مهمترین مطالب مطرح شده در روز دوم بررسی صلاحیت وزیران به ترتیب به این شرح است:
بررسی وضعیت محمدعلی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
- لاهوتی نماینده لنگرود (موافق نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ) گفت: سرکشی دکتر نجفی به خانوادههای حوادث سال 88 مصوبه شورای شهر تهران بود و گزارش آن به مقام معظم رهبری ارجاع شد که مسوول دفتر ایشان به انضمام نامهای، این گزارش را به اطلاع اعضای شورای امنیت ملی رساند / در برخی از این گزارش آمده است همه خانوادههای حوادث سال 88 از اقشار ضعیف جامعه هستند و اکثرا سابقه حضور در جبهه و سابقه ایثارگری دارند/
- لاهوتی نماینده لنگرود (موافق نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ) از نجفی نقل نادرستی کردند که از «وقتی از ایشان پرسیدم که آیا رییس جمهور میشوید ایشان گفتند که کسی رییس جمهور میشود که به نظام اعتقاد داشته باشد» این سخن دروغ محض است آیا میشود که کسی سالها در بخشهای مختلف نظام خدمت کرده باشد ولی نظام را قبول نداشته باشد؟ آیا در حالی که برای استخدام یک آبدارچی از دستگاه های نظارتی استعلام میشود آیا امکان دارد برای تصدی پست های عالی نظام استعلامی نشود؟ / نماز مدارس در زمان دکتر نجفی پایه گذاری شد. از قرائتی رییس نهضت سوادآموزی بپرسید که نماز مدارس در زمان چه کسی پایهگذاری شد؟
- محمدعلی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: بر اساس مصوبه شورای شهر به خانواده های خسارت دیده از حوادث سال 88 سر زدیم / اگر ما اینها را به نظام علاقمند نکنیم به دامن بیگانگان می روند / 2 بار هم به رهبری گزارش دادیم / مقام معظم رهبری اساس ، محور و راس نظام هستند.
- محمدعلی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: در هیچ کدام از راهپیمایی های قبل و بعد از 29 خرداد 88 شرکت نکردم / ما تلاش کردیم آبی روی آتش بریزیم و خاموشش کنیم / آماده سوختن برای نظام هستم. / خیلی ها ختم قرآن نذر کردند که من وزیر شوم / در سال 1368 به خاطر رهبر انقلاب وارد آموزش و پرورش شدم.
- محمدعلی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: به دعوت دفتر رهبری در دیدار با رهبر انقلاب حضور یافتم و نماینده هیچ ستادی نبودم / وقتی رهبری گفتند نباید خلاف قانون کار کنیم من مطیع این امر بودم / مخالف تربیت نیستم / من معاونت پرورشی را منحل نکردم / بهترین پیشنهادات را در آمریکا داشتم اما به عشق خدمت به انقلاب به ایران آمدیم / در دوره وزارتم 3 روحانی برجسته معاون من بودند / حدادعادل در دوره وزارتم در دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، مسؤولیت داشت.
بررسی وضعیت محمود واعظی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات
- نعمتی (مخالف وزیر پیشنهادی ارتباطات): برنامه های آقای واعظی دارای نقاط ضعف جدی است که باید این برنامه ها مورد نقد و تجدید نظر قرار بگیرد / در بحث شورای عالی مجازی متاسفانه به صورت شفاف و روشن ورود پیدا نکردند.
- حسن روحانی رئیس جمهور وارد مجلس شد.
- زارعی (مخالف) : تجربیات واعظی تناسبی با صنایع ارتباطی ندارد / وی بیشتر در عرصه سیاسی و مسائل بین الملل تخصص دارد / ایشان در برنامه هایش بیشتر سیاست های کلان را مطرح کرده اند.
- کاتب : واعظی هم تحصیلاتی در زمینه الکترونیک و مخابرات دارند و هم مدرک تحصیلی در زمینه روابط بینالملل که هر دوی اینها برای تصدی وزارت ارتباطات لازم است.
- واعظی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات : مواضع سیاسی بنده مشخص است / رویکردم همواره اعتدالی بوده است / هیچ وقت جزء هیچ جریانی نبوده ام/ در سال 88 جز هیچ ستادی نبوده ام
- واعظی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات : امروز در ایران و دنیا وزیری نیست که به تمام تخصص های یک وزارتخانه تسلط کامل داشته باشد / به عملکرد احمدی نژاد به ویژه در سیاست خارجی انتقاد داشتتم و به طور خصوصی به وی گفتم / تبعیت از رهبری و عمل به قانون را وظیفه خود می دانم.
بررسی وضعیت محمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات
ادامه دارد ...
- رسایی (مخالف): ما منتقد آقای هاشمی رفسنجانی هستیم، اما هیچ وقت مثل اصلاح طلبان نمی گوییم او قاتل است /
بیرانوند (مخالف): شنیده هایی حکایت از تاسیس معاونت سیاسی امنیتی در حوزه ریاست جمهوری دارد که اتفاقی بسیار عجیب به شمار می آید / اگر قرار باشد برنامه دوم اجرا شود ما در مورد آن مرزهای جدی داریم یکی از بندهای این برنامه بازبینی در رویه بازنشستگی های نیروهای مجرب و متخصص در کنار بازگشت کارشناسان و مدیرانی به وزارت اطلاعات است که به هر دلیل بازنشسته شده اند، یعنی قرار است ضمن بازگشت مدیران گذشته تعدادی از مدیران کنونی و سال های قبل را به بهانه بازنشستگی از این وزارتخانه بیرون کنند که این به معنای مشغول کردن وزارت اطلاعات با ساختار درونی اش است.
بیرانوند (مخالف): بند دیگر برنامه های وزیر پیشنهادی، مربوط به آلایش پرونده های شکل گرفته در سال های اخیر است. این در حالی است که این پرونده ها گنیجههای امنیتی کشور است که با این کار زحمات سربازان گمنام امام زمان (عج) نادیده گرفته شود و همچنین این به معنای پذیرش عدم بی طرفی وزارت اطلاعات در جریان سیاسی است.
بیرانوند (مخالف) : در فتنه 88 عدهای با وجود پذیرش ملزومات قانونی انتخابات دانسته و یا نادانسته نقشه شوم دشمن را تکمیل کردند که مردم هیچ کدام از اعمال آنها را به رسمیت نمی شناسند عده ای خاص بعد از حضور چهل میلیونی مردم آن هم برادرانه زیر میز بازی زدند و از خطوط قرمز عبور کردند و رفتار مناسبی از خود نشان ندادند آنها به خاطر این اعمالشان به ملت بدهکارند.
عبداللهی نماینده مردم ماهنشان (موافق ): مقابله با تحریم ها، تورم و بیکاری نیازمند ایجاد بستر آرام توسط وزارت اطلاعات است. در شرایطی که اقتصاد ما با رکورد تورمی مواجه است و شاهد تورم بالا در حد 31 تا 32 درصد هستیم و نرخ بیکاری دو رقمی است همه از جمله وزارت اطلاعات باید بستر سرمایه گذاری را فراهم کنند، زیرا سرمایه و سرمایه گذار به جایی می روند که احساس امنیت کنند اما در غیر این صورت رشد اقتصادی رو به رشد نیست و گرانی و تورم تشدید می شود.
رسایی (مخالف): "علوی" برای امام جمعه بودن گزینه خوبی است نه وزارت اطلاعات / تاکید ما بر موضوع فتنه و برائت افراد از آن انتقامگیری نیست بلکه جلوگیری از تکرار اتفاقاتی است که به قول مقام معظم رهبری نظام را تا لب پرتگاه برد / دلیل روبوسی ام با وزیر پیشنهادی که قبل از نطقم انجام دادم این بود که بگویم زنده باد مخالف من، شعاری که امیدواریم به صورت واقعی تحقق پیدا کند. در دوره ای شعار زنده باد مخالف من را دیگران دادند ولی ما به آن عمل کردیم.
رسایی (علوی): سوالم این است که چرا برخی دوستانی که سابقه و پیشینه وزارت اطلاعات را داشتند توسط رئیس جمهوری معرفی نشدند ولی علوی معرفی شد که هیچ سابقه ای در این وزارتخانه ندارد / به نظر بنده بهتر بود حجت الاسلام پورمحمدی با سابقه و آشنایی خوب بر مسائل اطلاعاتی و نظارتی به عنوان وزیر اطلاعات به مجلس معرفی می شد.
رسایی (علوی): روحیه لابیگری در نمایندگان مجلس موضوعی طبیعی است، اما این روحیه برای وزیر اطلاعات خوب نیست، ایشان با برخی چهره ها و شخصیت هایی ارتباط دارند که اگر وزیر اطلاعات بودند یا نباید با آنها ارتباط می داشت یا با آنها برخورد می کرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.