به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت فرآورده های غذایی و قند تربت جام در خصوص صورت های مالی 9 ماهه منتهی به 1403.12.30 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.

به گزارش کدال نگر بورس24 ، شرکت فرآورده های غذایی و قند تربت جام در خصوص صورت های مالی 9 ماهه منتهی به 1403.12.30 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی به شرح زیر ارائه نمود:
1- در خصوص علل افزایش بیش از ۳۰ درصدی سود عملیاتی در دوره ۹ ماهه منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال گذشته به استحضار می رساند: تحلیل عملکرد مالی نشان میدهد که این بهبود عمدتاً ناشی از افزایش ۱۰۸ درآمدهای عملیاتی شرکت از ۳۵۸۱ میلیارد ریال به ۷.۴۴۳ میلیارد ریال بوده است.
این افزایش در ،فروش نتیجه بهبود شرایط بازار اجرای سیاستهای بازاریابی هدفمند در کنار کاهش هزینه ثابت تولید یک واحد محصول و به تبع انجام عملیات تصفیه شکر خام و استفاده از ظرفیتهای تولیدی شرکت بسیار بالاتر از نقطه سر به سری تولید می باشد به نحویکه جذب ماده اولیه چغندر و تولید محصول با رشد چشمگیری برابر با ۷۶ همراه بوده است.
همچنین لازم به ذکر است که کنترل مؤثر هزینه ها در بخشهای تولیدی مدیریت منابع انسانی و بهره گیری از سیستمهای تحلیلی جهت رصد عملکرد واحدهای مختلف در کنار نظارت مستمر مدیریت ارشد بر ساختار هزینه ها موجب شده که علیرغم افزایش نسبی برخی اقلام هزینه ای حاشیه سود عملیاتی شرکت حفظ و تقویت گردد، به نحویکه علیرغم کاهش سایر درآمدها و هزینههای عملیاتی در این دوره که عمدتاً ناشی از کاهش واگذاری سرمایه گذاری در سهام سایر شرکتها بوده است.
در مجموع رشد سود عملیاتی عمدتاً ناشی از عملکرد مناسب شرکت و سیاستهای راهبردی مدیریتی در جذب حداکثری ماده اولیه به همراه تلاش در جهت بهبود فرآیند تولید به تحویکه استحصال قابل قبول و منطقی در تولید حاصل گردد.
2- تغییرات صورت مالی ۹ ماهه نسبت به ۶ ماهه:
الف) افزایش ۴۲۳٪ در سایر درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی ۹ ماهه نسبت به ۶ ماهه سال جاری عمدتاً مرتبط با موارد ذیل می باشد. در برخی موارد انجام فروشهای مدت دار و گاها ارائه آیتمهای تحویل در مقصد در دوره ۹ ماهه درآمدی بالغ بر ۸۷.۳۳۷ میلیون دریافت سود سهام از شرکت سنگاه که سرمایه گذاری در سهام آن به تازگی انجام پذیرفته بود. در دوره ۹ ماهه شناسایی شده است.
ریال در برداشته است.
ب افزایش ۱۲۹۴ در سفارشات و پیش پرداختها دوره ۹ ماهه نسبت به ۶ ماهه سال جاری عمدتاً ناشی از موارد ذیل می باشد در راستای برنامه ریزی تولید پایدار و منظم در دوره بهره برداری سال ۱۴۰۴ مشابه سنوات قبل شرکت در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۳ اقدام به انعقاد قرارداد با شرکتهای تأمین کننده بذر نموده و مطابق روال سنوات گذشته بذرهای خریداری شده را در اختیار کشاورزان طرف قرارداد قرار داده است تا عملیات کشت چغندرقند بهاره در نیمه اول سال ۱۴۰۴ انجام گیرد از آنجائیکه بهای بذور و نهاده های کشاورزی به جهت آزادسازی نرخ ارز افزایش قیمت چشمگیری داشته اند به تبع آن رقم پیش پرداختهای این شرکت نیز رشد قابل توجهی داشته است.
ضمناً پرداخت های انجام شده جهت احیاء چاههای کشاورزی و صنعتی در دوره حاضر که در قالب پیش پرداختها طبقه بندی شده است به همراه سایر پیش پرداختهای عمرانی افزایش در این سرفصل را رقم میزند.
ج) کاهش ۵۹ در حسابهای پرداختنی تجاری و سایر پرداختنی ها دوره ۹ ماهه نسبت به ۶ ماهه سال جاری عمدتاً ناشی از موارد ذیل میباشد: این کاهش عمدتاً حاصل تسویه بخش قابل توجهی از بدهیهای ایجاد شده بواسطه خرید مواد اولیه چغندر) از کشاورزان طی بهره برداری بوده است که شرکت طی سه ماهه سوم سال مالی و در پی اتمام دوره تحویل چقندر اقدام به تسویه حساب نموده است. افزایش مقداری فروش بالغ بر ۶۰٪ در دوره ۹ ماهه نسبت به دوره ۶ ماهه مرهون چند اقدام کلیدی مدیریتی و هم افزایی بخشهای مختلف فرآیند تولید به شرح ذیل می باشد.
الف) تحقق جذب حداکثری مواد اولیه (چغندر)
با توجه به عملکرد مناسب شرکت در پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان در چندساله اخیر و ایجاد روحیه همکاری در آنان تمایل تأمین کنندگان مواد اولیه به تحویل چغندر به مجموعه کارخانه بوده است که با عنایت خداوند متعال رشد ۷۶ درصدی را شاهد می باشیم
(ب) مدیریت مناسب نگهداری ماده اولیه در کنار ایجاد روحیه همکاری در بخشهای مختلف تولیدی کارخانه و بهره مندی از تعمیرات مناسب شرکت در کنار ماشین آلات جدید سبب گردیده است با کمترین ضایعات ممکن بیشترین بهره وری حاصل و تولید محصول نیز رشد چشمگیری داشته باشد.
ج) مقدار فروش تابعی از مقدار تولید بوده است که با توجه به افزایش تولید امکان فروش مزبور، میسور شده است.
4- در خصوص گردش تسهیلات و بررسی مغایرت موجود فی ما بین گردش تسهیلات ترازنامه و صورت جریان وجه نقد و صورت سود و زبان بررسی مجدد بعمل آمده و با توجه به عدم مغایرت لازم به توضیح است که مجموع اختلاف مبالغ تسهیلات در دو سرفصل تسهیلات بلندمدت و تسهیلات مالی به مبلغ ۱۴۹,۰۱۱ میلیون ریال میباشد که پس از کسر هزینه مالی در صورت سود و زیان به مبلغ ۱۷۴.۱۴۳۰ میلیون ریال در صورت جریانات وجوه نقد خواهیم رسید که با مبالغ دریافت و پرداخت اصل و فرع تسهیلات در صورت مزبور مطابقت دارد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.