مدیرعامل فولاد خوزستان، با تشریح دستاوردهای این مجموعه که بیش از چهار دهه از فعالیت آن میگذرد و با ظرفیت تولیدی نزدیک به چهار میلیون تن، دومین تولیدکننده بزرگ فولاد کشور محسوب میشود، به نقش محدودیتهای انرژی در سه سال اخیر اشاره کرد.
بورس24 : مدیرعامل شرکت بورسی فولاد خوزستان، با تشریح دستاوردهای این مجموعه که بیش از چهار دهه از فعالیت آن میگذرد و با ظرفیت تولیدی نزدیک به چهار میلیون تن، دومین تولیدکننده بزرگ فولاد کشور محسوب میشود، به نقش محدودیتهای انرژی در سه سال اخیر اشاره کرد. وی همچنین تاکید داشت برای اصلاح ساختار شرکت نیاز به تجدید ارزیابی از محل سرمایهگذاری وجود دارد و در دستور کار خواهد بود.
ارتقای بهرهوری در دل محدودیتها
امین ابراهیمی در حاشیه برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران موسوم به ایران اکسپو با تاکید بر اهمیت دستیابی به آخرین رکوردهای تولید در حوزههای فولادسازی و آهنسازی، این موفقیت را حاصل تلاش جمعی کارکنان و مدیریت مجموعه دانست. وی خاطرنشان کرد که این دستاورد، به ویژه با در نظر گرفتن سابقه طولانی فعالیت کارخانه، نمایانگر توانمندی صنعت فولاد در مواجهه با چالشها و ارتقای مستمر شاخصهای عملکردی است.این مجموعه که بیش از چهار دهه از فعالیت آن میگذرد و با ظرفیت تولیدی نزدیک به چهار میلیون تن، دومین تولیدکننده بزرگ فولاد کشور محسوب میشود.
برنامه تجدید ارزیابی داراییها در دستور کار
مدیرعامل فولاد خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه جامع تجدید ارزیابی داراییهای شرکت اشاره کرد و ابراز امیدواری نمود که با تایید مراجع ذیصلاح، این مهم به زودی اجرایی شود. وی اولویت کنونی را تجدید ارزیابی سرمایهگذاریهای انجام شده با هدف شفافسازی ارزش واقعی داراییهای شرکت عنوان کرد.
نگرانی از ناترازی تولید و مصرف فولاد در کشور
ابراهیمی در ادامه با اشاره به شکاف میان ظرفیت اسمی تولید فولاد کشور (۵۵ میلیون تن) و تولید فعلی (حدود ۲۸ تا ۳۰ میلیون تن)، بر لزوم توجه به توسعه زیرساختهای مرتبط با مصرف داخلی این محصول تاکید کرد. وی با بیان اینکه سرانه مصرف فولاد در کشور حدود ۲۰۰ کیلوگرم است، تصریح کرد که صنعت فولاد به وظایف خود در زمینه تولید و تامین زنجیره ارزش عمل کرده است، اما ناترازیهای موجود، این صنعت را به سرمایهگذاری در حوزههایی نظیر تامین انرژی سوق داده است.
کاهش حاشیه سود شرکتهای فولادی در پی افزایش هزینهها
مدیرعامل فولاد خوزستان همچنین به تاثیر افزایش هزینههای تولید و ثبات نسبی درآمدها ناشی از تحولات بازار جهانی و نرخ ارز بر سودآوری شرکتهای فولادی پرداخت. وی یادآور شد که حاشیه سود این شرکتها از میانگین ۳۰ تا ۳۳ درصدی به زیر ۱۰ درصد کاهش یافته و برخی از آنها حتی با زیان مواجه شدهاند و تجدید ارزیابی به تنهایی قادر به حل این مسئله نخواهد بود.
ابراهیمی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳، میزان تولید فولاد خوزستان بالغ بر سه میلیون تن بوده است. این مجموعه متاسفانه با محدودیتهای ناشی از کمبود برق مواجه گردید که منجر به از دست رفتن حدود نهصد و هشتاد هزار تن از ظرفیت تولیدی آن شد.
به گفته بالاترین مقام اجرایی این شرکت پذیرفته شده در بورس ایران ، موضوع ناترازی انرژی همواره از مطالبات جدی صنعت فولاد کشور بوده است. با این وجود، در حوزه فروش محصولات، فولاد خوزستان توانسته است سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهد. بر اساس آمار موجود، این شرکت با سهمی نزدیک به ۳۸ درصد، رتبه نخست بازار تختال در بورس کالای ایران را کسب نموده است.در زمینه فروش شمش نیز، فولاد خوزستان با سهمی حدود ۲۰ درصد، به عنوان یکی از تعیینکنندگان اصلی قیمت در این بازار شناخته میشود.
وی گفت: علاوه بر این، در بخش تولید آهن اسفنجی، شرکت فولاد خوزستان به تنهایی حدود ۷ درصد و کل زنجیره تولید این مجموعه نزدیک به ۱۸ درصد از تولید آهن اسفنجی کشور را به خود اختصاص داده است که این امر، فولاد خوزستان را به بزرگترین تامینکننده این محصول در سطح ملی تبدیل نموده است. به عبارت دیگر، این مجموعه رتبه نخست تامین محصولات نیمهنهایی فولادی در کشور را دارا میباشد.در حوزه صادرات نیز، عملکرد فولاد خوزستان قابل توجه بوده است. طی پنج سال گذشته (از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴)، این مجموعه موفق به صادرات بالغ بر پنج میلیون و هشتصد هزار تن فولاد گردیده است.
کاهش حاشیه سود شرکتهای فولادی در پی افزایش هزینهها
مدیرعامل «فخوز» همچنین به تاثیر افزایش هزینههای تولید و ثبات نسبی درآمدها ناشی از تحولات بازار جهانی و نرخ ارز بر سودآوری شرکتهای فولادی پرداخت. وی یادآور شد که حاشیه سود این شرکتها از میانگین ۳۰ تا ۳۳ درصدی به زیر ۱۰ درصد کاهش یافته و برخی از آنها حتی با زیان مواجه شدهاند و تجدید ارزیابی به تنهایی قادر به حل این مسئله نخواهد بود.
نقش فراتر از تولید؛ مسئولیتهای اجتماعی صنعت فولاد
ابراهیمی در پایان سخنان خود، ضمن تاکید بر نقش صنعت فولاد در محرومیتزدایی و ایفای مسئولیتهای اجتماعی در حوزههای مختلف، خواستار توجه بیشتر به این صنعت و در نظر گرفتن تمامی هزینهها و نقش آن در توسعه اقتصادی کشور شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.