به رشد داشته و از ۸۷.۵ در فروردین به ۹۲.۸ در اردیبهشت و ۹۷.۴ در خرداد ماه و در نهایت به ۱۰۱.۵ درصد در اولین ماه تابستان رسیده است. از سویی دیگر تورم نقطه به نقطه این کالا با کاهش نسبت به ماه قبل از ۱۰۳ به ۱۰۱.۴ افزایش یافته است. همچنین شاخص قیمت این گروه ۲۸۲.۲ است.
نان و غلات
این گروه نیز در تیرماه با افزایش سطح قیمتها مواجه بوده به طوری که تورم آن از ۴۱.۹ درصد در خرداد به ۴۳ در تیر ماه افزایش یافته است. همچنین شاخص قیمت نان و غلات به ۱۷۸.۵ افزایش یافت. البته تغییرات شاخص کل در این گروه نسبت به ماه مشابه سال قبل به ۴۲.۲ کاهش یافت.
گوشت قرمز و سفید و فرآورده های آنها
هر چند که تورم این گروه نسبت به ماه قبل کاهش یافته اما محسوس نیست و از۵۲.۳ به ۵۰.۲ رسیده است. همچنین تورم نقطه به نقطه این گروه برابر با کاهش حدود شش درصدی ۳۴.۲ و شاخص کل برابر با ۱۹۹.۱ بوده است.
گوشت قرمز و گوشت ماکیان
۱۹۴.۸ درصد شاخص قیمت در گروه گوشت قرمز و گوشت ماکیان در تیر ۹۲ است. نرخ تورم و تورم نقطه به نقطه این گروه نیز با کاهش نسبت به ماه قبل به ترتیب به ۴۷.۶ و ۳۰.۵ رسیده است.
ماهیها و صدفداران
ماهی ها و صدف داران نیز در ماه ابتدایی تابستان با اندک تغییر افزایشی تورم ۶۸.۷ درصدی را پشت سر گذاشته اند، این در حالی است که تورم این گروه در ماه گذشته ۶۸.۱ درصد بوده است. شاخص ۲۲۹.۶ و تورم نقطه به نقطه ۶۱.۷ نیز برای این گروه در تیر رقم خورده است.
شیر، پنیر و تخم مرغ
شاخص ۱۸۲.۹ و تورم ۵۳.۴ درصدی نتیجه تغییر قیمت ها برای این گروه در چهارمین ماه سال ۹۲ است. تغییر سطح قیمت ها برای شیر، پنیر و تخم مرغ نسبت به ماه قبل افزایش ۱/.درصدی بوده است. این در حالی است که تورم نقطه به نقطه در این گروه از ۵۴.۷ به ۴۴.۸ کاهش یافت.
روغنها و چربیها
شاخص قیمت این گروه با ۲۱۰.۲ نسبت به ماه گذشته افزایش یافته است این در حالی است که تورم در روغن ها و چربی ها با افزایش ۳.۵ درصدی نسبت به ماه قبل به ۵۳.۱ درصد رسیده است.
میوه و خشکبار
تورم میوه و خشکبار در چهارمین ماه سال جاری با رشد نسبت به ماه قبل به ۵۲.۹ درصد افزایش یافته است.
گفتنی است که شاخص قیمت این گروه در تیر ماه ۹۲ با رشد قابل ملاحظه ای از ۲۱۹.۳ در خرداد به ۲۴۲ و تورم نقطه به نقطه نیز ۷۱.۵ است.
سبزیجات (سبزیجات و حبوبات)
تورم ۷۵.۸ درصدی برای سبزیجات و حبوبات بسیار بالا بنظر می رسد این در حالی است که تورم نقطه به نقطه در این گروه با کاهش نسبت به ماه قبل از ۱۰۴.۲ به ۹۴.۱ درصد رسیده است. همچنین شاخص قیمت میوه و خشکبار نیز در تیر ماه با کاهش به ۲۶۹.۱ رسید.
قند و شکر و شیرینی ها ( شکر،مربا،عسل،شکلات، شیرین)
قند و شکر و شیرینی ها از دیگر گروه هایی است که در تیر ماه با افزایش قیمت مواجه بوده است، به طوری که از تورم ۳۱.۲ در خرداد به ۳۳.۲ در تیر رسیده است. همچنین شاخص قیمت این گروه در ماه گذشته ۱۷۰.۷ بوده است. این در حالی است که تورم نقطه به نقطه این گروه با کاهش به ۴۱ درصد می رسد.
چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه (نوشابه های غیر الکلی)
۲۲۵.۳ شاخص قیمت و ۸۰.۲ تورم نقطه به نقطه این گروه در تیر ماه است. در حالی که در طول سه ماهه اول سال تورم این گروه حدود چهار درصد افزایش یافته بود در فاصله یک ماهه خرداد تا تیر نیز با رشد چهار درصدی مواجه شده و به ۶۶.۸ رسیده است.
کالای غیر خوراکی و خدمات
این گروه نیز که در فاصله بین ماه دوم و سوم سال افزایش ۱.۳ درصدی را در سطح قیمتها داشته و منجر به رشد تورم این گروه تا ۲۵.۸ درصد شده بود در این فاصله تا تیرماه نیز رشد دو درصدی داشته و به ۲۷.۱ رسیده است. البته تورم نقطه به نقطه در این گروه نیز ۳۳.۳ و شاخص کل ۱۵۱.۲ است.
پوشاک و کفش
پوشاک و کفش اولین فصل تابستان را با تورم نقطه به نقطه ۵۲.۱ و تورم شهری ۴۴ درصدی آغاز کرد در حالی که این نرخ ماه پیش از آن ۴۱.۹ درصد بوده است. شاخص قیمت در این گروه نیز در تیرماه بیش از ۱۸۴.۸ بوده است.
مسکن، آب، برق،گاز و سایر سوخت ها
افزایش سطح قیمتها در مجموع این گروه با رشد نسبت به ماه گذشته به ۱۸.۴ درصد در تیر ماه رسید. همچنین شاخص این گروه ۱۳۶.۵ و تورم نقطه به نقطه ۲۱.۹ بوده است.
مسکن
اعلام تورم ۱۹.۹ درصدی برای تیرماه در مسکن درحالی است که تورم این گروه نسبت به ماه قبل تنها ۹/.درصد افزایش داشته است.
گفتنی است که شاخص قیمت در این گروه نیز ۱۳۹ و تورم نقطه به نقطه ۲۳.۴درصد عنوان شده است.
اجاره
تورم ۱۹.۶ درصدی و شاخص ۱۳۸.۵ حاصل آمارگیری مرکز آمار ایران از افزایش سطح قیمت ها و شاخص کل در اجاره است. به عبارتی نرخ اجاره ها از اردیبهشت تا خرداد ماه ۹۲ فقط ۶/. درصد و از خرداد تا تیر ماه نیز به همین مقدار افزایش یافته است. همچنین نرخ تورم نقطه به نقطه در این گروه به ۲۳.۱ رسید.
خدمات نگهداری و تعمیر واحد مسکونی (خدمت)
در حالی که شاخص این گروه در تیر ماه ۱۶۸.۷ بوده که سطح قیمت ها نیز با افزایش نسبت به ماه قبل به ۳۶.۱رسیده است. این در حالی است که تورم نقطه به نقطه در این گروه ۳۸.۷ بوده است.
آب، برق و سوخت
اما روند کاهشی تورم درگروه آب و برق و سوخت در تیر نیز ادامه داشت. به طوری که افزایش سطح قیمت ها در این گروه با کاهش نسبت به ماه قبل به ۱۲.۸ رسید. همچنین شاخص این گروه در همین ماه ۱۲۱.۲ بوده است.
مبلمان و لوازم خانگی و نگهداری معمول آنها
تورم مبلمان و لوازم خانگی نیز با رشد حدود ۳.۵ درصدی از ۴۹.۱ در خرداد به ۵۲.۷ در ماه گذشته افزایش یافته و شاخص این گروه را در ۱۹۵.۶ قرار دارد.
بهداشت و درمان
بهداشت و درمان نیز از گروه هایی است که با افزایش تورم در ماه ابتدایی تابستان مواجه بوده است، به گونه ای که هزینه های این گروه با افزایش بیش از دو درصدی نسبت به ماه قبل به ۲۹.۱ رسیده است.
حمل و نقل
۱۶۱.۸ شاخص کل، ۴۶.۷ تورم نقطه به نقطه و ۳۳.۳ تورم شهری گروه حمل و نقل در ماه گذشته است.
ارتباطات
ارتباطات که اغلب کمترین تورم سبد کالایی را به خود اختصاص میداد در این ماه در رتبه دوم این رده بندی بعد از آموزش قرار گرفته است. بر این اساس شاخص کل بدون تغییر نسبت به ماه قبل ۱۱۵.۵ و تورم ۱۱.۲ درصدی نتیجه بررسی تغییر قیمت ها در این گروه در تیر ماه است.
تفریح و فرهنگ
سه درصد بیانگر رشد قیمت ها در فواصل سومین و چهارمین ماه سال جاری در گروه تفریح و فرهنگ است. این در حالی است که تورم این گروه در ماه گذشته از ۴۱.۸ به ۴۴.۷ درصد افزایش یافته است.
همچنین شاخص قیمت این گروه برابر با ۱۸۰.۳ و تورم نقطه به نقطه برابر با ۵۶.۱ بوده است.
آموزش
تنها گروهی در سبد کالای محاسبه نرخ تورم که دارای تورم ثابت در کل بهار است، گروه آموزش بوده که در فروردین و اردیبهشت و خرداد ماه تورم ثابت ۱۰.۲ درصدی را پشت سر گذاشته است، این در حالی است که تابستان را نیز با افت و خیز چندانی آغاز نکرده و تنها با رشد ۱/. درصدی به ۱۰.۳ افزایش یافته است.
تورم نقطه به نقطه در این گروه نیز معادل ۱۱.۳ و شاخص کل ۱۱۷.۵ است.
هتل و رستوران
تورم نزدیک به ۳۶.۶ درصدی حاصل محاسبه افزایش قیمت برای هتل و رستوران در ماه گذشته بوده که با رشد نسبت به ماه قبل نیز همراه بوده است.
کالا و خدمات متفرقه
۱/. درصد تفاوت نرخ تورم از خرداد تا تیر برای این گروه است. بنابراین گزارش نرخ تورم کالا و خدمات متفرقه در ماه گذشته به ۴۹.۱ درصد کاهش یافته است.
کالاها
۱۸۷.۴ و ۴۵.۴ به ترتیب شاخص و نرخ تورم گروه کالاها در ماه گذشته بوده که بیانگر افزایش بیش از دو درصدی تورم این گروه نسبت به ماه قبل از آن است. همچنین تورم نقطه به نقطه در کالا در خرداد ماه ۵۰.۶ بوده است.
خدمات
خدمات نیز تیرماه ۹۲ را با افزایش ۹/. درصدی با تورم ۲۱.۶ و شاخص ۱۴۲.۳ به پایان رسانده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.