در روزهایی که سهام بانک صادرات ایران (وبصادر) در بورس با صف خرید سنگین مواجه است، سید مجتبی صالحی، معاون مالی بانک صادرات در گفت و گو با بورس 24 درباره جزییات برنامه افزایش سرمایه، وضعیت داراییها و چشمانداز سودآوری این بانک بزرگ بورسی توضیح میدهد.
بورس24 : در روزهایی که سهام بانک صادرات ایران (وبصادر) در بورس با صف خرید سنگین مواجه است، سید مجتبی صالحی، معاون مالی بانک صادرات در گفت و گو با بورس24 درباره جزییات برنامه افزایش سرمایه، وضعیت داراییها و چشمانداز سودآوری این بانک بزرگ بورسی توضیح میدهد.
گفت و گوی بورس24 با سید مجتبی صالحی، معاون مالی بانک صادرات ایران در ادامه از نظرتان می گذرد...
برنامه افزایش سرمایه بانک صادرات با چه رویکردی آغاز شد و در چه مرحلهای قرار دارد؟
افزایش سرمایه بانک صادرات ایران از سال ۱۴۰۳ و با شروع سلب حق تقدم کلید خورد و سپس موضوع تجدید ارزیابی داراییها مطرح شد. با این حال، همه مبلغ تجدید ارزیابی به افزایش سرمایه تبدیل نشد. نسبت بالای دارایی ثابت به حقوق صاحبان سهام و ضرورت رعایت سقف حدود ۳۰ درصد، در کنار بیتأثیری تجدید ارزیابی بر کفایت سرمایه، سبب شد تنها نیمی از مبلغ تجدید ارزیابی به سرمایه بانک افزوده شود و بقیه به سود انباشته منتقل گردد تا در ادامه از همین محل بر کفایت سرمایه اثرگذار باشد.
۷۰ هزار میلیارد تومان باقیمانده از تجدید ارزیابی چه خواهد شد؟
این مبلغ به طور مستقیم از محل تجدید ارزیابی به سرمایه اضافه نمیشود، بلکه در قالب سود انباشته و طبق برنامه، به سرمایه بانک انتقال خواهد یافت. بانک مرکزی نیز بر اجرای این افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه تأکید ویژه دارد.
بانک صادرات برای آزادسازی مازاد داراییها چه برنامهای دارد؟
فروش املاک و سهام مازاد و تمرکز بر عملیات بانکی از مهمترین برنامههاست. واگذاری داراییها توسط شرکت مدیریت دارایی یا مولدساز انجام میشود تا فروش با قیمت مناسب محقق شده و بانک از جرایم احتمالی بانک مرکزی مصون بماند.
پیشبینی شما از سود عملیاتی بانک صادرات در سال جاری چیست؟
با اتکا به صورتهای مالی و منابعی که تا پایان سال به حدود ۱۰۰۰ همت خواهد رسید، انتظار داریم سود عملیاتی حسابرسینشده بانک در سال جاری تا حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان محقق شود.
هدف صادرات برای سرمایه تا سال ۱۴۰۷ چیست؟
بانک صادرات برای هر سال افزایش سرمایه ۲۰ هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته و بر این اساس تا سال ۱۴۰۷ به سرمایه ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی خواهد رسید.
نظرتان درباره مخاطرات افزایش بیش از حد سرمایه بانک چیست؟
سرمایه بالا اگر بر مبنای دارایی واقعی نباشد، میتواند چالشهایی مانند افت قیمت سهام به دنبال داشته باشد. بنابراین افزایش سرمایه باید همگام با سود انباشته و عملیات واقعی بانک باشد و بر پایه داراییهای واقعی انجام گردد. رویکرد بانک صادرات نیز دقیقاً همین است و از ریسک داراییهای موهوم و تسهیلات ارزی پرنوسان فاصله گرفتهایم.
منبع تامین افزایش سرمایه ۲۰ هزار میلیارد تومانی پیش رو چیست؟
برنامه افزایش سرمایه بر سود انباشته و آورده نقدی متکی است. اگر قیمت سهام بانک از ۱۰۰ تومان بالاتر برود، از روش سلب حق تقدم نیز استفاده خواهیم کرد، در غیر این صورت، افزایش سرمایه صرفاً از محل سود انباشته انجام میشود.
برای جبران مارکت کپ پایینتر نسبت به برخی بانکها چه راهکاری دارید؟
اصلاح ساختار مالی و توجه جدی به نسبتهای P/E و P/B در دستور کار است. هدفگذاری کردهایم با افزایش EPS، نسبت P/E بانک را از ۱۵ به ۵ کاهش دهیم. توصیه ما به سهامداران این است که سهام خود را ارزان نفروشند.
وضعیت سود تسهیلات ارزی بانک صادرات چگونه است؟
سال گذشته بانک صادرات با داشتن حدود ۵۵۰ میلیون یورو پوزیشن مثبت ارزی، موفق به شناسایی ۱۲ هزار میلیارد تومان سود شد. البته عملیات بانک بیش از هر چیز متکی به عملکرد داخلی است و این سودها پایدار تلقی نمیشوند، ضمن اینکه بخشی از این سود مربوط به مطالبات دولت بوده است. اما این سودها قرار نیست مبنای اصلی افزایش سرمایه بانک باشد.
در حال حاضر سهام بانک صادرات ایران با نماد وبصادر در بورس ایران با صف خرید ۲۰ میلیاردی همراه است.
نظرات :
این مطلب 1 نظر دارد.
سهام بانک صادرات درمقابل بانک ملت بایدلنگ بیاندازدبانک ملت درسته قورتش میده
1 روز پیش