Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

مدیر عامل بورس انرژی گفت: معاملات بورس انرژی در آستانه پنجمین ماه فعالیت این بورس، در دو تابلوی برق و بازار فیزیکی، از مرز دویست میلیارد ریال گذشته است.

به گزارش سنـا، دکتر شاپور محمدی با بیان این که بورس انرژی معاملات خود را به طور جدی با معاملات برق در قالب قرارداد سلف موازی استاندارد آغاز کرد، افزود: تأمین به ‌موقع نقدینگی ازسوی وزارت نیرو کمک بسیاری کرد تا معاملات برق شکل واقعی ‌تر و در حجم قابل توجهی انجام بگیرد، البته هنوز تا پتانسیل ‌های صنعت برق فاصله زیادی است.

وی درخصوص ایجاد فرهنگ معاملات انرژی افزود: ارتباطی که بین بورس انرژی با شرکت ‌های توزیع و نیروگاه‌ ها به ‌کمک مدیریت شبکه برق و توانیـر طی نشست‌ های مختلف برقرار شد، کمک کرد که بحث مربوط به معاملات برق فرهنگ‌ سازی شود.

دکتر محمدی به نقش بسیار مؤثر کارگزاران در این زمینه اشاره کرد و گفت: کارگزاران توانستد به عنوان یک اهرم و بازوی کمکی، بازیگران و فعالان صنعت برق را به خوبی شناسایی کنند و ارتباط مؤثری در این خصوص بگیرند و ارتباطات این نهاد با مشتریان را به یک ارتباط پایدار و رسمی تبدیل کرد که در نظر ما این کمک بسیاری در رونق معاملات بود.

مدیر عامل بوری انرژی با ابراز امیدواری نسبت به افزایش و رونق معاملات برق در ماه‌ های آینده گفت: شرکت‌ های توزیع و تعداد نیروگاه‌ های مجاز برای عرضه برق در بورس انرژی، از این ماه افزایش پیدا می ‌کنند و بدین ترتیب امکان معاملات بیشتر درصورت تأمین نقدینگی ایجاد خواهد شد.

وی درخصوص خرید مستقیم برق از طرف مشتریان و مصرف ‌کنندگان عمده اظهار داشت: چلسات متوالی با شرکت ‌های عمده مصرف کننده، شرکت ‌های توزیع و برق منطقه ‌ای منجر به تدوین دستورالعمل معاملات مستقیم برق توسط مصرف کنندگان عمده شد که هم‌ اکنون منتظر ابلاغ دستورالعمل معاون وزیر نیرو برای ورود به فاز اجرایـی است.

معاملات بین‌ المللی برق در بورس انرژی

محمدی همچنین از درخواست وزارت نیرو برای انجام معاملات بین ‌المللی برق در بورس انرژی خبر داد و گفت: درخواستی از طرف وزارت نیرو مطرح شده است که بورس انرژی به عنوان مرجع معاملات صادراتی برق قرار بگیـرد.

محمدی همچنین از انجام معاملات با استفاده از کد معاملاتی دوم خبر داد و خاطر نشان کرد: کد معاملاتی دوم به معاملاتی اختصاص دارد که از منابع داخلی شرکت ‌های داخلی توزیع و از وجوه تخصیصی وزات نیرو استفاده نمی‌شود و این معاملات اگر چه امکان بازخرید و بازفروش چندین ‌باره تا قبل ‌از اتمام تاریخ مصرف را دارد، اما قابلیت خرید و فروش به دفعات متعدد را دارا می ‌باشد. وی در خصوص احتمال افزایش قیمت به دلیل دفعات معاملات گفت: با توجه به اینکه برق کالای قابل ذخیره ‌سازی نیست معاملات سلف موازی استاندارد موجب افزایش قیمت برق نمی شود و اینکه چند بار یا به دفعات معاملات صورت بپذیرد تأثیری در قیمت نخواهد داشت.  

به گفته او با این توضیح که حتی اگر در میانه عمر قرارداد قیمت ‌ها روند صعودی بگیرد، در پایان دوره به دلیل عدم امکان ذخیره ‌سازی قیمت ها تعدیل می شوند و چون سرمایه ‌گذاران و معامله‌ گران تا حد زیادی عقلایی رفتار می کنند این امکان را در همان ابتدای دوره و میانه دوره لحاظ می‌ کنند و به قیمت ‌های بالایی خریداری نمی ‌کنند، بنابراین ازنظر قیمت مشکلی پیش نخواهد آمد. 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24