محمد جعفر پور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در خصوص مهمترین برنامه های این شرکت توضیحاتی ارائه داد.

بورس24 : محمد جعفر پور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در گفت و گو با خبرنگار ما درخصوص مهمترین برنامه های این شرکت توضیحاتی ارائه داد.
مهمترین برنامه های مخابرات در بحث توسعه چیست؟
در بحث توسعه، دو برنامه اساسی در شرکت مخابرات ایران وجود دارد که یکی از آنها موضوع توسعه فیبر نوری منازل و کسبوکارها است. تا پاییز ۱۴۰۳ کل اتصال کشور حدود ۴۳۰ هزار اتصال بود. این پروژه از سال ۱۳۹۵ شروع شد و در ۱۴۰۱ بازتعریف شد. با این وجود درصد اتصال همچنان به عدد مورد نظرمان نرسید.
عددی که میگویید برای شرکت مخابرات است؟
خیر؛ این عدد مربوط به کل کشور است. ۴۰۰ هزارتا مربوط به مخابرات و ۳۰ هزارتا هم مربوط به سایر اپراتورها است. در برنامهریزی انجام شده ابتدا تغییر رویکردی از پوشش به سمت اتصال داشتیم. در این تغییر رویکرد، هدفگذاری یک میلیون در سال وجود داشت که با احتساب چهار ماهی که در ۱۴۰۳ داشتیم تا آخر ۱۴۰۴ ما هدف یک میلیون و ۲۵۰ هزار اتصال را گذاشتیم که مجموعاً در انتهای ۱۴۰۴ باید به یک میلیون و ۶۵۰ هزار مشترک متصل برسیم. تا اسفند ماه ما توانستیم ۶۰ درصد برنامه مربوط به ۱۴۰۳ را محقق کنیم. بر اساس تمهیدات در نظر گرفته شده برای سال ۱۴۰4 فکر میکنم بتوانیم ۱۰۰ درصد برنامه را محقق کنیم. همچنین احتمال اینکه بتوانیم بیشتر از هدف اتصال داشته باشیم نیز وجود دارد.
برخی از اپراتورها و فعالان بازار معتقدند تغییر رویکرد برنامه فیبر نوری از پوشش به سمت اتصال موجب میشود مناطق با تراکم بالا یا ARPU بیشتر، توسعه پیدا کنند و سایر نقاط کشور، شهرهای کوچکتر و مناطق با تراکم پایین، توسعه کمتری پیدا کنند. بر این اساس بهتر است همچنان برنامه بر پوشش متمرکز باشد و پس از تکمیل پوشش، به سمت اتصال برویم.
در حوزه توسعه شبکه، ارائه بسیار مهم است. باید همزمان با توسعه، سرویس ارائه شود تا بازگشت سرمایه در زمانی معقول اتفاق افتد. اگر قرار بر این باشد که بدون توجه به اتصال، تنها پوشش را ایجاد کنیم، هیچ اپراتوری توان ادامه کار را نخواهد داشت. همانطور که در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ چنین اتفاقی افتاد. در آن دوره با استفاده از برخی مشوقهای دولتی و تزریق سرمایه دولت برخی از اپراتورها توانستند به سمت ایجاد پوشش بروند و امروز دیده میشود که در برخی از شهرهای کوچک کابلگذاری انجام شده و سرمایه اپراتورها بدون اینکه فکری برای نگهداری تجهیزات و تبدیل آنها به درآمد صورت گرفته باشد، به زیر خاک رفته است. با ادامه این روند قطعاً کل پروژه با مشکل مواجه میشود.
درحال حاضر فیبرنوری از تعرفهگذاری معاف است؛ اما شما آن را با همان قیمت ADSL ارائه میکنید.
ما سعی کردهایم قیمتهای خود را در حوزه فیبر نوری افزایش ندهیم. در حال حاضر میانگین درآمد روی ADSL بعضاً تا ۱۵۰ هزار تومان است. این در حالی است که ARPU ما بر فیبرنوری ۲۰۰ هزار تومان است. مخابرات همواره سرویسهای ارزان قیمت و با کیفیتی را به مشتریان خود ارائه کرده و تعداد زیادی از مردم در سراسر کشور مشتری مخابرات ایران هستند. در فیبرنوری نیز همین رویکرد را ادامه دادهایم. قطعا در فیبر نوری قیمت سرویس مخابرات از سایر اپراتورها پایینتر خواهد بود.
یکی دیگر از موضوعاتی که در انتهای سال گذشته بعد از مدتها اتفاق افتاد، افزایش سرمایه مخابرات بود. با توجه به بزرگی این رقم، فکر میکنید چه تاثیری بر عملکرد شرکت دارد؟ این افزایش سرمایه چه زمانی اعمال میشود؟
افزایش سرمایه مخابرات از محل ارزیابی مجدد داراییها، بهجز املاک بود. افزایش سرمایه ما از ۶ همت به ۹۶ همت از محل تجدید ارزیابی داراییها انجام شده و قطعاً سرمایه مخابرات فکر میکنم ۶ یا هفت برابر آن چیزی است که امروز اتفاق افتاده.
اگر املاک در این تجدید ارزیابی نبوده، پس چه داراییهایی را شامل شده است؟
داراییهای شبکه، کابل و بسیاری از داراییهایی که شرکت مخابرات بر آن ارائه خدمات میکند.
به چه دلیل املاک از جمله داراییهای حساب شده نبوده است؟
سازوکارهایی نیاز بود که این اتفاق بیفتد. تجدید ارزیابی املاک نیز در دستور کار قرار دارد. امروزه فکر میکنم ارزش مخابرات بیش از ۷۰۰ همت باشد. این مساله باید پیگیری شود و ما نیز پیگیریهای لازم را انجام میدهیم تا تجدید ارزیابی مجدد داشته باشیم. با این وجود بازار سرمایه نیز باید ظرفیت چنین افزایش سرمایهای را داشته باشد. چرا که این سرمایه، بزرگترین افزایش سرمایه در حوزه ICT بود. در کل کشور نیز ما دومین افزایش سرمایه بزرگ کشور در تاریخ بورس را در ۲۸ اسفند سال گذشته رقم زدیم. ثبت افزایش سرمایه ما در ثبت شرکتها انجام شده و به زودی روال قانونی لازم برای ایجاد تغییرات در بورس نیز انجام خواهد شد.
هنگامی که مخابرات قصد داشت رقم ثابت برای کارکرد تلفن ثابت تعیین کند، موضوع قیمت تمام شده مطرح شد و قرار بود مخابرات سازوکار برای محاسبه قیمت تمام شده، ایجاد کند. آیا این کار انجام شده؟
سازوکار مشخص است. موضوع این بود که بحث آبونمان به صورت قانونی در نیامده بود و در قانون چیزی به نام آبونمان وجود نداشت. در برنامه هفتم پیشرفت این مساله در نظر گرفته شد و بحث آبونمان به صورت قانونی آورده شد. در این مرحله باید پیگیریهای لازم انجام شود تا بتوانیم عددی که به صورت ماهانه صرف هزینه نگهداشت خطوط تلفن میشود را اعمال کنیم. در حال حاضر هزینهای از مشترکین دریافت میشود و در کنار آن برخی سرویسها و تخفیفها اعمال میشود. سرویس ارائه شده به مشتری که امروزه بر کابل مسی است، نیازمند برخی هزینهها است. این هزینهها در صورت استفاده کردن یا استفاده نکردن مشترک به هر حال صرف میشوند. شرکت مخابرات بیش از هفت هزار و ۵۰۰ پرسنل خاص کابل مسی در کشور دارد. این افراد تنها از کابل مسی نگهداری میکنند. حتی اگر مشترک هیچگونه استفادهای از خط خود نداشته باشد هم ما موظف به نگهداری از آن خط هستیم. از سوی دیگر قیمت مس بسیار گران شده و متاسفانه در بسیاری از مناطق کشور شاهد سرقت کابلهای مسی هستیم. این سرقتها ضربه بسیار زیادی به شرکت مخابرات ایران میزند. هرچند این اتفاق در تمام دنیا میفتد و در کشورهای اروپایی هم شاهد آن هستیم. جایگزینی کابلهای مسی دزدیده شده، هزینه بسیار زیادی را به شرکت تحمیل میکند. شاید چند ده میلیارد تومان در ماه هزینه جایگزینی کابلهای مسی سرقت شده میشود. بر اساس هزینههای تحمیل شده به شرکت، برای ارائه سرویسی پایدار نیازمند آبونمانی هستیم که در قانون آورده شده و باید اجرا شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.