Bourse24 Ads 236

Bourse24 Ads 255

دنیای اقتصاد -  بهای طلا در بازارهای جهانی دیروز تا 1321 دلار و حتی کمتر از آن کاهش یافت.
 
دلیل مهم آن فروش طلا توسط بانک ‌های مرکزی 9 کشور جهان اعلام شده است. در بازار داخلی نیز بهای ارز در روز دوشنبه در آستانه شب ‌های قدر افت داشت و تقاضا برای ارز به حداقل رسید.

در بازار داخلی همچنان چالش ‌ها بر سر تخصیص ارز تجاری و واردات مواد اولیه ادامه دارد و البته میزان تقاضای تجاری برای ارز به کمترین سطح رسیده است. به گفته برخی از صرافان میزان حواله ارزی در این روزها نسبت به سال گذشته در همین روزها به یک دهم رسیده است.
 
در بازار صرافان شنیده می‌شود کسانی که دستورالعمل جدید شورای پول و اعتبار را نمی ‌توانند رعایت کنند، کم‌کم خود را برای فعالیت ‌های دیگر آماده می ‌کنند. برخی فعالان با انتقاد از این تصمیم جدید می ‌گویند تجربه برخوردهای جدی حتی با دلالان ارز در سال گذشته نه تنها به حذف صورت مساله کمکی نکرد؛ بلکه مسیر داد و ستد غیر‌ مجاز ارز را نیز همگانی‌ تر کرد.

افرادی که در بازار ارز هم‌ اکنون در قالب حتی همین اماکن غیر ‌مجاز نیز قابل رصد و نظارت دقیق نیستند، به دلیل یافتن راه و روش کاری و پیدا کردن مسیر‌های غیر‌قانونی ارسال ارز و خرید و فروش‌ های غیر‌ قانونی نیازی به تبعیت از دستورات ندارند. اقدامات زیر زمینی در بازار ارز و حواله خارجی ارز بی‌ شک پیامدهای آتی برخوردهای دستوری است.
 
افزایش 2400 درصدی سرمایه اولیه صرافان نوع اول و افزایش 900 درصدی سرمایه اولیه صرافان نوع دوم اگر چه از منظر بانک مرکزی راهکاری موثر است، اما از منظر بازار این دستورات تمام‌کننده نیست.

نشانه ‌های موجود در این بازار نشان می ‌دهد که افرادی بی ‌نام و نشان قادر به تجارت و دلالی زیر پوستی در بازار ارز هستند که به راحتی اعتماد صرافان خرد و کوچک را به خود جلب می‌کنند. در ماه‌ های اخیر صرافان طرف قرارداد با صرافان داخلی كه عمدتا صراف نیستند؛ بلکه شرکت ‌های خرد و ریز تجاری با صاحبانی غیر ‌ایرانی ‌اند برای دور زدن تحریم‌ ها و گیر نیفتادن در دام خزانه داری آمریکا تلاش زیادی به کار می‌گیرند.

در بازارهای جهانی

با اینکه در این روزها تاکید بر سیاست تداوم خرید اوراق قرضه در آمریکا اهرمی برای بالابردن قیمت طلا عنوان شده است،  9 بانک مرکزی اقدام به فروش طلا می‌کنند. این حرکت نشان از اتفاقات مهمی دارد که مقامات این بانک‌ ها را به فکر فروش دارایی‌ های طلایی خود انداخته است.
 
در این روزها کمیته بازار باز فدرال رزرو آمریکا برای اعلام آمار جدیدی از اشتغال و نرخ تولید ناخالص داخلی تشکیل جلسه می ‌دهد. بهبود شرایط و ارقام اقتصادی در آمریکا به ویژه نرخ بیکاری که در این ماه ‌ها از 6/7 درصد کمتر نشده، به شدت زیر ذره بین فدرال رزرو است.
 
در صورتی که این رقم تعدیل شود، ممکن است که از میزان خرید اوراق قرضه کاسته شود. این در حالی است که صندوق بین ‌المللی پول نسبت به کند شدن آهنگ خرید اوراق قرضه و سیاست‌ های انبساطی در آمریکا اظهار نگرانی کرده است.

هیات‌ مدیره صندوق بین ‌المللی پول در بیانیه ‌ای اعلام کرد: خروج از برنامه خرید دارایی ‌ها مغایر با الزامات جهانی است. ارتباطات موثر در مورد استراتژی خروج و ارزیابی دقیق از زمان آن برای کاستن از ریسک ‌های ناشی از این اقدام، ضروری است. صندوق بین ‌المللی پول در ارزیابی سالانه خود از شرایط بزرگ ‌ترین اقتصاد جهان، پیش‌ بینی رشد اقتصادی ایالات متحده را برای سال جاری بدون تغییر در رقم 7/1 درصد حفظ کرد.
 
این صندوق اعلام کرد، حتی با وجود این که تصمیمات و سیاست‌ های مالی فدرال رزرو ممکن است بر رشد اقتصادی تاثیر منفی بگذارند؛ اما بازارهای مسکن و کار در حال بهبود هستند. بنا بر این گزارش، روز سه شنبه صندوق بین‌ المللی پول، بانک‌ های مرکزی کشورهای ترکیه، آلمان، سورینام، گوآتمالا، مکزیک، کاستاریکا، جمهوری چک و دانمارک و زیمبابوه بخشی از ذخایر طلای خود را فروختند. هم زمان روسیه و برخی دیگر از کشور‌ها اقدام به خرید طلا کردند که شامل اوکراین، آذر‌بایجان، قزاقستان، قرقیزستان، یونان، بلاروس و بلغارستان به ذخایر طلایی خود افزودند.

بر اساس گزارش ‌های رسیده ترکیه به عنوان بزرگ ‌ترین فروشنده طلا در این ماه ‌ها 8/3 تن طلا فروخته است. بر این اساس دارایی ‌های طلایی ترکیه در حال حاضر 5/441 تن است. آلمان نیز با فروش 800 کیلو طلا میزان ذخایر خود را به 6/3390 تن رسانده است.

گفته شده روسیه و چین نیز همچنین در آینده به خرید طلا روی می ‌آورند. روسیه با خرید 300 کیلو طلا اخیرا حجم طلای خود را به 4/996 تن رسانده است. بر اساس آخرین آمار منتشره چین از سال 2009 این کشور 1/1054 تن طلا دارد. با اینکه این کشوراز سال 2009 آمار تازه‌ای به صندوق بین ‌المللی پول ارائه نکرده است، برخی بر این باورند که چین با اندوختن حجم زیادی از طلا به فکر رایج کردن پول ملی خود در جهان است. از این رو ممکن است، آمار غیر‌ منتظره ‌ای نیز از میزان دارایی‌ های طلایی این کشور به یک باره اعلام شود.

روز دوشنبه بهای طلا با افزایش تا سطح 1337 دلار هم بالا رفت؛ اما روز گذشته ابتدا تا 1317 دلار و دوباره تا 1321 دلار بالاتر آمد. خبرهای جدید در خصوص نشست بانک مرکزی اروپا نیز ممکن است، بر قیمت بازار‌ها تاثیرگذار باشد.

بانک ‌های مرکزی جهان اجرای برنامه ‌های محرک پولی را ادامه می‌ دهند

همچنین در حالی که نشست مقام‌های ارشد 3 بانک مرکزی بزرگ و مهم جهان طی روزهای آینده برگزار خواهد شد کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که برنامه‌های محرک پولی این بانک‌ها تغییری نخواهد کرد.

به گزارش سایت طلا به نقل از رویترز؛ نشست فدرال رزرو آمریکا طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه برگزار خواهد شد و بانک ‌های مرکزی اروپا و انگلیس نیز روز پنج شنبه نشست خود را برگزار می‌ کنند. بر اساس این گزارش، کارشناسان بر این باورند که به‌رغم بهبود نسبی وضعیت اقتصادی آمریکا و اروپا در ماه‌ های اخیر بانک ‌های مرکزی به اجرای برنامه ‌های محرک پولی با هدف حمایت از رشد و رونق اقتصادی ادامه می ‌دهند و نرخ بهره بانکی را پایین نگه خواهند داشت.

سرمایه‌ گذاران بین ‌المللی منتظر اعلام تصمیم فدرال رزرو آمریکا در خصوص برنامه محرک پولی 85 میلیارد دلاری هستند. ادامه اجرای این برنامه یا متوقف کردن آن طی ماه‌ های آینده تاثیر زیادی بر نوسانات ارزش دلار و قیمت جهانی طلا خواهد داشت.

انتشار آمارهای مربوط به رشد اقتصادی و نرخ بیکاری آمریکا در روز جمعه نیز تاثیر زیادی بر قیمت طلا خواهد داشت. بانک مرکزی اروپا نیز در نشست روز پنج شنبه خود به احتمال زیاد نرخ بهره بانکی را در حد نیم درصد ثابت نگه خواهد داشت.

قیمت‌ های داخلی

روز دوشنبه  قیمت دلار به 3170 تومان رسید و 10 تومان ارزان شد. یورو، اما در سطح 4255 تومان ثابت ماند. درهم امارات 5 تومان ارزان شد و میزان حواله تقریبا افت بیشتری داشت.
 
گفتنی است، سکه یك میلیون و 60 هزار تومان فروخته شد. نیم سکه از 575 هزار تومان تغییری نکرد، اما ربع سکه 10 هزار تومان ارزان شد و 375 هزار تومان فروخته شد. بهای هر گرم طلای 18 عیار هم تا 103 هزار تومان تعدیل شد. 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24