مدیرعامل تجلی با اشاره به جزئیات بازدید گفت: ما توانستهایم 100درصد تجهیزات را ساخته و نصب، راهاندازی کنیم که برخی از آنها برای اولین بار در ایران ساخته و مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. این تجهیزات با دانش و تخصص همکاران ما و همکاری شرکت آرسس طراحی و ساخته شدهاند. ما عملاً شاهد دو افتتاح بودیم، افتتاح مجموعه تجهیزات ماشینآلاتی که ساخته و نصب شده بود و افتتاح خط استحصال و فرآوری کنسانتره مونازیت عناصر نادر خاکی و تولید اکسیدهای این عناصر که با تلاش فوقالعاده متخصصان ما به ثمر رسیده است.

بورس24 : وزیر صنعت ، معدن و تجارت روز پنجشنبه 28 آبا 1404 نخستین پروژه عناصر نادرخاکی ایران را افتتاح کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در این رویداد اظهار داشت : این کارخانه در زمینه تولید عناصر نادر خاکی فعالیت خواهد کرد. تولید این عناصر در کشور که تنها تعداد محدودی از کشورهای جهان قادر به انجام آن هستند، یک دستاورد بزرگ برای صنایع پیشرفته و پیچیده محسوب میشود.
وزیر صمت با قدردانی از تلاشهای تجلی توسعه معادن و فلزات به عنوان نخستین شرکت پروژه محور ایران در به وجود آوردن این شرایط، ابراز امیدواری کرد : با فعال شدن این کارخانجات، کشور می تواند در زمینه صنایع «های تک» پیشرفت چشمگیری داشته باشد که این موضوع در برنامه هفتم توسعه نیز مورد توجه قرار گرفته است.
اتابک فرآوری عناصر نادر خاکی را یکی از اساسیترین اقدامات برای توسعه این صنایع دانست و ابراز امیدواری کرد : با همت متخصصان، این مهم در کشور محقق شود و آثار و فواید بسیاری برای صنایع به ویژه صنایع پیشرفته، به همراه داشته باشد.
دیدگاه وزیر صمت درباره پروژه عناصر نادر خاکی
مرتضی علی اکبری مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات نیز در خصوص افتتاح رسمی پروژه نیمه صنعتی تولید اکسیدهای عناصر نادر خاکی با حضور وزیر صمت اظهار داشت: بهره برداری از کارخانه کوچک مقیاس مونازیت با حضور وزیر صمت و مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن و فلزات به عنوان سهامدارعمده انجام شد.این افتتاحیه برای شرکت «تجلی» و تمامی همکاران ما بسیار مسرتبخش است و انرژی مضاعفی به مجموعه ما بخشید.
علی اکبری با اشاره به سخنان وزیر صمت گفت: این موفقیت مرهون تلاش شبانهروزی کارکنان متخصص و نخبه این شرکت است که توانستهاند با همت خود، ایران را در زمره کشورهای پیشرفته در زمینه استحصال و فرآوری عناصر نادر خاکی قرار بدهند.
علی اکبری در خصوص دیدگاه وزیر صمت پس از بازدید از نخستین کارخانه عناصر نادر خاکی ایران اظهار داشت: دیدگاه ایشان بسیار مثبت بود و خواستار توسعه در این بخش شدند.
نقش سهامدار عمده چه بود؟
مدیرعامل شرکت تجلی در ادامه به نقش سهامدار عمده اشاره کرد و گفت: آقای دکتر سعد محمدی مدیرعامل سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات همواره حامی و پشتیبان اصلی ما بودهاند.ما همیشه مدیون حمایتهای بیدریغ ایشان هستیم. از ابتدای مطرح شدن ایدهها و نظرات ما، ایشان با سابقه طولانی و ارزشمند خود در حوزه معدن، همواره ما را راهنمایی و حمایت کردهاند. در مواقعی که با مشکلات عدیدهای روبرو میشدیم، صبر و حوصله ایشان و راهکارهایشان گرهگشا بود.
مدیرعامل تجلی با اشاره به جزئیات بازدید گفت: ما توانستهایم 100درصد تجهیزات را ساخته و نصب، راهاندازی کنیم که برخی از آنها برای اولین بار در ایران ساخته و مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. این تجهیزات با دانش و تخصص همکاران ما و همکاری شرکت آرسس طراحی و ساخته شدهاند. ما عملاً شاهد دو افتتاح بودیم، افتتاح مجموعه تجهیزات ماشینآلاتی که ساخته و نصب شده بود و افتتاح خط استحصال و فرآوری کنسانتره مونازیت عناصر نادر خاکی و تولید اکسیدهای این عناصر که با تلاش فوقالعاده متخصصان ما به ثمر رسیده است.
ظرفیت کارخانه عناصر نادر خاکی دوبرابر می شود
علی اکبری در رابطه با توصیهها و حمایتهای وزیر صمت گفت: مقام محترم وزارت پس از بازدید، رضایت فوقالعاده خود را ابراز کردند و ما را به تولید انبوه با ظرفیت بیشتر این محصولات تشویق نمودند.ایشان پیشنهاد دادند ظرفیت کارخانه را دو تا سه برابر آنچه در ذهن داشتیم افزایش دهیم و آمادگی کامل وزارت صنعت، معدن و تجارت را برای هرگونه کمک و هماهنگی جهت تسریع در تولید انبوه اعلام کردند. این حمایتها واقعاً ما را دلگرم کرد.
مدیرعامل شرکت تجلی در خصوص چشمانداز توسعه این فناوری در کشور بیان کرد: حضور و حمایت قاطع جناب آقای وزیر، قطعاً ما را در برداشتن گامهای محکمتر، سریعتر و با اطمینان بیشتر یاری خواهد کرد و با تکیه بر این حمایتها و توانمندی متخصصان خود، مصمم هستیم تا در راستای توسعه این صنعت مهم و استراتژیک در کشور، تمام تلاش خود را به کار بگیریم.
علی اکبری در پایان به امکانات دیگر این خط تولید اشاره کرد و گفت: علاوه بر تولید اکسیدهای عناصر نادر خاکی، این خط پایلوت و نیمه صنعتی، امکانات ارزشمندی را برای تحقیق و توسعه در زمینه سایر مواد معدنی نیز فراهم آورده است.
وی افزود: ما از این پس میتوانیم از این مجموعه به عنوان یک مرکز تحقیقاتی آزمایشگاهی و نیمه صنعتی برای تست و فرآوری حدود 90 درصد مواد معدنی عمده کشور استفاده کنیم که این امر به طور چشمگیری سرعت کار ما را افزایش خواهد داد. ظرف دو تا سه ماه آینده با افزودن تجهیزات تکمیلی، این خط را به ظرفیت نهایی خود برسانیم.
وی در پایان گفت: لازم است از همکاران و عزیزان این پروژه شامل دکتر خالدی برای اکتشاف تکمیلی و نظارت کارگاهی شرکت کوشا معدن و اسپیر ، ناظر معدنی و اکتشافی استاد دکتر احتشامی از دانشگاه شهید بهشتی ، ناظر فرآوری استاد پروفسور معطر از دانشگاه شریف ، استاد دکتر تراب به عنوان مجری عملیات اخذ پروانه بهره برداری معدن و افزایش ذخیره برای اولین بار در خاورمیانه ، شرکت پامیدکو به عنوان ناظر فنی ساخت و نصب تجهیزات و همچنین آقایان دکتر اله داد و مهندس پورنیک و خانم ها دکتر بنی اسدی و آزادی مهر تشکر ویژه کنیم که ما را با همتی بلند یاری نمودند. از اعضای هیأت مدیره «تجلی» شامل مهندسان محتشمی فر و حامدی و دکتر نجفیان و دکتر خسروی و دکتر باقری و از تمامی همکاران در تجلی و آرسس و همدلی و همکاری و پشتیبانی سهامداران عمده به خصوص شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و شرکت های چادرملو و گل گهر نیز تشکر می کنم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.