عضو کمیته روانشناسی فدراسیون فوتبال با بیان این که ورزشکارانی موفقترند که به وسیله انگیزههای درونی برانگیخته شوند به ورزشکاران توصیه کرد کلید موفقیت ورزشی خود را به دست عوامل بیرونی مانند پول و شهرت ندهند، زیرا در صورت فقدان آنها دچار بیانگیزگی خواهند شد.
دکتر علیرضا فارسی در گفتوگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انگیزه را نیرو و عاملی خواند که افراد را به سمت کاری هدای میکند و میزان آن در افراد مختلف با توجه به ویژگیهای شخصیتی متفاوت است.
مدیر گروه رفتار حرکتی و روانشناسی ورزشی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به این که عوامل انگیزشی به درونی و بیرونی تقسیم میشود و هر کدام دارای جهت و شدت متفاوتی است، خاطر نشان کرد: برخی از افراد به وسیله انگیزههای بیرونی مانند پول، شهرت، پاداش و ... برانگیخته میشوند و در برخی دیگر انگیزههای درونی مثل لذت بردن از ورزش ، خوشحال کردن طرفداران غالبتر است و این گونه افراد توجه چندانی به مسائل مالی و انگیزههای بیرونی ندارند.
وی گروهی دیگر از افراد را کسانی دانست که هیچ گونه انگیزهای ندارند و عوامل بیرونی و یا درونی بر آنها تاثیرگذار نیست و نمیتواند عملکرد آنها را تحت تاثیر قرار دهد و فاقد هر گونه انگیزهای برای پیشرفت هستند.
فارسی با اشاره به این که انگیزههای ورزشکاران اعم از بیرونی و یا درونی به آسانی قابل شناسایی نیست و باید رفتار وی به درستی و به طور دقیق تحلیل شده تا انگیزههای وی قابل فهم شود، افزود: ورزشکاری که با دو میلیارد تومان قرارداد میبندد نشان میدهد که شدیدا به انگیزه های بیرونی اتکا دارد و هنگامی که این مبلغ را میگیرد در واقع دیگر انگیزهای برای پیشرفت ندارد و بستن همین قرارداد موجب از بین رفتن انگیزه و میل به پیشرفت در ورزشکاران میشود.
عضو کمیته روانشناسی آکادمی ملی المپیک با تاکید بر این که مدیران باید نیازهای مالی ورزشکاری که صبح تا شب در اردوست و از این راه امرار معاش میکند را در حد توان خود برآورده کنند تا با فراغ بال به فکر تمرین و مسابقه باشد، تصریح کرد: شارژ مالی بازیکنان به مقدار بسیار کم و یا بسیار زیاد قطعا مشکل ساز میشود و موجب بیانگیزگی بازیکنان خواهد شد.
وی ادامه داد: مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته در ورزش دنیا لازم است به ورزشکاران به مرور پول تخصیص دهیم و همین امر باعث میشود بینش افراد به مرور بالا رفته و به سمت داشتن انگیزههای درونی سوق داده شوند.
فارسی با تاکید بر این که مربیانی خوشبخت هستند که بازیکنانی با انگیزههای درونی در اختیار داشته باشند به مدیران و مربیان توصیه کرد: اگر بازیکن بیانگیزه در تیمشان وجود دارد در ابتدا آنها را به وسیله انگیزههای بیرونی برانگیخته کنند و سپس به سمت داشتن انگیزههای درونی سوق دهند. عضو کمیته روانشناسی فدراسیون فوتبال تضمین پیشرفت بازیکنان با انگیزههای درونی را بسیار بیشتر از بازیکنان با انگیزههای بیرونی دانست و خاطر نشان کرد: هر چقدر ورزشکاران با انگیزههای بیرونی تشویق و بر انگیخته شوند و به آن اهمیت دهند بدون آن هرگز نمیتوانند انگیزه خود را حفظ کنند و با علاقه در تمرین و مسابقه حاضر شوند.
وی به ورزشکاران توصیه کرد: کلیه کنترل انگیزه های خود را به دست عوامل بیرونی ندهند و آن را در دست خود نگه دارند. زیرا اگر بیش از اندازه به دنبال پول باشند، کلید موفقیت خود را به دست دیگران دادهاند و در صورتی که دیگران نتوانند یا نخواهند خواسته های مالی آنها را برآورده کند. انگیزه خود را به طور کامل از دست خواهند داد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.