رویترز در مطلبی با عنوان "رئیس جمهور منتخب ایران باتجربه ها را برای تشکیل دولت مطرح می کند" نوشت: خبرگزاری های ایرانی نوشته اند که حسن روحانی رئیس جمهور منتخب، کابینه ای با تجربه را تشکیل می دهد. او رئیس سازمان بزرگ خیریه حکومتی دارای قدرت بزرگ اقتصادی (بنیاد مستضعفین) را به عنوان سرپرست هیات مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات هسته ای تعیین می کند.
به گزارش عصر ایران، رویترز اضافه می کند: روحانی که در ماه گذشته میلادی به عنوان رئیس جمهور جدید ایران انتخاب شد و قرار است، در روز چهارم اگوست به عنوان رئیس جمهور رسما معرفی شود، وعده داده است شیوه مذاکرات هسته ای ایران با قدرت های غربی را تغییر دهد.
رویترز اضافه کرد: روحانی محمد فروزنده را به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی معرفی خواهد کرد به همین دلیل او به عنوان نماینده جدید ایران در مذاکرات هسته ای خواهد بود.
این بنیاد، مدیریت شرکت هایی در بخش های متنوع از جمله پتروشیمی و حمل و نقل را با ده ها هزار نفر نیرو در اختیار خود دارد. برخی از رسانه ها در ایران هم گفته بودند که روحانی به احتمال بسیار، فروزنده را به عنوان معاون رئیس جمهور معرفی می کند.
رسانه های ایرانی همچنین نوشته اند که بیژن زنگنه دوباره با حکم روحانی به عنوان وزیر نفت و محمود جواد ظریف سفیر سابق ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک به عنوان وزیر جدید امور خارجه معرفی خواهد شد.
روحانی قبل از این گفته بود که کابینه اش شامل اصلاح طلبان و محافظه کاران خواهد بود و وزیران را بر اساس توانمندی های خود و نه گرایشات سیاسی آنها معرفی خواهد کرد.
احمدی نژاد که روز شنبه آینده ریاست جمهوری را ترک می کند به دلیل انتصاب هم پیمانان سیاسی اش در سمت های کلان و سوء مدیریت اقتصادی کشور به شدت در ایران مورد انتقاد قرار می گیرد.
زنگنه از سال 1997 تا 2005 در کابینه سید محمد خاتمی رئیس جمهور اصلاح طلب ایران به عنوان وزیر نفت فعالیت کرد. او به جذب میلیاردها دلار سرمایه خارجی برای صنعت نفت و گاز ایران کمک کرد.
یکی از نمایندگان کشورهای عربی خلیج فارس در اوپک به رویترز گفت: زنگنه قدرت خوبی در برقراری ارتباط دارد و در اوپک، شخصیت مورد احترامی است.
این مقام عربی که خواست نامش اعلام نشود، افزود: معرفی زنگنه به عنوان وزیر نفت ایران، خبر خوبی در زمینه قیمت نفت و ثبات در بازار این کالاست.
گفتنی است، ظریف نیز از سال 2002 تا 2007 به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل متحد فعالیت می کرد. ظریف در دوره ریاست جمهوری خاتمی در مراحل نخست مذاکرات هسته ای، در تیم مذاکرات به رهبری حسن روحانی، مشارکت داشت.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.