Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

عصر ایران - روز سوم بررسی وضعیت وزیران پیشنهادی حسن روحانی رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی آغاز شده است.

در دو جلسه گذشته سیاست‌ ها و خط مشی دولت یازدهم و بررسی صلاحیت وزرای آموزش و پرورش، اطلاعات، ارتباطات و فناوری اطلاعات امور خارجه، ‌امور اقتصادی و دارایی، ‌بهداشت و درمان و آموزش پزشکی انجام شد.

نمایندگان مجلس در سومین روز جلسه رسیدگی صلاحیت وزرای دولت یازدهم برنامه ‌ها و صلاحیت ‌های فردی،‌ اجتماعی و سیاسی وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی،‌ جهاد کشاورزی، ‌دادگستری، دفاع، راه و شهرسازی،‌ صنعت و معدن و تجارت، علوم و تحقیقات،‌فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌کشور، نفت، نیرو و ورزش را در دستور کار دارند.

در جلسات امروز که در نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار می‌ شود، در صورت به پایان رسیدن بررسی برنامه‌ ها و صلاحیت‌ وزرای پیشنهادی، ‌آمارگیری جداگانه برای اعلام نظر نهایی مجلس در خصوص وزرای پیشنهادی نیز انجام خواهد شد.

مهمترین مطالب مطرح شده در جلسه به این شرح است:

بررسی وضعیت علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی

- غلامرضا تاجگردون (موافق): ربیعی به دلیل توانایی که دارد می ‌تواند گلوگاه ‌های فسادی که در وزارت تعاون‌،کار و رفاه اجتماعی است را شناسایی کند / ربیعی به دلیل سوابقی که در کارنامه خود دارد نگاه استراتژیک خواهد داشت و می‌ تواند تلفیقی از این فعالیت‌ ها را پیگیری کند.

- صابری (مخالف) : چه تضمینی است که تصمیمات ربیعی سیاسی نباشد / اگر امروز در استان ‌ها یا شهرستان‌ها با یک اداره کل مربوط به یک وزارتخانه سر و کار داریم در این وزارتخانه با چهار اداره کل مواجهیم؛ سازمان تامین اجتماعی و مسائل آن، شستا به عنوان بزرگترین زنجیر اقتصادی ایران، نیروی کار جامعه به گرفتاری ‌های آن، بیمه و ناملایمات حوزه بازنشستگی تنها بخش کوچکی از موضوعات مربوط به این وزارتخانه است / نسبت ‌های علمی و تجربی وزیر پیشنهادی با این وزارتخانه چیست/  اگر چه میانگین داشتن تجربه و تخصص برای پذیرفت مسئولیت یک وزارتخانه موثر است و با احترام به تجربه آقای ربیعی در حوزه کارگری اما 30 سال ممارست وی در حوزه‌ های اطلاعاتی و امنیتی و دانشگاهی کفایت تجربه کافی برای این مسئولیت نیست.

-  ربیعی در دفاع از برنامه خود در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: برخی کابینه پیشنهادی را کابینه امنیتی می دانند، این ایرادی ندارد. هوشمندترین افراد در بخش های امنیتی کار کرده اند. بیشترین فعالیت های فرهنگی در شورای عالی امنیت ملی صورت گرفته. من یک پاسدار بوده ام و به گذشته خودم افتخار می کنم / این وزارتخانه یک مدیر استراتژیست می خواهد و من یک مدیر استراتژیست هستم که می تواند این سه حوزه را با هم پیوند دهد / تمام صندوق های بازنشستگی ما ورشکسته شده اند و این خط قرمز نظام است که من معتقدم بخشی از این مشکلات ناشی از سو مدیریت است.

- حسن روحانی رئیس جمهور وارد صحن علنی مجلس شد.

بررسی وضعیت محمود حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاوزی

-  جباری (موافق) : نام "حجتی" با جهاد کشاورزی عجین شده است / ما در حوزه کشاورزی باید امنیت قضایی و توسعه پایدار داشته باشیم، این مساله می‌ تواند نقش موثری در اشتغال، تولید ناخالص ملی و صادرات غیرنفتی داشته باشد.

-  جباری (موافق) : این نماینده موافق وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در ادامه صحبت‌هایش دلایل موافقت خود با این وزیر توضیح داد و گفت: در دوره قبلی وزارت آقای حجتی در تولید محصولات اساسی رشد چشمگیری داشتیم و در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم و جشن خودکفایی گرفتیم، این در حالی است که در سال‌های قبل از مدیریت ایشان همواره تراز تجاری کشاورزی منفی بود و به طور میانگین همیشه سه میلیارد دلار کسری تراز داشتیم، در دوره او تراز کشاورزی مثبت شد.

 -  جباری (موافق) : در دوره آقای حجتی بود که صادرات از واردات پیشی گرفت، در دوره‌ای که ایشان مدیریت داشتند به ازای هر متر مکعب آب حجم تولید از 700 گرم به 900 گرم افزایش یافت، لازم است با توجه به شرایط نامطلوب آب و نیاز به بهره‌وری بالا در این حوزه تجربه موفق ایشان یک بار دیگر به کار گرفته شود.

- حجتی اظهاراتی تخصصی و فنی درباره حوزه جهاد کشاورزی مطرح کرد.

بررسی وضعیت مصطفی پورمحمدی وزیر پیشنهادی دادگستری

- کوچک زاده (مخالف) : کسی که در اوج گیری عدالت های اجتماعی، قائم مقام وزارت اطلاعات، وزیر کشور و رئیس سازمان بازرسی کل کشور بوده و به این موضوعات بی توجه بوده، نمی تواند وزیر خوبی برای کابینه اعتدال باشد.

 - کوچک زاده (مخالف) : مصطفی پورمحمدی در دوره حضور در وزارت اطلاعات؛ بیشترین فعالیت اقتصادی در این وزارتخانه صورت می گرفت و برخی از کارکنان آن وزارتخانه به تجمل گرایی روی آوردند که منجر به بروز جریانات افراطی شد / در کارنامه پورمحمدی، مقابله با بی ‌عدالتی دیده نمی ‌شود / ما نام‌ هایی چون اصلاحات، سبز، انحراف را برای افراط‌ گری استفاده می‌کنیم ولی اسم افراط در دوران ‌های مختلف فرق می‌کند. البته گاهی اوقات این نام‌ ها را خود افراطیون درست می‌کنند. در همین رابطه آقای ربیعی می ‌گوید، نیروها می ‌بینند که جوانی‌ شان را برای نظام گذاشتند، شهید داده ‌اند...

عزیزی (موافق) : پورمحمدی، حاشیه‌ سازی و غوغاسالاری را به وظایف خود ترجیح نداده است / رها کردن سازمان بازرسی با آن عظمت و پذیرش مسئولیت در وزارت دادگستری نشان می دهد که انگیزه پورمحمدی از ورود به کابینه کسب قدرت نیست / همه پیشینه اجرایی آقای پورمحمدی را می ‌دانند و دوستان و دشمنان نظام کارآمدی و موفقیت وی را تصدیق می‌کنند، سابقه وی تمام دوره حیات انقلاب را در بر می ‌گیرد و حضور او در این سال ها یک لحظه هم در صحنه اجرایی خالی نبوده است.

ابوترابی (موافق): حضور پورمحمدی در کابینه به ارتقای سطح تصمیم‌سازی در دولت کمک می‌کند / بر اساس اصل 137 قانون اساسی هر یک از وزیران مسئول وظایف خاص خویش در برابر رئیس‌جمهور و مجلس است و در اموری که به تصویب هیات وزیران می ‌رسد مسئول اعمال دیگران است. پیام این اصل و بسیاری اصول دیگر این است که وزیر نه تنها در حوزه مسئولیت خویش بلکه در حوزه مسائل کلان کشور باید صاحب ‌نظر باشد.

زارع (موافق): وزارت دادگستری برای آقای پورمحمدی کوچک است.

پورمحمدی وزیر پیشنهادی دادگستری: برای منتقدم دعای عاقبت به خیری کردم / آن کسی که امروز برای آن طرف آب مطلب فراهم می‌کند هم قبلا شعارهای سوپر حزب ‌اللهی می‌ داد. من برای خودم و این منتقدم دعا کرده ‌ام که عاقبت به خیر شویم / من از دوستانی که معتقدند وزارت دادگستری هیچ جایگاه و فایده ‌ای ندارد، می ‌پرسم پس این همه درگیری برای چیست؟

پورمحمدی وزیر پیشنهادی دادگستری: می ‌گویند که در وزارت کشور چه کرده ‌ام؟ هیچ پرونده مبارزه با فسادی نبوده است، همین ‌طور در سازمان بازرسی کل کشور؛ این بی ‌عدالتی کجا بود؟ شما مگر دوست دولت گذشته نبودید، آیا شما معتقدید که در دولت گذشته فساد وجود داشته است؟ اگر شما می‌گویید که دولت گذشته فاسد بوده من تمام این اتهام ‌ها را می‌ پذیرم. اگر سکوت کرده ‌ام تاوان آن همین است. عدالت تاوان دارد، عدالت و اصرار بر حق تاوان دارد / اگر شما می‌گویید که دولت گذشته فاسد بوده من تمام این اتهام ‌ها را می ‌پذیرم.

وزیر پیشنهادی وزارت دادگستری، با بیان اینکه مبارزه با فساد در دولت را رسالت خود می دانم، گفت: حال که به عنوان وزیر پیشنهادی به کابینه دولت یازدهم دعوت شده ام باید خود عامل به سلامت و مبارزه با فساد و ویژه خواری باشم. چرا که در شرایط کنونی خروجی وزارت دادگستری رضایت بخش نیست.

بررسی وضعیت حسین دهقان وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

با توجه به اینکه هیچ مخالفی برای وزارت حسین دهقان ثبت نشده بود، در نتیجه موافقی هم صحبت نکرد و وزیر پیشنهادی دفاع در مورد برنامه هایش توضیح داد.

وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دولت یازدهم با تاکید هر اقدام خصمانه دشمنان علیه ایران منجر به تهدید منافع و امنیت آنها خواهد شد، در بیان برنامه‌ های خود تاکید کرد: بهره‌ مندی از قدرت دفاعی مطمئن مستلزم مشارکت همه قوا، سازمان‌ های ملی و آحاد مردم در تولید قدرت ملی است.
   

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24