بازار سهام این روزها متناسب با دارایی شرکت های بورسی پس از کاهش ارزش پول ملی در حال تجدید ارزیابی است.
به گزارش سنا، دکتر محمدرضا پورابراهیمی، نایب رییس کمیسون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره روند بازار سهام گفت: بازار متناسب با دارایی شرکت ها پس از افزایش نرخ ارز در حال تجدید ارزیابی دارایی هاست.
وی ادامه داد: امروز یک کارخانه فولاد سازی با توجه به افزایش نرخ دلار ، با افزایش ارزش دارایی هایش مواجه می شود به این ترتیب که در بحث ارزش جایگزنی یک کارخانه اگر در سه سال قبل ارزش جایگزینی یک کارخانه 400 میلیارد دلار بود با افزایش نرخ دلار و کاهش ارزش پول ملی امروز ارزش جایگزینی همان کارخانه سه برابر شده و به رقم هزار و 200میلیارد دلار رسیده است.
دکتر پور ابراهیمی اظهار داشت: بازار سرمایه خود را با این تغییرات نرخ ریال و دلار هماهنگ نکرده بود و این روزها با افزایش ارزش بازار سعی می شود تا سهام با توجه به تورم و ارزش جایگزینیشان ، قیمت جدید خود را شناسایی کنند.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بازار سهام همچنان برای رشد جا دارد، گفت: تغییرات شاخص و رشد متداوم آن متاثر از اتفاقاتی است که در بالا ذکر شد و به طور قطع بازار برای رشد جا دارد.
دکتر پورابراهیمی در توصیه ای به سهامداران گفت : بهتر است سرمایه گذاران از تصمیم گیری های هیجانی پرهیز کنند و در شرایط رشد بازار با آرامش و تحلیل تصمیم گیری کنند.
وی افزایش شاخص کل را متاثر از تعدیل های مثبت شرکت ها دانست و گفت: عملکرد شرکت ها هم در دوره 12 ماهه سال گذشته و هم بودجه های سه ماهه امسال خوب بوده است و بخشی از رشد شاخص هم به دلیل تعدیل مثبت و تقسیم سود مناسب در مجامع شرکت هاست.
عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار همچنین با تاکید بر اینکه تغییر شاخص بورس بر مبنای شرایط آینده است، گفت: تصمیمات بازار سرمایه و بورس متناسب با شرایط پیش رو در آینده کشور است .
وی دو عامل وجود پیش بینی مثبت نسبت به آینده و امید به بهبود وضعیت تولید در کشور را در افزایش شاخص های بورس مهم دانست و گفت: اگر فضای مثبت موجود بعد از تشکیل دولت یازدهم ادامه یابد، شاخص های بورس نیز منطبق با شرایط کشور بهبود و افزایش پیدا می کند.
دکتر پور ابراهیمی همچنین از نگاه کوتاه مدت برخی سرمایه گذاران انتقاد کرد و افزود: نگاه برخی فعالان بازار سرمایه به سرمایه گذاری در بورس کوتاه مدت است در حالی که در همه جای دنیا به مقوله بورس نگاه بلند مدت وجود دارد چرا که ماهیت این بازار به شکلی است که فعالان این حوزه باید نگاه بلند مدت داشته باشند.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: بازار حرفه ای و بانگاه بلند مدت میتواند سودآوری و آرامش بیشتری را برای فعالان آن به همراه داشته باشد.
پورابراهیمی با تاکید بر این که لزوم مشارکت در بورس باید به مردم آموزش داده شود، افزود: مشکل اول این است که در جامعه ما فرهنگ استفاده و فعالیت در بورس پایین است یعنی مردم به سمت خرید سکه و زمین می روند به این معنی که بافت فرهنگی و فکری جامعه ما هنوز به سمت بازار سرمایه نرفته است .
وی تاکید کرد: ضرورت دارد بر روی مسئله فرهنگی استفاده از بورس کار شود و رسانه ها به خصوص رسانه ملی می توانند در این خصوص تاثیر مهمی داشته باشد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.