Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

به گفته روزنامه اسرائیلی معاریو از زمان دیدار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بیش از یک هفته پیش در کاخ سفید، محافل سیاسی نزدیک به نتانیاهو به شدت در مورد ارزیابی آنها از آینده سیاست آمریکا در قبال ایران، به ویژه در مورد بازگشت اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته ای این کشور، دچار اختلاف نظر شده‌اند.

معاریو: اختلاف در اطرافیان نتانیاهو درباره رویکرد ترامپ در قبال ایران

بورس24 ؛ به گفته روزنامه اسرائیلی معاریو از زمان دیدار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بیش از یک هفته پیش در کاخ سفید، محافل سیاسی نزدیک به نتانیاهو به شدت در مورد ارزیابی آنها از آینده سیاست آمریکا در قبال ایران، به ویژه در مورد بازگشت اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته ای این کشور، دچار اختلاف نظر شده‌اند.

به نقل از الجزیره، آنا پرسکی خبرنگار سیاسی روزنامه معاریو، در گزارشی تصریح کرده است که شکاف در حلقه داخلی نتانیاهو بین «اردوگاه توهم گرا» که امید خود را به آنچه «وفاداری ابدی به ترامپ» می‌نامد، و «اردوگاه واقع گرا» ظاهر شده است که رفتار و موضع اخیر ترامپ را چنین تفسیر می‌کنند که «اسرائیل از سوی آمریکا چراغ سبزی برای حمله به ایران» دریافت نکرده است.

واقعیت متفاوت

در «اردوگاه خوش‌بین‌ها» که پرسکی آن‌ها را چنین توصیف می‌کند، این اعتقاد راسخ وجود دارد که «ترامپ با ما است و با ما خواهد ماند» و هر حرکت دیپلماتیک کنونی آمریکا در قبال تهران صرفاً یک تشریفات است که به سرعت شکست خواهد خورد و ایالات متحده را وادار به بازگشت به حمایت از گزینه نظامی می‌کند.

بر اساس این گزارش، این افراد «ترامپ را یک مسیحای سیاسی می‌دانند که مخصوصاً برای تحقق رویاهای امنیتی‌شان آمده است» و به همین دلیل برای بازگشت او به قدرت در ژانویه ۲۰۲۵ چنان آماده می‌شدند که گویی لحظه‌ رستگاری است.

پرسکی تاکید می‌کند که آنها فهرستی طولانی از آرزوها از تحمیل حاکمیت اسرائیل بر کرانه باختری گرفته تا تهاجم کامل به نوار غزه و دستیابی به توافق صلح منطقه‌ای تهیه کرده‌اند، اما موضوع اصلی در دستور کار آنها همیشه ایران بود.

وی  اضافه می کند که این خوش بینان اظهارات عمومی ترامپ را نشانه عقب نشینی نمی دانند، بلکه معتقدند که «هماهنگی با واشنگتن عالی است و همه چیز طبق برنامه پیش می‌رود.»

به گفته او این اردو توسط ران درمر، وزیر امور استراتژیک، که روابط نزدیکی با حلقه درونی ترامپ دارد، رهبری می شود.

با این حال، اردوگاه دیگری وجود دارد که خود را «واقع بینانه» توصیف می کند و دیدار اخیر نتانیاهو و ترامپ را به عنوان یک شاخص منفی تعیین کننده، تلقی می‌کند.

بر اساس این گزارش، نتانیاهو از سوی ترامپ «چراغ قرمز صریح» دریافت کرد و او ایده اقدام نظامی علیه ایران را رد کرد و مذاکره مستقیم بین واشنگتن و تهران را ترجیح داد.

این روزنامه به نقل از یکی از نزدیکان نتانیاهو در این اردوگاه نوشت: «به جای اینکه بیش از حد مشتاق توئیت های نامنظم ترامپ باشیم، باید با دقت به آنچه او و افرادش به وضوح گفته اند گوش می دادیم. ترامپ برای دومین بار بازگشت تا جایزه صلح نوبل را دریافت کند، نه برای شعله‌ور کردن جنگ جهانی سوم.»

پرسکی خاطرنشان کرد که این تغییر چشمگیر در پی تماس تلفنی مستقیم ترامپ و نتانیاهو  هویدا شد و پس از آن همه چنین برداشت کردند که رویکرد جدید آمریکا به سمت مذاکره مستقیم با ایران است نه تشدید تنش.

همان منبع گفت: ما فکر می‌کردیم ایرانی‌ها وارد هیچ مذاکره‌ای نخواهند شد و ترامپ به سخنان تندروهای دولتش گوش خواهد داد، اما اشتباه کردیم.

شرط بندی روی مخالفت ایران با توافق

این روزنامه می‌گوید علی‌رغم این تقسیم‌بندی، اردوگاه خوش‌بین‌ها همچنان بر این باورند که ایران به رهبری [آیت‌الله] علی خامنه‌ای، هرگونه توافق دیپلماتیک را رد خواهد کرد و خواستار امتیازات بیشتر خواهد شد که مذاکرات را از مسیر خارج می‌کند و گزینه نظامی را دوباره موجه خواهد ساخت.

اما «واقع گرایان» نسبت به دست کم گرفتن قدرت ایران هشدار می دهند. آنها بر این باورند که تهران می تواند با نسخه بهبود یافته توافق هسته ای قبلی (توافق اوباما) موافقت کند و در عین حال زیرساخت هایی را حفظ کند که بعداً به گزینه نظامی بازگردد.

در میان این نابرابری، پرسکی می گوید که اسرائیل قصد ندارد بیکار بنشیند. در حالی که ایالات متحده به آزمایش مسیر دیپلماتیک ادامه می دهد، اسرائیل در حال حرکت برای جلب حمایت منطقه‌ای علیه تهران است.

نویسنده گزارش می‌دهد که در اسرائیل این تصور وجود دارد که کشورهای خلیج‌فارس و به‌ویژه عربستان سعودی، این وضعیت را رد می‌کنند که  ایران دارای «برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز» باشد.

بنابراین، اسرائیل احتمالاً به دنبال ایجاد یک جبهه مشترک منطقه‌ای است که نگرانی خود را در مورد اجازه دادن به ایران برای برخورداری از قابلیت‌های غنی‌سازی پیشرفته، حتی اگر برای «استفاده صلح‌آمیز» باشد، به اشتراک بگذارد.

این خبرنگار سیاسی در پایان می‌گوید: «اسرائیل که دیگر از چراغ سبز آمریکا که به آن عادت کرده است بهره نمی‌برد، باید برای بازآرایی امکانات خود تلاش کند، چه از طریق دیپلماسی منطقه‌ای و چه از طریق فشار سیاسی بر کاخ سفید، در حالی که منتظر است صبر ترامپ تمام شود».

منبع خبر: شفقنا

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24